...och en 10 gånger värre förmiddag förstås!

Ja, rubriken hänger alltså ihop med morgonens inläggs rubrik.

Kan konstatera att hur dåligt man än mår psykiskt så ÄR det ändå alltid möjligt att må ÄNNU SÄMRE! Mer än så lämnar jag inte ut här för som sagt; visst kan man få för sig att jag skriver allt här men HAHAHAHA nej, verkligen nej.


Nog om det. Nu skiter vi i det och koncentrerar oss på det andra den här morgonen/förmiddagen istället: Elmers besök på barndagvården. Vilken fest, underbart! *fett ironiskt*.

Jodå vi kommer dit och Elmer är typ ..eh apatisk. Ställde ner honom på golvet och där stod han helt tyst och stirrade rakt ut ända till vi blev hämtade av sköterskan. In i undersökningsrummet för provtagning. Jag blev först ut med blodprov. Sen Elmer ja, lugnande medicin i rumpan :-) fast det märktes ju inte eftersom han redan var tyst och apatisk ...tills de började klämma och känna på armarna och leta blodkärl. Då kände han igen sig och skrek och vred sig. Leta leta, jodå det finns ju ett kärl där. Efter att Elmer gallskrikit lite och de känt lite till så fanns det där och tillät ett stick. På FÖRSTA försöket funkade det! Kan ni fatta det? :-)

Efter hela proceduren var klar fick vi gå ut i väntrummet (Lekterapin) och Elmer fick välling och 2 st sådana Ella's kitchen (pure i sugförpackning). Kalasbra. Han vaknade till lite lite och åkte lite i stora bilen (som Alvin sa i morse att Elmer INTE fick röra för det var hans hahaha han körde ju den när han var där för några veckor sen). Sen tillbaka in i rummet för att träffa Elmers läkare. Elmer hälsade genom att spy upp hela frukosten på golvet. Najs. Är det magsjuka? Verkar inte vara magsjuka, ser inte ut så och nu är han ju pigg och glad, ja titta. Nä, kan inte vara magsjuka, måste bara varit för att han ätit för fort efter att han varit fastande. Fint, bra.

Undersökning. Kolla lite prickar (han har pyttelite för tillfället), några frågor, klämma på magen, lyssna på hjärta och lungor, kolla öron och hals. Allt bra och fint, klart. Men bäst att stanna i rummet för det är ju typ sämsta stället att ha magsjuka på med tanke på alla barn med nedsatt immunförsvar så det är dumt att ta risker.

Elmer fick saft och macka (åt ett par tuggor). Spydde. Fick saft och hela tiden bäljde han i sig som att han inte druckit något på tio år. Urinprovet hade även visat på uttorkning så det var kanske inte så konstigt. Inget socker i urinen iallafall (det provet vi tog tiiidigt i morse och hade med i ett rör).

Mer saft, mer spya. Jahapps. Nu ville jag veta vad blodet visat avseende blodsockret. Vi var ju där för att kolla om han hade högt blodsocker. Sköterskan ringde lab. Nej, vi måste kolla om, det är för LÅGT. Hm ...jaha? Vaddå för lågt? Så lågt att lab ville kolla igen?

10 minuter senare fick vi besked: 2,8 hade han. Elmers läkare bedömde att det inte var något konstigt alls med tanke på fasta och så.

Elmer drack lite mer saft och spydde som om han deltog i en skräckkomedi. Värsta kaskadspyan. YEY! Bäst vi går hem. På med kläder och så iväg, klockan var mycket, oj har vi varit här så många timmar? Hm...

Han spydde inte i bilen men är INTE på bra humör. Jag ska ringa imorgon och meddela hur han mår.

Han har inte spytt hemma heller (ÄN!). Faaan så jävla hemskt om vi tagit magsjuka till barndagvården :-( men de skulle hålla rummet stängt och sanera...  Jaaa jag vet, inget man kan rå för om man inte vet det innan men ÄNDÅ!

Ja så det var väl det. Väntan på lite provsvar som vanligt och eftersom det är Elmer så lär det väl finnas NÅGOT som helt utan anledning visar något märkligt men vi kan ju hoppas att allt ser bra ut och att nästa besök blir om tre månader. Ja, han får fortsätta med kontroller, jag vet inte riktigt hur jag ens kunde komma på idén att avbryta. Dessutom vill M att han ska fortsätta gå på kontroller så det är inte så mycket att fundera över.

Japp. Hepp. Tjoho, vilken underbaaaar dag *sjunger en glad sång* (fett ironiskt igen).

Gonatt! Den här dagen lägger jag bakom mig och ska föralltid hata (ja, det är halva dagen kvar men det skiter jag i).



Med lugnande, precis innan provtagning.


***

Uppdatering:

Ringde dagis och sa hur Elmer mår och att jag därför inte vill släpa ut honom och hämta Alvin om det nu skulle vara magsjuka (M får hämta lite senare). Då meddelar de att det går magsjuka! Men jahaaaa GRATTIS! Fel att säga det igår när de sa att Elmer varit dålig i magen. Jag tolkade det som vanlig Elmer-konstig-mage som det alltid är! Fan också! Håll tummarna för att det inte ställt till något för de andra barnen som besöker BDV :-(

Kommentarer


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback