Svensk sjukvård...!

Jag tror knappt att det är SANT!

...men tyvärr ÄR det sant!

Fortfarande inte ett LJUD från Barncancercentrum, så jag ringde barndagvården igen och sa att jag åtminstone ville ha provsvaret på mikrosänkan. Hon sa att hon inte kunde se det och skulle ringa barnmottagningen där vi var och tog de kapillära proverna och sen ringa tillbaka.

En dryg halvtimme senare ringer hon och säger att mikrosänkan inte är tagen! DE HAR GLÖMT TA DEN! Allt kämpande för att få venösa prover förra fredagen var för att få till en sänka, det funkade inte, så vi fick gå till mottagningen och ta ett stick i fingret istället för att få blodprover, bland annat den viktiga mikrosänkan. ALLT BORTKASTAT i princip. Jag blev ...inte glad.

Fick prata med en av Elmers sköterskor och fick en tid imorgon för ett nytt försök att ta en sänka venöst. Tjatade även till mig siffrorna på osmolalitetsproven i urin och blod. Jag är ingen läkare och har ingen utbildning så jag kan inte göra en bedömning, men utifrån mina hobbyläkarkunskaper så tyckte jag proverna talar FÖR Diabetes Insipidus. Hans U-osmolalitet var normal, men i blodet var det för högt. Urinen tycker jag är svårt eftersom man ska ta morgonkiss men det går ju inte med en unge som kissar hela natten.

I vilket fall så frågade jag histioexperten Ken McClain och fick det här upplyftande svaret:

"The urine osmolality is high meaning he can concentrate his urine and thus does not have diabetes insipidus (normal range for us is 300-1000). His serum osmolality is high making me suspicious that he has diabetes mellitus.  These are things your local doc should take care of."


Diabetes Mellitus är vanlig diabetes, för den som inte vet. Men Elmer gjorde ju ett fasteprov i våras och då hade han väldigt lågt blodsocker på 2,8. Med Diabetes borde det varit högt istället.


Vi får väl se vad Barncancercentrum tycker om allting när jag får tag i dem!


Jag är allt annat än glad!



Här tar vi ...INTE mikrosänka iallafall!

Kommentarer
Postat av: Martina

Låter som att de inte återkommer till dig eftersom du avsade dig den läkare som de tilldelat. Så får det ju inte gå till utan de måste ju genast utse en ny eller i allafall en tillfällig läkare för att ge dig svaren på proverna.

(eller har jag blandat ihop de två vårdställena, Borås/Göteborg?)



Och att de missat ett av de viktigaste proverna gör mig så jävla förbannad. Är man inte supernoga med sådant när det är ett barn som det är SÅ svårt att få något blod ur, kan man tycka!!

2011-09-22 @ 17:16:01
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Postat av: SMickan

Lugn, för både dig och dina barns skull.

Jag vet vad jag menar med att ett föräldralugn är oerhört viktigt.,

.. Du måste lägga fokus på att sjukvården "kan". Din E lever och mår "bra", vila i detta - se på din pigga goa unge! Blir det en förämring så märker du det - drastiskt. Det sker inte genom små smygande diareér, törst (som bara "märks" hemma...) etc. Hör med din fsk personal. Man ;) vet att E är en glad liten unge - som mår bra!

2011-09-22 @ 19:09:07
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Man ska inte kalla folk för idiot men det skiter jag i; IDIOT!



Du vet inte hur LCH funkar! Sjukvården KAN INTE ALLS uppenbarligen! Dagis säger också att han dricker mängder! Vaddå "bara märks hemma"?! Håll käft istället för att påstå saker du inte har en aning om!



När du blir Elmers mamma och du blir en av de mest kunniga på LCH i det här landet - DÅ kan du komma tillbaka och försöka lära mig något. Tills dess; KÄFT!

2011-09-22 @ 21:13:52
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Emelie

Ja du jag blir inte förvånad. Ibland är de så sjukt stressade så jag skulle tro att de äter lunch kvällen innan för att tjäna in lite tid. Sedan finns de de som inte borde jobba i vården överhuvudtaget....Förstår att du är GALEN!

Postat av: SSK

Fasteprovet kan vara både högt och lågt vid Diabetes mellitus.

2011-09-22 @ 23:37:18
Postat av: Rebecca

Fy fan vad dåligt!! Jag hade oxå blivit skitarg...Vad är det för sjukvård vi har eg?? Kram

2011-09-23 @ 07:25:06
URL: http://rebeccapettersson81.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Är du säker? Jag hittat inte någon sådan information någonstans? Kan du hänvisa mig till någonstans där jag kan läsa detta?



Jag vet att diabetiker med behandling kan få farligt lågt blodsocker men kan man verkligen få det som första tecken?



Elmer gjorde två fasteprov i våras. Första gången var det en aning högt. Inte diabeteshögt, men högt nog för att kolla om det och då var det som sagt på 2,8

2011-09-23 @ 08:16:21
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Hanna - själv ung mor

Slarv!

Hade blivit lika förbannad som dig!

Nästa gång vid provtagningar ber du ssk säga högt vilka prover som är tagna innan ni lämnar rummet.

Fy, vad oproffsigt!

2011-09-23 @ 09:07:34
Postat av: SSK

Ja jag är säker.

2011-09-24 @ 00:25:02


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback