Hittade den här på Alvins hylla på dagis. ...

mms_img13197 (MMS)

Hittade den här på Alvins hylla på dagis. Bokstäver och skriva är bland det roligaste Alvin vet just nu. Siffror och att räkna kan han redan och har lämnat det lite. Söta killen min.


Kommentarer
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

3,5 år är han för den som undrar. Victor var nog 5 innan han började intressera sig på allvar och ja, jag har dåliga erfarenheter av det här :-/ det är tyvärr inget positivt med att vara före och kunna när man börjar skolan. Det blev pannkaka för Victor iallafall tills han flyttade upp en årskurs och sen blev det även en ökad förståelse efter att man med noggranna tester insåg att Victor har en IQ på 139 "men hade kunnat prestera bättre om han inte varit i en depression" sa psykologen. Oroar mig lite för Alvin och HOPPAS verkligen han är på en medelnivå - som samhället och skolan är anpassat efter.



Ja, jag vet och URSÄKTA så här får man inte skriva om sina barn i Sverige. Men det skiter jag i. Jag är stolt över mina barn - oavsett vilken ålder de klarar av saker. Både det de är tidiga i och sena i (ja, det finns en massa sådant också).

2011-04-20 @ 08:07:49
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: JohannasAlex

Bra skrivet! Han e super duktig :). Det är det mest tröttsamma jag vet när man inte har rätt att vara stolt över sitt eget barn!

2011-04-20 @ 08:44:03
Postat av: Andrea

jag förstår din oro. När jag inte fick stimulans i skolan använde jag min fantasi istället och det var på både gott och ont. Skoltrött blev man fort.

Tur jag hade mycket kompisar omkring mig annars hade det inte gått bra.

2011-04-20 @ 09:30:12
Postat av: Linda

och Inez vill knappt hålla i en penna, än mindre testa bokstäver och siffror moouhahahaha

2011-04-20 @ 09:51:08
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Postat av: hehe

är det konstigt el ng extra menar du om en 3,5 åring kan skriva sitt namn ?

2011-04-20 @ 09:53:03
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nej det menar jag inte. Jag syftar enbart på Alvin och inga andra barn. Jag vet att det finns en risk att han kan ha ärvt något som kan göra det jobbigt för honom i skolan. Göra att han inte får stimulans, göra att han inte tycker om skolan.



Jag har upplevt det själv och jag har sett det med Victor. Jättefrustrerande. Så jag är orolig av den anledningen, eftersom han är intresserad redan nu.

2011-04-20 @ 10:05:37
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: hehe

har en stjärna som idag går i vanlig skola, i tvåan. han läser tjocka böcker och räkar i treans mattebok :-)

När han efter lovet ska börja trean ska vi byta skola, från den kommunala till kunskapsskolan al montesori, där ledstjärnan är individanpassat lärande :-)

är inte så oroad, tycker mest det ska bli spännande och se hur långt lille stjärnan kan gå ...

2011-04-20 @ 10:17:39
Postat av: thile

Men jeg tycker Alvin er DUKTIG, så....OG jeg mener det.....

2011-04-20 @ 10:29:42
Postat av: Mella

Vi håller precis på att fatta beslut om att låta vår son som precis fyllt fem börja skolan ett år tidigare, dvs om 1,5 år. Det är intressant att höra/läsa om andra som låtit sina barn hoppa över någon klass eller börja skolan lite tidigare.



Vår son börjar nu övergå till att skriva med små bokstäver, de stora har han använt sedan typ 3-årsåldern :) Han kan en massa rent kunskapsmässigt och tekniskt, men han är även socialt och känslomässigt mycket mogen och framåt. Tycker allt detta är så spännande!

2011-04-20 @ 10:32:37
Postat av: Linda

Jag har en dotter som är likadan och fruktansvärt viljestark och blyg, en jobbig kombo.....Frågan är om man inte borde fokusera på barnens välmående, innefattande både det sociala och psykiska, så även ur det perspektivet tycker jag att skolval ska göras. Färdigheter och kunskaper kan man lära sig medan det andra är svårare. Intressant att höra hur du resonerar?

2011-04-20 @ 10:49:15
Postat av: Anonym

"Jag vet att det finns en risk att han kan ha ärvt något som kan göra det jobbigt för honom i skolan. Göra att han inte får stimulans, göra att han inte tycker om skolan.

Jag har upplevt det själv och jag har sett det med Victor."



Förmodar att du syftar på din o Victors höga iq nu, men trots denna höga iq så har ni ju båda misslyckats ganska bra, du pga av din uppväxt och Viktor pga av alla andras fel enligt dig själv(hans uppväxt enligt mig).

Tror inte du skall lägga sådan stor vikt i dina barns iq eller skrivförmåga för kan man inte uppfostra eller ge barnen det dom behöver så kvittar det hur hög iq dom har.

Du var snabb att skylla på skolan när Viktor misslyckades, trots sin höga iq, du skall inte skärskåda dig själv o se din del i hans skolgång, och kanske se fördelen i att inte uppfostra dina andra söner på samma sätt?

2011-04-20 @ 11:12:26
Postat av: Lina

Förstår inte riktigt hur du, Anonym, resonerar. Visst om du har åsikter om Victors uppväxt/uppfostran men vad har den o göra med att Victor vad "för" duktig i skolan att göra? Att vara duktig är väl ändå inget misslyckande?

2011-04-20 @ 11:29:17
URL: http://linosa.se/blogg
Postat av: Jessica Jönsson

Det är väl kul att han skriver, tycker jag absolut du ska uppmuntra. Tråkigt att Viktor var depprimerad, trodde inte att barn i så pass ung ålder kunde vara det. Jobbigt för barn ska vara barn helst utan större bekymmer. Men uppmuntra honom du så ska du se att det nog blir bra i slutändan. bara för det går lite snett för någon behöver det inte innebära att nästa får samma.

2011-04-20 @ 13:22:24
URL: http://jessicavarld.blogg.se/
Postat av: L

Vad duktig han är! Är han vänsterhänt?

2011-04-20 @ 14:09:31
Postat av: Anonym

Till Lina!

Men frågan är om han var "för duktig" eller om det var nått som Beckah ansåg han var.

I själva verket skulle han kanske fått vara "vanlig" och gå i skolan som vem som helst då han hade o fick en fostran som gjorde att han misslyckades.

2011-04-20 @ 14:34:51
Postat av: Lina

Till Anonym!

Nu är jag inte jätteinsatt, men vad det inte just "vanlig" han fick vara i skolan - och det var det som inte fungerade? Det var där det "misslyckades". Sen när han fick flytta upp en årskurs så blev det bättre? Vad har då Beckah gjort för fel?

2011-04-20 @ 15:32:02
URL: http://linosa.se/blogg
Postat av: Anonym

Vad roligt att han gillar att skriva! Många 3-4-åringar skriver sitt namn (apropå din oro att han skulle vara överbegåvad), men de flesta skriver bara av namnet som en ordbild de minns och har inte knäckt läs- och skrivkoden. Hur gör Alvin? Tråkigt att inte begåvade barn får samma individanpassning som alla har rätt till.



Kämpa på Beckah, håll i dig!♥

2011-04-20 @ 16:04:45
Postat av: Anonym

Till Lina!

Var inte skolan som felade, var uppfostran och uppväxt, press och krav.

Var inte nått savant barn som klarade allt perfekt, iq är inget som man skall förknippa med massa kunskap eller studie förmåga, om man inte klarar av att fostra iq så gör den ingen större nytta, både Beckah och Victor är bra ex på det, och det kan inte skyllas på alla andra...

2011-04-20 @ 16:27:34
Postat av: M

Har en son som vid 4 år läste flytande, idag går han 2:an, räknar matematik i grupper för barn som ligger lååångt före de andra, han läser som en vuxen och har ett ordförråd som förvånar de flesta. Dock har vi tur, han går i en skola som uppmuntrar detta och ger honom utmaningar så han aldrig behöver ha tråkigt!



Han har ADHD och Autism, vet inte om det på något sätt har att göra med hans intelligens.

2011-04-20 @ 17:50:18
Postat av: Emma

Är jag den enda som inte ser vad det står? Jag trodde att du menade att han skrivit sitt egna namn? Vad har han "skrivit" för nåt?

2011-04-20 @ 21:19:26
Postat av: Cissi

Mitt son fick veta i skolan att man pratar inte om resultat på prov, och så får han inte säga att han kan saker för du kommer hans kompisar att tycka att han är en besserwisser.

Detta fick vi veta på ett utvecklingssamtal, av hans fröken. Typiskt jante-sverige.

Han är smart, och duktig i skolan. Men när jag säger det brukar jag få till svar: det kan minsann ändra sig.

Varför inte glädjas åt att Alvin kan skriva sitt namn? Det är tidigt!

Och Victor är intelligent, är ju fantastiskt att ha så hög IQ och inte va äldre :)



Tycker jag

2011-04-20 @ 23:14:54
Postat av: Maria

duktigt! Varför ska man inte få skryta ochh vara stolt över sina barn!När man ser sitt barn utvecklas och växa och ser vad barnet själv åstadkommer så måste man bli glad för det!



Min son är oxå 3½ år och började för ca 2 mån skriva sitt namn. Jag fick glädjetårar och blev överlycklig över hur duktig han är och hur han utvecklas. Det var även då han bärjade göra "gubbar" så man ser vad det är han ritar.



Jag tycker man ska vara stolt över sina barn och skiter i vad andrqa tycker!

2011-04-21 @ 12:16:45
URL: http://loveliveandlaugh.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback