Elmers läkare ringde + om öronen

Elmers läkare ringde idag för att prata om provsvaret. Hon tycker ju, precis som hudläkaren, att det är ett väldigt positivt besked att prickarna inte är LCH och det ÄR såklart positivt, det är bara att jag tycker det är trist att inte veta varför han är prickig, men nu har jag accepterat att han "bara är sån" sen jag fick provsvaret.

Det kändes SKIT först men nu har jag kunnat känna efter och låta dagarna gå och är glad åt beskedet. Att han är prickig gör ju inget. Det är ofarligt och jag behöver lixom inte fundera över det. Han verkar ju inte ha ont av det. Han har varit prickfri i flera dagar nu men idag fick han två på halsen så det lär nog hålla på så här. Inget att bry sig om.

Jag berättade om mina funderingar kring det här med att det känns så omotiverat att han ska gå på kontroller när han är frisk men hon lyckades motivera mig för det stämmer inte riktigt att vi omöjligen kommer hitta i blodproverna att han fått ett återfall innan han redan visar allmänt att han är sjuk, för de lite farligare varianterna KAN rent teoretiskt synas i blodproverna väldigt tidigt så det är bra att fånga upp det innan han blir väldigt sjuk och jag söker vård pga symptomen.

Ganska osannolikt egentligen men olika föräldrar är olika mycket uppmärksamma också och även om jag hör till de extremt uppmärksamma så är det ändå bra om alla barn följer samma protokoll.

Vi kommer inte att glesa ut till en gång i halvåret utan ska köra på var tredje månad och sen i framtiden, på sikt, gå över till glesare men nu ska vi köra på var tredje (förutsatt att allt är bra naturligtvis).

Nu ska Elmer på kontroll om knappt 2 veckor, samma dag har han tid för sin öronkontroll också så de kommer kolla hans hörsel ordentligt.

Det var lite sjukt måste jag säga... inom loppet av 2 dagar fick han 4 kallelser med posten. En till Borås för att träffa en undersköterska som bara skulle göra ett tymptest, en till barnmottagningen i Skene för ett tymptest, en till Borås för en riktig hörselundersökning + tillhörande läkarbesök efter undersökningen (2 i 1 på den alltså).

Den sistnämnda behöll jag (alltså dubbel-tiden med rejäl kontroll) och så ringde jag avbokade jag tymptesten. De kunde inte förklara varför det blivit så här men det var såklart fel och dubbelbokat. Alla dessa tider var dessutom nästan samma datum.

Ska bli skönt att kolla öronen för jag VET att det kommer visa INGENTING ALLS han kommer ha helt normal hörsel och ha helt normala öron och förklaringen till att han fick ett dåligt tymptest förrut kommer att vara att han antagligen hade en öronkatarr i det örat just då så kan vi släppa den biten sen och slippa fundera.

Samtidigt så tycker jag fortfarande att han hör dåligt. Han hör ju ATT man pratar men han hör ingen skillnad på det vi säger. Ni minns att jag ju lärde honom teckna lampa och samtidigt sa jag såklart lampa jättetydligt och sånt. Men sen dess tror han att man säger lampa så fort man öppnar käften. Han hör lixom inte att man säger något helt annat för han tar för givet att man säger lampa.

Eller så är han bara trög :-P han är väldigt speciell min lille älskling. Helt i sin egen (soliga) värld. Påminner mig väldigt mycket om Nalle Puh eller kanske till och med lite som lillasyster Bolla i boken om Bill och Bolla om någon känner till den? Han är ABSOLUT inte som mina andra barn varit i den här åldern eller ens som andras barn varit. Jag har aldrig träffat någon som Elmer förr. Elmer är lixom ELMER rätt och slätt. Väldigt speciell och helt underbar. Mitt lilla hjärta <3



Eftertraktade öron :-)

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Vad härligt med en liten Nalle Puh. Då är han alltså min Alvins raka motsats ;) Han är mer som lille skutt, fast starkare och mer bastant ;) Hoppas ni får en skön fredagkväll!! Kramar

2010-10-08 @ 20:53:55
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: m i ösd :)

Vilken skön beskrivning! Bolla minns jag SÅ väl :) Önskar jag bodde närmare, så jag kunde få träffa dig å barnen nåt!

2010-10-09 @ 12:51:37
Postat av: Sandra

Hej! Jag funderade på vart "din" Wilvin väska tagit vägen på tradera? Hade varit med och budat på den och nu är den borta? Tråkigt den var bland dom finaste.

2010-10-09 @ 14:08:21
Postat av: saramedm

Det som är lite trist med Bolla är att hon lämnades på hem :-( det tror man liksom inte när man läser böckerna



Hon hade för övrigt autism och utvecklingsstörning

2010-10-09 @ 18:51:29
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Va? Är Bolla verklig? :-/



Hur som, Elmer är ju inte riktigt sån. Han har ögonkontakt, känner igen folk, kommuniserar osv så han har egentligen inga autistiska drag men han är lite i en egen värld, lycklig och glad och verkar allmänt trög haha på ett sött sätt.

2010-10-09 @ 19:02:47
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: MammaMorran

Hejsan! Jag brukar följa din blogg och har en fråga...av ren nyfikenhet hur engagerad är Elmers pappa i hans sjukdom? Jag har en son som nyss fick diagnosen ADHD/Autism...hans pappa var inte med på en enda kontroll eller med på utredningen och har inte ens varit med på uppföljningssamtalen! Han vägrar att hjälpa till med de övningar vi fick mm. Jättetråkigt, du verkar så jätteengagerad och duktig!



Kram

MammaMorran- kika gärna in och läsa om livet som ung flerbarnsmamma med en son som nyss fått diagnosen ADHD/Autism

2010-10-09 @ 19:49:30
URL: http://mammamorran.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag har skött Elmers sjukdomsbit eftersom jag varit mammaledig. Det är också jag som håller reda på symptom och står för all oro :-P pappan är inte orolig alls men skulle Elmer få ett återfall och bli verkligt sjuk så är det klart att hans pappa skulle finnas där och vara engagerad.

2010-10-09 @ 19:53:01
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: saramedm

Ja visst är hon det, det är sin dotter de skriver om.



2010-10-09 @ 20:13:08


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback