Bebis i sikte :-)

Kom till förlossningen igår strax före 21 på kvällen.

Barnmorskan jag fick träffa satte en CTG-kurva som visade fina hjärtljud och massor av sammandragningar. Tyvärr smärtfria men det syns ju inte på kurvan så hon ville kolla tappen innan hon vågade ge mig några mediciner.

Tappen var bara öppen 2 cm och var 2 cm lång, ganska bakåtriktad "så det är lugnt". Fick ett rum inne på avdelningen och mina tabletter. Två Citodon, en Bricanyl och någon till, antagligen något morfinaktigt.

Sov som en STOCK - mellan uppvaken alltså. Fick springa på toaletten 6-7 gånger under natten men sov jättebra däremellan. Ingen störande tvååring och dessutom riktigt mörkt och tyst.

Vid 07:30 ungefär bestämde jag mig för att jag inte behövde sova mer. Efter ett tag kom en BM-student in och satte en kurva som återigen visade samma sammandragningar. Hon sa att jag antagligen skulle få gå hem men jag bad om att få träffa läkaren.

Ett tag senare kom läkaren och han förstod mig och var rak, enkel och trevlig "jag märker att du är kunnig" sa han (=jag inser att jag inte skulle kunna svamla bort det här och är ärlig istället). Han ville känna på tappen och sa sedan att "Ja alltså, det ser ju väldigt bra ut". Han skulle kolla med bakjouren och återkomma om jag kunde få en tidigare tid "eller kanske idag, om du vill".

Wiiiiiiiiiiiiiiiie!!!

Efter en stund kom eleven tillbaka med en barnmorska, samma som kvällen innan. De berättade att de skulle försöka misshandla tappen lite (hinnsvepning) och om det började hända grejer så skulle de ta hål på hinnorna senare under dagen. Jag ställde upp som försökskanin för eleven såklart eftersom jag själv ämnar gå samma utbildning sen :-) det kändes nada. Barnmorskan däremot visste var hon gjorde! ONT men jag är rätt tålig när det gäller hinnsvapning. Annat var det när jag skulle få Victor och var förstföderska. Då JÄVLAR gjorde det ooooont.

Hon kände först efter och då var det 2-3 cm öppet precis som läkaren sagt. När hon slitit och dragit färdig så var jag öppen 3 ...nä 4 sa hon "jag skriver 4".

Sen fick jag vara uppe och traska. Samma töntiga sammandragningar utan något vidare ont. kollades igen på eftermiddagen av en ny BM som bedömde att det snarare bara var 3,5 cm. Fasen också. Tappen 1,5 cm lång, 3,5 cm öppen mjuk och medianriktad. de hade möjligtvis kunnat ta hinnorna men vågade inte eftersom Hoppsan stod för högt (risk för klämd navelsträng). En kul grej var att nya BM var min gamla :-) alltså hon som var med när jag födde Alvin!

Jag fick stanna några timmar till men inget mer hände. Dags att åka hem. Det var omöjligt att få en tidigare tid hos specialistmödravården än den jag har den 8/9 men däremot fick jag en tid direkt till förlossningen :-D

NU PÅ MÅNDAG MORGON klockan 09:00 skall jag vara på förlossningen för ett ställningstagande. Det ser ju rätt bra ut och de kommer få mycket svårt att motivera varför de inte skulle hjälpa till med lite prostaglandin med tanke på att jag fick det med Alvin med omogen, bakåtriktad tapp ;-)

Så på måndag blir det nog av :-) åtminstone tar jag med mig alla saker och säger att jag inte tänker åka hem.

Men visst... det kan ju för all del komma igång av sig själv också innan dess. Jag är ju ändå öppen en bra bit, har ganska regelbundna sammandragningar och har fått tappen misshandlad flera gånger idag.

Kommentarer
Postat av: jessica

hejja hejja!! jag fick oxå hinnsvepning på bf+7, 24 timmar senare är Vincent född:P

2009-08-29 @ 21:25:13
Postat av: bakeapple

Åhh, vad spännande! Snart är nog Hoppsan här. håller tummarna

2009-08-29 @ 21:27:40
Postat av: Kicki (storasyster)

=)

2009-08-29 @ 21:29:46
URL: http://ettermyreblaj.bloggagratis.se
Postat av: Elin

det låter ju lovande:-)

heja heja

2009-08-29 @ 21:43:48
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Linda

Det där att "komma igång av sig själv" var jätteviktigt för mig med mitt tredje barn. Jag fick uppleva vattenavgång vilket jag inte fick med mina första två barn. Jag tror jag skulle ångrat mig efteråt om jag hade valt att sätta igång det tidigare.Lycka till nu,,,

2009-08-29 @ 21:50:20
Postat av: Therese

Kikar in till din fina blogg.. Har sett dig på FL där du diskuterar friskt om allt möjligt! ;)Förstår att du har mycket att tänka på när bebisen snart kommer... Men jag undrar vad du anser om vaccination inför svininfluensan - för eller emot?Är mamma till en liten kille på 5 månader.. och jag får höra så mycket så jag vet inte vad jag ska tro.. :(

Är även orolig för min egen del.. jag äter inte så bra efter förlossningen och har oroliga familjemedlemmar som tycker att jag verkar tyna bort - jag har alltid varit smal och vägt lite, men nu tycker mamma att det syns i ansiktet också. Hon säger att jag måste äta mer NU utifall jag skulle få svininfluensan så jag har något försvar...

2009-08-29 @ 21:51:17
Postat av: Pernilla

vad spännande, och härligt att det snart är ett slut på din jobbiga graviditet och att du ska få din belöning, alltså en alldeles underbar liten bebis <3

2009-08-29 @ 22:19:30
Postat av: Milla

Jag var öppen två fingrar och hade mjuk rak tapp cirka 2 cm. så nästan samma! vi ses kanske dårå!! :) Lycka Till!

2009-08-29 @ 22:27:45
URL: http://www.ganskahomemade.se/blogg
Postat av: Beckah

Hoppas verkligen vi ses! Hade varit superkul :-)2 cm på en förstföderska är ännu bättre :-)

2009-08-29 @ 22:33:41
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hm morfin liknande? Det tror jag knappast att det var för det är väääldigt sällan dem ger det, jag kan inte förstå folk som bara ta tabl utan att bry sig om vad det är. Man måste väll ändå ha kunskap om vad det är för tabl, många bara ta tabl bara föratt dem kommer in med det utan att ens berätta vad det är.

Hur kommer det sig att du tar tabl mot värk och vägrar under förlossning? större skäl då. Men nu är det ok att ta, är det inte lika "onödigt" som du uttryckte det med eda under förlossningen? Tycker inte du ska vara så snabb med dina tolkningar även du kan komma i sådan i sån sits då du tycker det är absolut nödvändigt med smärtlindring. Lustgas,akupunktur och värmekuddar var det ngn på fl som inte tyckte var en naturlig förlossning då man hade olika hjälpmedel och det är ju lite sant.

Hoppas att det går bra för dig nu :)

Och att bebisen snart kommer.

2009-08-29 @ 22:41:00
Postat av: Beckah

Vetekuddar och sånt får man visst ha och ändå säga att det är en naturlig förlossning. Lustgas däremot räkas som bedövning.Varför jag tror morfinaktigt? Jo för att BM sa det till mig innan jag gick att jag "ju sov med morfin" i natt.

2009-08-29 @ 22:45:47
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Christer Romson Lande

<b>Therese</b>: du vet väl att svininfluensan inte är värre än en vanlig influensa? Grejen med den är att den är mer smittsam, många kan bli sjukskrivna samtidigt. Det är ju inte bra om t.ex. alla poliser eller hela brandkåren på en ort är utslagen samtidigt... Fast i och för sig är ju inte influensa precis roligt i vanliga fall heller.

2009-08-29 @ 23:00:45
Postat av: Therese

Jag har hört olika så jag vet inte vad jag ska tro. Har du själv barn, ska du/ni vaccinera er? Jag träffar inte så mycket folk.. går på babysim 1 gång i veckan, det är väl enda gången man träffar någon utomstående..

2009-08-29 @ 23:20:45
Postat av: Christer Romson Lande

Jag har tre barn, 19, 4 och 1½ år gamla. 19-åringen åker till Japan i början av Oktober, så det vete sjutton om han hinner vaccinera i Sverige. Resten av familjen ska vaccineras! Förutom småbarnen så tillhör deras morfar som bor i vår grannlägenhet (och kanske hans bror också) riskgrupperna.Vidare så har jag en bekant med ett kraftigt äggallergiskt barn. Han riskerar anafylaktisk chock av vaccin odlat i ägg. Hans enda skydd är att vi andra vaccinerar oss. Blir vi andra inte smittade så utsätts de som inte kan vaccineras för mindre risker.

2009-08-29 @ 23:31:22
Postat av: donna

så nice beckah!Wiiiiiiieeeeee

2009-08-29 @ 23:38:14
Postat av: Lina

Hinnsvepning gör så ont! Gjorde tre stycken innan min förlossning. Hoppas det sätter igång nu! Håller tummarna!

2009-08-29 @ 23:45:29
Postat av: kattis

Till anonym antar jag.

Det är väl inte ovanligt att man får morfin för att sova, jag fick det, min svägerska fick det en månad senare och min syster fick det nu i veckan när hon skulle få sova en natt. Olika landsting var det oxå så inte tror jag att det är särskilt ovanligt.

2009-08-30 @ 08:36:54
Postat av: Johanna M

Lycka till! Hoppas du får träffa din bebis snart!

Postat av: victor larsson

:):):):):)

2009-08-30 @ 09:12:11
Postat av: Kaiza på FL.

Skönt att du fick sova, då har du mer energi inför förlossningen som borde vara rätt nära i antågande! Lycka till. :-)

2009-08-30 @ 10:10:14
Postat av: Anonym

tycker ändå det är konstigt att dem ger morfin för man har lite ont när man ska sova!

Vanligt vis ges det bara när ngn är väldigt sjuk eller döende, ovanligt att ge annars men det var väll en väldigt liten dos eller något som liknar morfin.

Men varför tar du emot morfin nu i sånna fall men inte under förlossning? Är det inte fel att göra det nu med i sånna fall? Kan meddela att jag inte tycker att det är ngt fel men eftersom du hela tiden hävdat att det är fel att använda sig av läkemedel,smärtlindring eller är det bara under förlossning du tycker så?

2009-08-30 @ 10:21:48
Postat av: Anonym

Eh varför tar du morfinpreparat om du är så emot bedövninhgar? Det är bland det sämsta du kan trycka i dig för barnets del... det finns massor med biverkningar på morfinpreparat... värre än eda. Trodde du var emot sånt. Då kan du ju lika gärna ta morfin, eda med mera vid förlossningen för nu har du ju redan "fuskat" som du säger.

2009-08-30 @ 10:52:15
Postat av: Beckah

BM som gav mig tabletten på kvällen sa att det var för sammandragningarna, precis som bricanylen. Det var en annan BM som dagen efter sa att jag hade haft Morfin.Nu idag har jag kollat på Fass vad det var (eftersom jag skrev upp namnet på tabletten så att kunna kolla).Det var Flunitrazepam jag fick.

2009-08-30 @ 10:55:14
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Beckah

Inte speciellt logiskt resonemang att jag lika gärna kan ta medicinsk smärtlindring under förlossningen nu eftersom jag redan har börjat :-DOm det är så att Hoppsan utsatts för Morfin så mår hen ju inte bättre av att bli utsatt för ännu mer skit! Tvärt om!Det är ungefär lika smart som att motivera att röka eftersom man ändå andas in avgaser (skitsmart - då får man ju båda delarna istället för bara avgaser).

2009-08-30 @ 10:58:08
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: ida

Nämen! Guuud va spännande det är nu! Hoppas att det är söta bilder på en liten Hoppsan här nästa gång jag tittar in då! Lycka till nu!

2009-08-30 @ 12:19:18
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Anonym

men du svarar ju ändå inte på varför du har dubbel moral.....för det har du!

2009-08-30 @ 12:23:03
Postat av: Beckah

Vad är det som är dubbelmoral? Jag använder allt som BEHÖVS. Om jag BEHÖVER värkstimulerande, skaplelektrod eller knark på förlossningen komme rjag att använda det, precis som jag BEHÖVDE få tabletter för att sova för att jag var tvungen att få lite sömn.

2009-08-30 @ 12:44:12
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Sandra

Citodon innehåller ett ämne som omvandlas till morfin i kroppen.

Det får var och varannan tjej vid förlossningen...

2009-08-30 @ 13:03:09
Postat av: matilda

Men varför ska en del bry sig om vad Beckah har för bedövning eller icke bedövning. Det är väll hon som ska föda fram barnet? låt henne göra som hon vill. All smärta är olika om hon har ont nu o får bedövning för att kunna sova så är det väll jättebra för då kanske hon orkar en förlossning utan bedövning. För att man måste ju ha sovit en del för att orka för det är jobbigt att föda barn. Detta är väll Beckahs blogg? Hon skriver som hon vill ha det men oxå att det kanske inte blir så. Men mål bör man ha. Och jag tror att om Beckah märker att hoppsan inte kan ammas pga vad som helst tex missbildnig så ger hon nog flaskan fast hon tycker (och det är ju så) att amma är bäst för barnet.

2009-08-30 @ 13:50:58
Postat av: Helena

Lycka till! Hoppas att du får en fin förlossning! Spännande, spännande!!

2009-08-30 @ 14:17:22
Postat av: Anonym

Sandra-Precis då är det inte ren morfin!

2009-08-30 @ 18:41:31
Postat av: Anonym

Morfin som morfin, lika skadligt för det. HAR MAN DET I KROPPEN HUR FAN DET ÄN HAMNADE DÄR SÅ FÖRS DET ÖVER TILL BARNET. PUNKT.

2009-08-30 @ 18:51:40
Postat av: Anonym

Mathilda alla har ju rätt till att skriva sina åsikter eller hur? Har man en blogg så har man ju. Men du ska ha rätt till att skriva vad du vill här?:)

2009-08-30 @ 19:01:50
Postat av: cicci

lycka till nu =)

2009-08-30 @ 20:01:41
URL: http://cizziandesson.blogg.se/
Postat av: Lindisen

vilket j-a snack om det där morfinet eller tabletter eller vad det var!!! Huvudsaken är att DU gumman mår bra och att DU är utvilad inför förlossningen som redan är på gång!!! du tar vad sjutton du behöver när det väl gäller, det är din kropp, din bebis och du som vet bäst vad du/ni behöver! PUNKT! och kram =)

2009-08-30 @ 20:38:20
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback