Autism- och vaccinbluffen

Minns faktiskt snacket om detta som var när Victor var bebis. Jag valde att vaccinera... Alvin är också vaccinerad och snart är det dags för Elmer. För första gången är jag lite orolig faktiskt men det beror ju på Elmers LCH, jag är nojig att ett levande vaccin kommer att trigga igång sjukdomen.


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/medveten-bluff-bakom-vaccinrappport_5848401.svd


Medveten bluff bakom vaccinrappport

En studie, som 1998 skrämde föräldrar världen över med påståendet att barn riskerade att bli autistiska av trippelvaccin, var en medveten bluff, skriver den medicinska tidskriften British Medical Journal (BMJ).

Mängder av föräldrar i västvärlden vägrade efter rapporten, som publicerades i tidskriften The Lancet, att låta sina barn få vaccinet som innehåller skydd mot mässling, påssjuka och röda hund.

I Sverige sjönk antalet vaccinerade barn från 97 till 88 procent.

Den ansvarige för studien, Andrew Wakefield, och hans forskarlag uppgav att de funnit autism hos tolv barn och att de flesta av dessa fått trippelvaccinet strax innan symtomen uppträdde.

Enligt BMJ är det inte möjligt att Wakefield begick ett misstag, han måste ha förfalskat uppgifterna i studien. Bland annat har tidningens efterforskningar visat att ett antal av barnen visade symtom på autism redan före vaccineringen. Och i inget av de tolv fallen stämde studiens uppgifter med barnens medicinska journaler. Vissa diagnoser var tillrättalagda, datum hade ändrats. Av de barn som påstods ha blivit autistiska av vaccinet, var bara ett klart diagnostiserad med sjukdomen.

Enligt BMJ fick Wakefield, som förnekar alla anklagelser, i hemlighet hundratusentals dollar av en advokatbyrå som planerade att för vaccinmotståndares räkning starta en rättslig process mot vaccinet.

Lancet drog redan 2004 tillbaka artikeln och beklagade att den publicerats. Tidskriften förklarade att om man känt till att studien var kopplad till vaccinmotståndare hade den aldrig tagits in.

Förra året förlorade Wakefield sin läkarlegitimation i Storbritannien på grund av studien. Den brittiska socialstyrelsen, GMC, kom fram till att han "grovt åsidosatt" sin yrkesetik. Wakefield beskrivs av GMC som "oärlig" och "oansvarig". Men GMC:s beslut grundade sig inte på att rapporten skulle varit oriktig eller vilseledande utan handlade framför allt om huruvida Wakefield varit rådgivare åt advokater som representerat personer som hävdar att de skadats av vaccinering.

Wakefield är nu är verksam i USA.

Den utpekade läkaren, Andrew Wakefield, slår ifrån sig anklagelserna och säger att han är utsatt för smutskastning från läkemedelsföretag.

I en intervju med CNN förnekar Wakefield att han förfalskat sin forskning och hävdar att sanningen finns i den bok han själv skrivit om skandalen.

- Boken är inte en lögn, studien är inte en lögn.

På frågan om varför tio av hans medarbetare har tagit tillbaka studiens slutsatser svarar han:

- Jag är rädd att de har utsatts för påtryckningar. Folk blir väldigt, väldigt rädda. Vi pratar om mycket mäktiga intressen här.


********

Hett tips!

Om man är orolig över autism kan man ju BÖRJA med att se till att ens lilla barn får sitt blod efter förlossningen, dvs kräva en SEN avnavling!
Det finns kopplingar mellan autism och tidig avnavling! Finns många källor med lite mer tung fakta men jag väljer att lägga upp en film istället som är lite lättare att ta till sig:





***



Uppdatering

Här är hela historien om läkaren som "upptäckte" kopplingen mellan MPR-vaccinet och Autism och här får man veta hur han menade att det skulle finnas bevis för det osv.


Kommentarer
Postat av: Jema

Har du kollat med läkarna att det är okej att vaccinera Elmer? Jag vet att Ss läkare sagt att levande vaccin ska inte barn med LCH ha alls förens tidigast efter puberteten. S har inte fått ett enda vaccin så det är väl dags att ge henne de andra snart skulle jag tro.

Kram!

2011-01-08 @ 16:02:42
URL: http://jemamedlivet.blogg.se/
Postat av: Hemimamma

Mycket bar att du lyfter detta!! Tack för ett mycket bra artikel.



Hemikram

2011-01-13 @ 23:23:23
URL: http://blogg.aftonbladet.se/hemimamma/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback