Så här blir morgondagen i detalj

Imorgon ska Elmer till Borås.

Först provtagning och läkarbesök. Vi kommer prata om hans prickar, hon kommer gå igenom hela Elmer och konstatera att han ser väldigt frisk, pigg och framåt ut. Allt perfekt.

Jag kommer att säga att jag är precis lika övertygad nu som innan biopsin att Elmers prickar är LCH*. Hon kommer att le och avfärda det på något pedagogiskt och trevligt sätt (men tänka: idiot, provsvar är provsvar!) jag kommer att kontra med att man inte kan stirra sig blind på provsvar alltid, man får titta på barnet också. Som exempelvis i våras då ett provsvar sa att något var allvarligt galet med Elmer när hans ALP rusade iväg men Elmer själv visade något helt annat. Eller som David och Landin som båda nu i oktober satts på cellgifter för LCH i tarmarna trots att båda gjort tarmbiopsi som INTE visat på LCH och inga andra prover visar det heller men deras symptom säger LCH. Hon kommer lyssna, fortsätta le, fortsätta att tänka samma sak men inte säga något alls eftersom hon vet att det är ganska meningslöst.

Sen kommer jag att ta upp det här med magen att den krånglar och att han får höjd temperatur jätteofta. Hon kommer att säga att det inte är några konstigheter eftersom han är glad, äter, växer och utvecklas. Jag kommer att säga att han är en väldigt speciell person och inte alls som sina bröder och senare i utveckling än dem. Hon kommer att säga att han är jättenormal och bli irriterad över att jag är så trög som jämför med hans bröder och sen säger vi inget mer om den saken för vi har redan diskuterat det typ tio gånger.

Hon kommer att klämma på hans mage och säga att det känns helt perfekt, inga förstorade organ. Jag kommer att fråga varför då överläkaren i somras sa att man omöjligen kan känna helt säkert om det finns förstorade organ för då måste man göra tex. ett UL. Samtidigt kommer jag att passa på att fråga varför man inte lägger till UL på listan när han ändå ska gå till sjukhuset var tredje månad och med tanke på att han uppfyller diagnoskriterierna för BWS och rent tekniskt alltså har BWS. Ungefär här kommer hon ha hunnit bli ganska trött på mig och så är läkarundersökningen klar och dags för provtagning istället :-)

Elmer kommer suga i sig 2 godisklubbor och hinna skrika en jäkla massa och bli irriterad, medan två sköterskor hjälps åt att sticka honom och tjejen från lekterapin står framför och försöker underhålla med leksak och såpbubblor och jag sitter och håller fast honom. Det kommer dock att gå fort den här gången eftersom jag kommer säga NEJ till Emla som bara förstör hans blodkärl.

Sen är allt klart på Barndagvården...

Vidare till öron-näsa-hals för öronundersökning. En undersköterska kommer komma och säga att vi ska göra ett tymp-test bara. Jag kommer ifrågasätta eftersom det var bestämt att han skulle göra en riktig hörselkontroll. Det kommer ses över vad som står antecknat, diskuteras och kommas fram till att jag är felinformerad.

Jag kommer bli sur och jobbig eftersom jag specifikt frågade i telefon om denna undersökning inte gick att göra i Skene istället men fått veta att de inte har sån utrustning i Skene så nej, det går inte. Tillslut kommer de göra den enklaste varianten av hörseltest och han kommer anses ha perfekt hörsel. Jag kommer att ifrågasätta säkerheten för jag har blivit varnad av andra föräldrar att den metoden är väldigt icke tillförlitlig. De kommer bli stötta och lite småtjuriga och argumentera för hur supersäkert det här är och jag kommer acceptera att han har perfekt hörsel.

Sen ska han träffa öronläkaren som kommer att säga att jaha, han har ju perfekt hörsel och sen var det inte så mycket mer med det. Dags att skynda hem så vi hinner hämta Alvin på dagis.

Två arbetsdagar senare kommer Elmers läkare ringa och säga att alla prover var toppen och sen var allt klart för denna vända, bara att vänta 3 månader och sen upprepa ungefär samma sak minus ÖNH-besöket. Meningsfullt. Verkligen.





* = han hade inga prickar i 10 månader. Tre veckor efter en kraftig virusinfektion började han plötsligt få prickar. Vi VET fakta att en virusinfektion KAN trigga igång skin-only LCH, det är precis by the book klockrent. Prickarna ser ut som och beter sig som LCH. Prickarna har pågått i över 11 veckor nästan i streck, endast strödagar av uppehåll. Prickarna påverkas INTE av värme, kyla, vad han har på sig, tvålar, tvättmedel, vad han äter osv osv. Sen får alla gärna skriva att det är värmeprickar eller vad ni vill gissa på men det är ju det som är det luriga med LCH. Det kan immitera PRECIS VILKET hudutslag som helst nästan. Andra Skin-LCH-föräldrar har tittat på bilderna och varit lika övertygade som jag och ärligt talat så väger deras åsikt tyngre än era ;-) sorry ni tvivlare som kommer och skriver dagligen att det är värmeprickar! Jag är INTE förstagångsmamma, jag har dessutom ett barn sen innan med känslig hud! Alvin har haft massvis av diverse olika hudutslag och prickar. Jag vet hur värmeprickar ser ut! Jiiiises.

Kommentarer
Postat av: Catharina

hej!

jag blir så frustrerad när ja läser att läkarna inte tar dig på allvar...en mors instinkter är dom absolut mest sanna, en mamma VET om det är något fel på hennes barn så är det bara...stå på dig, ge dig inte.

ja kan inte heller fatta att inte läkarna reagerar på att Elmer bajsar så mycket o att det ofta är diarre..väldigt konstigt. att bajsa sånna mängder flera gånger om dagen o då även diarre det tycker ja inte verkar normalt..jag hoppas innerligt att du får den hjälpen du förtjänar! Mina tankar går oxå till Rachel o Hailey! KRAM

2010-10-20 @ 22:02:23
Postat av: Johanna

hehehe =) kan lika gärna vara utan dom där besöken.



Ja allt verkar ordna upp sig väldigt bra just nu.

Vi ses inte på lördag tyvärr. Det är sista helgen innan flytten och jag måste packa så mycket som möjligt plus att mamma kommer, pappa ska ha herrmiddag hemma så hon är utkastad :P

2010-10-20 @ 22:07:55
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: Johanna

Men Beckah. Jag förstår VERKLIGEN att du är orolig! Men visar alla tester att han hör normalt, att han inte har någon aktiv LCH.. då måste du lita på det. Du kan inte må bra av att vara så orolig hela tiden.

2010-10-20 @ 22:22:39
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag är inte särskilt orolig.



Jag känner mig övertygad att prickarna är LCH. Jag är inte orolig att de ska vara farliga eller sprida sig. det är alltså inget som behöver åtgärdas. de finns där och de läker av sig själv.



Jag känner mig övertygad att han har en mild form av BWS, eller rättare sagt; eftersom det är ett syndrom = en samling olika symptom som han ju faktiskt HAR så har han ju BWS. Det är inget som påverkar honom. Han lider inte av det. UL hade bara varit en säkerhetsåtgärd eftersom 1 av 10 BWS-barn utvecklar tumörer. Att han går och tar blodprover är ju en säkerhetsåtgärd för att han föddes med LCH.



Osv. Jag är inte särskilt orolig.

2010-10-20 @ 22:27:09
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Alexandra

Håller tummarna för att allt går bra i alla fall ;) Känner igen mig så väl i din story...Kram

2010-10-20 @ 22:35:31
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: Linda W

Jag hoppas förstås att du har fel i din "planering" och att nåt blir gjort ordentligt iaf ;)

2010-10-20 @ 23:05:24
URL: http://blogg.volatile.se
Postat av: Få prylar/möbler som andra skänker bort!

iLoveGratis är en sajt där man kan skänka bort prylar man inte behöver. Med andra ord betyder det att alla prylar/möbler som kommer in till sajten blir helt gratis!



Så om du behöver prylar/möbler helt gratis eller om du har prylar/möbler du inte behöver besök gärna iLoveGratis.se



http://iLoveGratis.se

2010-10-20 @ 23:10:18
URL: http://iLoveGratis.se/
Postat av: Emelie

Lycka till i morgon. Läkarna är ju för sköna, eller not=) Efter 7 spruckna blodkärl så dumpar vi också Emlan. Stå på dig!

Postat av: Shmone

Du har en fantastiskt förmåga att måla upp allt som kan gå fel/troligen kommer att gå fel! En bra försvarsmekanism. Det lämnar inte mycket utrymme för oväntad besvikelse...



Men jag tänker hålla tummarna för att du och fina Elmer faktiskt blir tagna på allvar!!

2010-10-21 @ 07:44:29
URL: http://judeandesert.wordpress.com
Postat av: B

Lycka till idag, och hoppas att du blir tagen på allvar. Kram!

2010-10-21 @ 08:55:53
URL: http://etne.blogg.se/
Postat av: thile

Break a leg idag! Jeg forstår din frustrasjon. Åh, hva bra du skriver!

Jeg sender styrkeklem med håp om dere to blir tatt på alvor.

<3<3

2010-10-21 @ 09:11:22


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback