En dag i Borås...


Åh pust, NU kom jag hem :-)


Först var vi till Barndagvården tillsammans med Rachel och Hailey och så var de kvar där när jag och Elmer gick vidare till dietisten. Jag passade på att väga Elmer på BDV: 12,8 kg (han vägde 12,7 på precis den vågen i början av juni. 12,6 på BVC:s våg den 28 juli).

Hos dietisten lämnade jag över listorna på det han ätit. Jag kommenterade att vi trott att han drack väldigt mycket men att det bara var 1,5-2 liter om dagen. Dietisten --> :-o  "Jo, fast alltså ...det ÄR mycket". Hmmm okej? "Man räknar att ett barn i den åldern och vikten ska få i sig ca 1 liter vätska totalt per dygn ...och då är 3-4 dl av detta genom maten". Jaha :-/ okej...?  "Fast om det är något fel, eller om han helt enkelt bara dricker mycket, är inte jag rätt person att bedöma" la hon till.

Vi pratade en del om Diabetes Insipidus (som hon förövrigt aldrig hört talas om men tyckte var bra att få lära sig något nytt) och om Celiaki, autoimmuna sjukdomar i övrigt och såklart om Langerhans cellhistiocytos.

Listorna tyckte hon såg bra ut, vi hade ju skrivit upp söndag, måndag och tisdag så hon tog måndagen och räknade ut den i datorn. Hon ska sätta sig och räkna på alla tre dagarna men detta var bara för att få en snabb koll.

Det är INTE att han äter dåligt som är felet iallafall. Han ligger högt på de grejer man växer bra på.

Citat: "Det ser jättebra ut".


Här är lite siffror (procent av RDI - rekommenderat dagligt intag):

kJ: 120%
kcal: 120%
Protein: 147%
Fett: 120%
Kolhydrater: 107%
A-vitamin: 149%
Tiamin: 170%
C-vitamin: 128%
Riboflavin: 224%
B6: 163%
B12: 666% (kul siffra :-) själv har jag B12-brist och äter det i tablettform)
Kalcium: 152%
Fosfor: 229%

Sen hade han för lågt på:

D-vitamin: 26%
Järn: 70%

Men hon sa att det hade ingen betydelse eftersom det bara är räknat på en enda dag och dagen efter åt han ju fisk och gröna ärtor tex så tisdagen hade gett ett annat resultat, men just det som står här ovan, de höga värdena kan man förvänta sig även från de andra dagarna utifrån listorna.

Jahapp...

...det var väl ...bra? Typ? Eller vad ska man säga? Det är väl bra att han äter bra och får i sig det han ska, men samtidigt så är det ju fakta att han inte växer helt bra. Då ÄR det ju något som är fel...? Vi visste redan att han äter bra, väldigt bra, att det inte kan vara där skon klämmer. Nu fick vi det bekräftat och ibland är det inte alls så nöjsamt att få bekräftat att man har rätt :-/

Hon skulle räkna färdigt och skriva ett svar och skicka tillbaka till, ja ...Barndagvården I guess? Vet inte, men jag fick listan vi skrev ut idag för att ta med till Barncancercentrum i Gbg om vi skulle få en snabb tid där så hon inte hunnit skicka svar och svaret inte hunnit gå vidare.

Hon tyckte det var lustigt att han lyckades få i sig 1,5-2 liter dryck när han äter så bra, alltså att det är konstigt att det ens får plats och ja, jag håller med, men han har delade magmuskler och har plats för hur mycket som helst :-) Det låter dumt? Ja, kanske, men jag vet av egen erfarenhet eftersom jag också har delade magmuskler - det ÄR så, man får plats med massor när det inte finns muskler som håller emot.

Hur som helst; dagens besök hos dietisten gav INTE svar på varför han vuxit dåligt.

Sen gick vi tillbaka till BDV och mötte upp Rachel och Hailey som nästan var klara där då och sen åkte vi hem till dem en stund :-) Klockan blev lite mycket så jag fick köra Elmer direkt hem till M sen eftersom det är hans dag. Belle blev JÄTTEledsen när jag lämnade honom :-(( så gjorde han när M lämnade honom hos mig sist också. Bättre att lämna via dagis känns det som, alltså lämna på morgonen och sen hämtar nästa förälder på eftermiddagen. Det är smidigare och inga ledsna miner.

Nu ska jag dricka lite kaffe och landa :-P




Gammal bild, men passade in ;-)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Delade magmuskler, har aldrig hört om det tidigare? Vad betyder det och är det vanligare än det låter?

2011-08-24 @ 21:29:22
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Det är två rader magmuskler - en på varje sida, du vet - sexpack - på ena sidan 3 rutor och 3 rutor på andra sidan. Delade magmuskler diastasis rekti betyder att mellanrummet mellan dessa två rader är för stort.



Mitt mellanrum är så stort att jag fått beviljat att sy ihop dem.



Det är vanligt efter graviditet, mycket vanligt, men ett så stort mellanrum som jag har är inte vanligt och inte bra - ökar tex risken för bråck.



Ett barn med mellanrum - inte så vanligt.

2011-08-24 @ 21:50:00
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Minica

Hej! Är du intresserad av att få hjälp en ny header / design till din blogg?

2011-08-24 @ 23:44:50
URL: http://minica.se
Postat av: Marielle

Har inte kikat in på din blogg på hur länge som helst, bytte dator och då glömde jag läsa din blogg.



Blev helt överlycklig för det du skrev om att Rachel och Hailey var på Barndagvården. Det betyder väl att Hailey mår bättre, eftersom hon inte är på sjukhus längre(?)



Det gör mig verkligen jätteglad!



2011-08-25 @ 11:57:21
Postat av: Linda w L2K - Från botten till toppen...

Härlig bild! :o)



Och jobbigt med svaret... Att det visar att han äter bra men inte varför han inte ökar i vikt... <3

2011-08-31 @ 11:52:49
URL: http://l2kw.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback