Nu vaknade vaccinet...

Vad är det nu? Nio dagar sen Elmer fick sin MPR-spruta va? Tror det men orkar inte kolla. Någon gång mellan dag 5-12 skulle ev. feber komma och nu var det tydligen dags. Visserligen så har han ju ända sen kvällen han fick vaccinet legat mellan 37,8-38,3 men nu har han feber på riktigt så att säga.

I morse hade han 38,3 och nu här nyss hemkommen från dagis hade han 39,3 istället. Så det bör vara vaccinet kan jag tro. Han är gnällig och utslaget går fortfarande mot sämre. Ser galet ut. Men jag har lixom vant mig. Om han hade varit fin i huden och sen plötsligt idag sett ut så som han gör nu hade jag fått en chock och hoppat en meter bort från skötbordet tror jag. Precis 2 veckor idag sen det började med en aning rött...

Han har någon enstaka spridd prick på kroppen... MPR är aktiverat och nu får vi alla hålla tummarna för att den inte ställer till något i lilla kroppen, bråkar med hans Langerhans celler...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Varför inte låta bloggen heta sjukdomblogg istället för beckah? Det handlar ju bara om sjukdomar?

2011-02-10 @ 17:37:37
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

För att jag har vilket namn jag vill. Hade kunnat kalla den Beckahs hästblogg om jag hade känt för det. Vad jag har för namn på min blogg och vad jag fyller min blogg med är helt upp till mig. Passar det inte får du väl leta upp en annan blogg att läsa.

2011-02-10 @ 17:39:39
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Amanda

Hej, jag har en tävling på min blogg

just nu (:



Det skulle va jätte kul om du ville va med.

Klicka på länken för att anmäla dig:

http://famandas.blogg.se/2011/february/tavling.html



Lycka till (:

2011-02-10 @ 17:59:49
URL: http://famandas.blogg.se/
Postat av: sofie

skickar du honom till dagis med feber?

2011-02-10 @ 18:00:54
URL: http://sofiesundqvist.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nej

2011-02-10 @ 18:02:33
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Försöka lägga fokus på ngt annat? Mycket för ditt eget mående men även för barnen...Fokusera på dagens outfit, tävlingar, skojobb etc. Du har ju trots allt 3 friska killar!! (jämfört med många andra barn)

2011-02-10 @ 18:13:36
Postat av: Jenny

Senaste anonym. Du har uppenbarligen inte några barn själv med problem. Och har du missat att E faktiskt HAR två sjukdomar som kan vara dödliga?? Hade du haft ett sånt barn så hade du nog själv varit orolig.



Om man har ett barn med problem så kretsar väldigt mycket kring just detta eftersom man ÄR konstant orolig och man funderar konstant över ens barns problem, så enkelt är det. Har man inte varit i situationen själv så är det nog svårt att förstå.



Sedan har det nog mycket att göra med vilket intresse man själv har i sjukvård. Är man väldigt intresserad av sjukvård så blir det automatiskt att man söker egen information och intresserar sig kanske lite mer för symtom och man FÖRSTÅR att vissa symtom kanske har betydelse hur små de än må se ut.



Sedan så är det ju så att även om man ibland "borde" låta något annat än dessa tankar ta överhand så är det jättesvårt att släppa dessa tankar! Hur gärna man än skulle vilja!

2011-02-10 @ 18:41:54
Postat av: therese

Fast nu säger du väl emot dig själv??? I inlägget skriver du att han har 38.3 i temp och EFTER dagis 39.3.... o som svar på om du skickar barnet till dagis med feber svarar du nej....?

2011-02-10 @ 19:00:39
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Feber är inget man bara tittar på termometern för att avgöra. Anser jag att han har feber vid 37,5 så har han feber. Anser jag att han inte har feber vid 38,5 så har han inte feber. Allmäntillståndet och annat avgör.

2011-02-10 @ 19:18:25
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jenny

Man kan ju ha feber av olika orsaker än just sjukdom. Min son kan t ex ha det när han är förstoppad och han kan vara det i flera veckor, kan ju inte ha honom hemma från dagis då (när han mår ok trots förstoppningen) när febern beror på annat än sjukdom!



Feber pga spruta smittar ju inte, då har det ju med E.s allmäntillstånd att göra, om han orkar gå på dagis eller inte.

Jisses!

2011-02-10 @ 19:23:45
Postat av: Linda

ja enligt sjukvården här hos mig är ju inte 38,5 feber, så det är klart beckah kan släppa iväg till dagis! annars får ju pojken alltid vara hemma. feber är enligt läkarna på ds barnakut 39 grader och upp, något annat är bara lite förhöjt typ. (enligt mig är dock feber vid 38 då mina barn ligger lågt i temp) men som beckah skriver, allmäntillståndet är det viktiga!



haha Beckah, vore ju skitkul om jag kom in här nån dag och du bytt header och namn, välkommen till Beckas hästblogg =)

haha humor, jag är galet trött =)

2011-02-10 @ 21:21:14
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Postat av: Therese

Nej men snälla du jag vet väl att inte "bara" tempen avgör! Jag är inte född igår, jag har tre barn själv o är snart färdig ssk...



MEN! Du kan INTE säga att bara för att du säger att han inte har feber vid 38,3 så har inte feber...



Tyvärr, men jag går inte med på ditt resonomang...

2011-02-10 @ 23:16:33
Postat av: Annika

Här räknar man feber från 38,0 (läser till ssk i linköping). Men jag tycker också att man känner sina barn bäst. Mina kan också ha närmare 38 ibland utan att de har feber, de kan ha haft det varmt under natten eller ha fart runt eller så.

2011-02-11 @ 18:11:08
Postat av: Maria

Therese: Det spelar väl ingen roll vart du eller Becka anser att gränsen för febern går? Det är ju allmäntillståndet som avgör. Om barnet inte är sjukt i något som smittar och är piggt i allmänhet, så begriper jag inte varför man ska hålla barnet hemma?



Min son kan lätt leka sig upp till 38 grader, den dagen han börjar på dagis så får de alltså se till att han bara sitter..så de slipper skicka hem honom^^

2011-02-12 @ 00:08:33
URL: http://hecate.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback