Nya blodprover...

Jahapps :-)

Då var vi iväg till barndagvården igår och tog om Elmers prover. Ja, vi tog om allt för säkerhets skull + att jag begärde lite ytterligare prover enligt mitt eget tycke och smak. Allt accepterades.

Elmer fick värmeplåster i armvecket och lugnande medicin i rumpan :-) Sen var det då dags för själva stickandet...

Den här gången sa jag ifrån att funkar det inte på första försöket i armen så får det bli huvudet, det var jag väldigt tydlig med. Citerar mig själv från inlägget om förra fredagens provtagning:

"En lång stund senare och inte en droppe blod, så diskuterade vi hur vi skulle göra. Mitt förslag var huvudet (där han alltid tog ända fram tills han var 15 månader gammal). Sköterskorna tyckte det var lite väl brutalt att ta prov i huvudet på en 2-åring och ja, jag är ju inte den som är utbildad så jag sa inte emot deras förslag att försöka med fötterna istället."

Men vi försökte såklart i armen först. Tyvärr hade han ju kvar blåmärkena från förra veckan så sköterskan ville inte ta en för stor nål utan provade med en ganska liten. Det fungerade "sådär". Det gick att sätta nålen och få ut lite blod men sen gick kärlet sönder. Mitt i SR-röret! Gaaah! Hon fick min tillåtelse att försöka sticka igen i samma arm men det gick inte så jag sa att nu får det bli huvudet!

Gick HUR bra som helst! Elmer var väldigt påverkad av sitt lugnande så han låg så snällt och fint där och log och blev inte ens irriterad över att bli fasthållen. Ett fint stick i kärlet på huvudet och blodet forsade! Gjorde om med ett nytt rör för sänkan för att det skulle vara perfekt och tog alla andra rör och blodet rann sååå himla bra. "Vi skulle ha lyssnat på dig förra veckan" sa sköterskan ;-) 

Att jag hade rätt var väl trevligt men det viktigaste och bästa med det hela är att vi antagligen kommer fixa detta bra framöver. Värmeplåster i armvecket och större nål än hon hade nu BÖR funka, nu blev det ju bara dumt pga blåmärkena från förra veckan och i värsta fall så går det fortfarande, utan problem, att ta på huvudet!

Skönt att allt är taget nu iallafall. Jag begärde ut alla labblistor för hela 2011 för jag kände att jag behöver ha koll på det här själv och jämföra allt. Jag tycker absolut att provsvaren håller med mig om aktiv sjukdom, men jag ska inte säga för mycket. Jag vet inte varför läkarna inte ser det, eller så är blodprover inte tillräckligt för att förstå, det behövs bättre bevis, som tex en biopsi eller så.

Det som är med blodproverna är att det som inte får vara högt är högt och det som inte får vara lågt är lågt, men avvikelserna är väl inte tillräckligt stora för att vara "alarmerande". Dock förstår jag inte hur man kan ignorera att tex flera njurprover tillsammans säger samma sak och flera leverprover tillsammans säger samma sak osv.

Men men, nu är ju allt omtaget och mer därtill så det är bara att vänta på alla dessa provsvar.



Doktor Elmer


Alleballe var med också :-)


Tjoho ...booorta.


Försöker i armen. Sen blev det huvudet. Elmer lugn hela tiden.

Kommentarer
Postat av: thile

Lille hjertet, hva du må igjennom. Godt du har mamma og storebror <3<3<3

Jeg venter sammen med deg på svarene på blodprøvene.

Ha en fin helg!

Så lite som skal til

For å glede en venn



Noen kjærlige ord

En vennlig liten klem



Et smil når du handler

Som kanskje forandrer..



For noen blir dagen..

Ikke den samme igjen ♥

2011-09-24 @ 10:30:54


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback