Bula i pannan och tårigt öga.

Somnade när jag nattade Elmer (nu igen) ;-) då blir det att man vakar och sitter uppe på natten sen, dumt. Lille killen. Vilken gnällröv han var under eftermiddagen. Det känns så konstigt med honom nu för tiden för han gnäller en jäkla massa! Exakt sånt "hunger-gnäll". Grejen är bara att det känns som att det ska hjälpa att ge honom mat men nej. Han äter (med god aptit) och sen fortsätter gnället precis likadant. Trött? ja, kanske men han är så här både på helger (hela dagarna) och på vardagar efter dagis. Nej, det är inte så att han gnäller i ett sträck men han är oerhört gnällig över lag nu för tiden. Sen är det klart att han fortfarande visar sin soliga Elmer-sida, busar och skrattar också.

Det brukar hjälpa med underhållning. Jag kan tänka mig att han tex gnäller mindre på dagis än hemma eftersom det händer mer där men det är ändå inte helt bra. Jag vet ju tex förra veckan när vi åkte till Borås. Han brukar tycka det är rätt trevligt bortsett från själva stickandet men nu var han inte alls speciellt road. Dessutom var han lättirriterad och hade noll tålamod och det har jag märkt av hemma också. Minsta minsta lilla motgång gör honom arg.

Blev lite bekymrad när jag hämtade honom på dagis för hans ena öga har blivit rinnigt igen. Han hade så när han föddes på det ögat som han hade en LCH-tumör under. Vi tänkte trång tårkanal först men det slutade rinna när bölden försvann så det måste varit den som låg och tryckte tänkte vi då. Sen kom det tillbaka en sväng i våras, jag tänkte inte så mycket på det men det var iaf fullt märkbart för överläkaren påpekade det vid ett läkarbesök. Men det rinner ju inte och kladdar/geggar utan ögat lixom bara tåras väldigt snabbt så det är blankt nästan hela tiden och då och då samlas det ihop till en tår. Sen har det varit ganska bra jättelänge nu men är tydligen tillbaka. Varför vet jag inte men jag behövde INTE en grej till att tänka på! Allra helst inte nu när han samtidigt fått en bula i pannan, eller snarare mellan ögonen. Han har ju dessutom en kan i skallbenets söm och kanten går att känna ända från där fontanellen satt ner till näsbenet börjar. Jag upplever att kanten buktar mer mellan ögonen nu än förrut och utanpå denna skallkant så ligger det en mjukare liten bula där. Svårt att förklara, det är inga stora grejer, det syns knappt utan att känna.

Jag borde inte bekymra mig över bulan för han HAR ju faktiskt slagit i pannan i sängen för en dryg vecka sen, det bör ju bero på det. Jag klämde ju inte på bulan som var då så jag kan känna skillnad nu, önskar nästan att jag hade gjort det. Men den svullnaden la sig ju och "blåmärket" han hade försvann så det känns inte som att han borde ha en bula fortfarande.

Jag försöker verkligen ha is i magen men det är så himla svårt! En del av mig vill bara koppla bort det helt eftersom han ju har trillat. Är det LCH så är det ingen fara att vänta en vecka till och då kan jag ju säga mer säkert att det inte beror på att han trillat och är det inte LCH så kommer det hinna bli mycket bättre på en vecka. En annan del av mig vill åka in akut imorgon och kräva röntgen, datortomografi...

Is i magen, ha is i magen. Om en vecka är bulan borta *intala mig själv*.

Nu ska jag ta en dusch och sen krypa ner hos min söta bebis och sova igen.

Kommentarer
Postat av: Jema

Inte för att det hjälper så mycket men, min F (helt friskt) var också extremt gnällig i den där åldern och sen har det kommit tillbaka då och då. Eller snarare hållt i sig väldigt länge. Noll tålamod, arg som ett bi osv. Han har också en ås från fontanellen och ner emellan ögonen. Den blev aningen tydligare i ettårsåldern för att nu vid tre vara mycket mindre men fortfarande finnas kvar. De undersökte honom men sa att det absolut inte var nån fara. Jag har kompisar vars barn har opererat sig för att skallbenen växit ihop för tidigt men då har det synts mycket tydligare.

Dessutom är alla mina tre barn rätt trötta och gnälliga just nu. Jag tror det är årstiden, man är ju inte själv på topp precis :)

Kram!

2010-10-29 @ 08:16:02
URL: http://jemaochlivet.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack Jema <3 <3 :-)

2010-10-29 @ 08:30:19
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Rebecca

Först tack för att vi får följ ditt brokiga liv o nästan alla tankar o känslor du har.

Detta är ej en kommentar till inlägget utan bara ett allmänt filmtips till dig. Såg precis "Engelen", en Norsk film om en mor o dotter o problemet när mamma är där fysiskt men ej psykiskt...

Om du ser den hoppas jag ej den är för tung för dig, fick mig bara o tänka på dig o önska att du klarar vara den du vill vara.



Lycka till i livet, man måste vara glad själv för att orka glädja andra.

2010-10-29 @ 10:18:34
Postat av: thile

Lille gode mamma <3<3<3. Jeg forstår dine tanker, så mycket du har som du må ta stilling til. Styrkeklemmer<3.

2010-10-29 @ 11:20:47
Postat av: Carola m 8

Is i magen...det är svårt att ha:(

Samantaget så har ju Elmer massor av saker, men jag tänkte just på gnälligheten, för samtidigt som du skrev första gångerna om att han var gnällig så blev Jordan som en jäkla gnetunge åxå. Jag kaninte påminna mig om att de andra varit speciellt gnälliga i den här åldern, men jag känner alltid igen mig när du skriver om Elmer. Det är lite skönt att höra att Jordan inte är ensam, kanske kan du få liiiiite lättnad över det du med:) Det kanske är septemberkillarnas gnällperiod;)

Förstår hur du menar, så jag vill ju inte skriva dig på näsan att gnället är oviktigt!

Hoppas bulan och tårögat ger sig!!

Kram

2010-10-29 @ 11:36:59
URL: http://wetterholm.bloggplatsen.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback