Ännu en uppdatering...

Nu är Elmer vaken äntligen. Han har faktiskt sovit i lite drygt 3 timmar så han måste ha varit väldigt väldigt trött. Han är fortfarande ganska lugn och stilla av sig men strosar omkring och "grejar" och hittar spännande saker så där som bara en ettåring kan :-) inte ledsen och gnällig.

Han har bjudit på ytterligare en bajsblöja också. Tänkte att han måste vara hungrig nu eftersom han inte ätit något idag utöver två flaskor välling så jag erbjöd lunch som han bara vände bort huvudet åt och inte ville smaka. Nu sitter han med en macka istället och en Festis. Festisen är slut och mackan är orörd, han har inte ens petat ner fingrarna och grävt i smöret ;-) Han leker bara med sugröret till Festisen. Bäst att lägga till; nej naturligtvis brukar barnen i det här hemmet inte dricka en massa saft och sån skit till vardags i normala fall, nej.

Elmers läkare har ringt upp med för en stund sen. Det som var med Elmer igår kväll/natt låter som ett stopp i tarmen men inte ett faktiskt hinder/tarmvred alltså utan helt enkelt uteblivna tarmrörelser så maten bara stått stilla i magsäcken och därför skickades tillbaka ut igen i övre änden av kroppen och då lugnade magen ner sig. Det är ett bra tecken att gaserna kommer ut osv och att han verkar må hyfsat bra i övrigt och inte har ont längre.

Det är ingen fara att vänta tills på tisdag med att åka till Borås OM han mår som nu. Om han blir sämre eller att jag känner mig akut orolig så ska jag ju ta dit honom dock.

På tisdag så tas en massa blodprover i vanlig ordning och dessa kan säga en del om hans mage men det ska ju även tas avföringsprover (Calprotectin tror jag det heter) och nu efter det som var inatt så gör vi så att jag får gå ner till Barnmottagningen här i Skene och hämta grejer idag så jag kan fixa ett prov att ta med på tisdag när vi ska till Borås så blir iallafall det provet lite påskyndat.

Nämen se där ja! Nu har lilleman varit på mackan också ja :-) med fingrarna i smöret alltså ;-)

*Återkommer strax*

Här är en bild:


Ganska nöjd


Kommentarer
Postat av: thile

Lille hjertet. Lykke tilimorgen

Klem

2011-01-14 @ 13:23:16
Postat av: Elin i Malmö

Usch då...läste inatt på jobbet om Elmer och blev lite orolig för honom. När jag nu läser uppdateringen så är det första som slår mig med hans diarréer: Förstoppningsdiarré.

Hoppas det "löser" sig och att ni slipper åka in akut!

Kram

2011-01-14 @ 14:27:58
Postat av: Jenny

Jag vet att du oftast tror att saker och ting har med E.s grundsjukdomar att göra och det kan det ju ha men han borde ju även kunna få andra mer vanliga åkommor.



Det jag tänker på när jag läser detta inlägg är min son. Han är 4.5 år och har varit förstoppad sedan han var nyfödd. Han reagerar precis på samma sätt. Han får feber, blir blek, otroligt trött, får en stor uppblåst mage, vägrar äta allt!! och han kräks.



Han kan även få diarré när han är förstoppad. Det verkar ju som om läkaren ev tror det också med tanke på svaret ni fick...kanske något lösande till honom?



Bara en idé...

2011-01-14 @ 17:20:57
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Javisst kan det vara något helt vanligt :-)



Dock inte förstoppning, det stämmer inte på symptomen och det var inte vad läkaren trodde.



Han bajsar dessutom jättemycket.



Förstoppning brukar kunna kännas när man klämmer på magen, han har inga knölar el. liknande i magen och idag har magen varit mjuk.

2011-01-14 @ 17:27:05
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Hehe. Elmerälskling. Sötnöt!

2011-01-14 @ 18:09:52
Postat av: Jenny

Ok då trodde inte läkaren det men förstoppning behöver inte kännas utanpå magen även om det är vanligt att det gör det. Min son har vi aldrig känt utanpå magen och han har kronisk förstoppning.



I vilket fall som helst så hoppas jag han blir frisk snart.

2011-01-14 @ 20:24:10
Postat av: illika

Min spontana reaktion är att det där låter som min mage. Eller iaf som min mage beter sig om jag äter pasta/ris/bröd - kanske han är lite känslig mot gluten? Det tog mig 35 år att komma på att jag bara har kolik och magprobem om jag äter mycket gluten...

2011-02-07 @ 14:22:16
URL: http://illika.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback