Biopsibeskedet

Mitt i allt, när jag sitter och är skitirriterad och skriver om barnens dagisfotografering så ringer telefonen. Jag har väntat 5 veckor på det här samtalet. Tagit svaret för givet. Känt att det skulle vara lugnande att få det jag redan vet bekräftat.

Elmers hudläkare ringde. Hon är uppe på jobbet och har kollat svaret på Elmers biopsi. Äntligen besked. Äntligen kunna släppa det hela. Men nej. I provbiten de tog fanns ingen ökad mängd Langerhanska celler. Provet ser inte ut som LCH.

Men vad är det då? Det kan provet inte säga, men ja, det ser ut som en vanlig hudreaktion som barn kan få av virus, eller värme eller lite allt möjligt. Stackars hudläkaren som trodde att hon ringde med ett bra och lugnande besked. I mina ögon är det här det värsta tänkbara beskedet.

MY FUCKING ASS att det är "ingenting" man ser inte ut så om man har INGENTING! Alla ni som har barn som ser ut så här i flera månader i sträck i halsveck, hela blöjområdet, armhålor, i ansiktet, på benen osv får GÄRNA skriva en kommentar så jag får se att det finns fler. Jag har då aldrig förr sett att "INGENTING" påmint så jäkla mycket om "NÅGONTING".

Jag frågade om det där jag skrev igår, alltså om det är helt säkert nu eller om det finns en möjlighet att just DEN provbiten inte var bra/var missvisande. Hon sa att man får anta att den biten säger vad alla andra prickar också är, alltså att man får anta att de andra prickarna inte heller har LCH-utseende men visst, man kan ju inte veta helt säkert.

Tack och godnatt. Underbart. Nu vet jag ingenting. allt är vänt upp och ner och nu hoppas jag bara att M kommer och hämtar barnen snart och sen ska jag gå och lägga mig och dö. Jag orkar inte mer. Vilken fruktansvärt jävla vidrig dag!



Kommentarer
Postat av: anna-ett barn på jorden, en ängel i himlen

:-( så jobbigt så jobbigt :-(

2010-10-01 @ 16:54:40
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: maria

det är itne någon form av alleri han har då?

jag tålde inte mammas tvättmedel som barn och fick som exemlikande som elmer har.

mamma fick köpa parfymfritt rakt igenom.

2010-10-01 @ 16:55:22
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Maria

3 av mina ungar (har ej ngn allergi eller sjukdom i övrigt) har haft en herrans massa utslag/prickar/fläckar i den åldern! Jag tror att det är vanligt med diverse hudreaktioner mellan 8 månader till 1,5 år. Det är iaf min erfarenhet efter mina 5 barn.

Lycka till =)

2010-10-01 @ 16:56:21
Postat av: maria

du en tanke jag fick precis, har du kollat upp med hudläkarna det kan vara skabb!!! kom på nu en kompis unge för flera år sedan såg ut sådär pga av skabb!!!!! kanske värt at tkolla upp? dom kan få det på dagis, eller på annat vis. det räcker o smörja in honom sen är det borta efter några veckor (jag har själv haft skiten)

2010-10-01 @ 16:57:39
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Nettan

Förstår din frustration Becka, men kan det vara så att en del av de prickar som sitter i ljumskar och andra hudveck är mollusker? Menar inte de som sitter i ansiktet utan de andra. Förstår så väl din oro över återfall av LCH, du kan ju alltid begära en second opinon.



Kram

2010-10-01 @ 17:01:14
URL: http://drommaromlivet.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Bör inte vara allergi för han har inte ändrat kost, tvättmedel eller något sådant som skulle kunna orsaka detta.

2010-10-01 @ 17:03:51
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Denise - Mamma, foto, galenskap

Min son har haft eksemprickar (vad vi tror) (ser precis ut som elmers men mååånga fler) mer eller mindre under 6mån. Dom sitter bara där bjöjeksem sitter och ibland lyckas dom försvinna helt men oftast är det alltid något där. Just nu har han en drös som inte vill försvinna hur mycket vi än smörjer. Dom försvinner och sen kommer det upp nya. Vi har kollat upp det hos läkarn och det är inge fara med det.



Vi smörjer med en salva som heter Repair som finns att köpa receptfritt på apoteket, den är verkligen super bra! Tillsammans med den så smörjer vi med mildison morgon och kväll och luftar så mycket vi kan. Tänkte eftersom att prickarna sitter där man blir varm, under hakorna, armarna och blöjan.



Sen brukar Wilgot även få prickar runt munnen om han vart dregglig, precis likadana.



2010-10-01 @ 17:06:28
URL: http://knoddenojag.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

För att få en ny bedömning krävs ett nytt prov vilket innebär ännu ett hål i hans stackars hud. Känns inte okej.



Det är bara att acceptera att någon högre makt eller något verkligen går in för att jävlas med mitt psyke.



Just nu känner jag för att glömma hela LCH-historien och skite i alla fortsatta kontroller. Inte gå på hans inplanerade tid nu om några veckor och inte gå på hans tid hos Öronmottagningen heller för att kolla varför han haft trassel med öronen.



Han har alltid, i hela sitt liv, varit glad, ätit bra och utvecklats normalt. kanske dags att enbart kolla på dessa saker och SLIPPA alla jävla frågetecken och all jävla oro.

2010-10-01 @ 17:09:39
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: maria

tror hårt på skabb faktiskt, sitter ju på dom ställen man oftast får det på. och även att han har i ansiktet där kan man få, kompisens unge fick allergisk reaktion till slut av det o fick utslag i hela huvudet ochinnan hade hon utslag där med.



tåls ju att kolla upp?



skabb kollas och du får svar på plats hos hudläkarna

om man vill kan man till och med få se krypet i microskop hehe

2010-10-01 @ 17:18:51
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Linda W

jag tycker mina ungar ofta haft prickar till och från. men om det är mollusker eller eksem, borde inte läkarna ha sett det då? eller vågar de inte gissa eftersom han är ett så pass komplicerat fall?

2010-10-01 @ 17:19:13
URL: http://blogg.volatile.se
Postat av: me

Fast allergi kan komma plötsligt. Mitt barn blev helt plötsligt allergisk mot ett tvättmedel vi haft i alla år och jag blev allergis mot jordgubbar, när jag var 23 år.

2010-10-01 @ 17:20:01
Postat av: Nettan

Som mamma till ett annat sjukt barn vet jag hur viktigt det är att fokusera på det som är friskt, så då är det det bästa att göra. Men samtidigt så kan det ju vara ofarliga prickar. Är det enbart hudbiopsi som kan avgöra om det är ett återfall? Måste ju finnas blodprover som kan ge likvärdigt resultat?

Men där vet du bäst.

Kram & Lycka till



Nettan

2010-10-01 @ 17:20:52
URL: http://drommaromlivet.blogspot.com
Postat av: thile

Du har, og har hatt det så jobbigt, vennen min.

Slipp de tankene nå, og fyll opp kroppen din med ny frisk energi <3.

Min livs filosofi er: " Jeg tror at alt går bra til det motsatte er bevist " <3



Kram til deg fra meg. Ta det lugnt ikveld.

<3<3<3

2010-10-01 @ 17:29:32
Postat av: Jenny

Jag tror på allergi. En del barn behöver inte ha andra symtom än utslag och de behöver inte besvära barnen allt för mycket heller.



Allergi kan komma närsomhelst även om man inte ändrat kosten. Min sons allergi kom med eksem först vid 8 månaders ålder och har aldrig haft tillstymmelse till eksem innan.



Skriv matdagbok och se vad han äter när han får sådana där utslag. Om det blir mer eller mindre av något. Röda frukter/grönsaker? Det är rätt vanligt att man får utslag av.

2010-10-01 @ 17:36:30
Postat av: Emma

Det kan inte vara atopiska eksem? Jag har det och ser ut sådär när det blir kallt.



Kram

2010-10-01 @ 17:44:37
URL: http://mammastruts.blogg.se/
Postat av: qat

Fy fa vad jobbigt! Jag avundas dig INTE! Har själv kämpat med livet på olika sätt genom åren så jag vet hur det känns när någon/något slår bort fötterna på en. Men på något sätt så tror jag att du reser dig igen. Du är stark Beckah.



Tänker på er.

2010-10-01 @ 17:47:51
URL: http://ienannandelavlivet.bloggplatsen.se
Postat av: Jenny

så länge han mår bra och inte verkar må dåligt av sina prickar så skulle jag låta det vara dock, än att rota i en massa saker, men svårt när man oroar sig.

2010-10-01 @ 17:56:23
Postat av: Tova

Sådär har jag sett ut från 3 månaders ålder och gör fortfarande vid 28 år. Det är eksem jag har och vissa perioder blir det bättre med kortisonsalva. Mina prickar blir heller aldrig sår utan ser ut sådär, är testad för både det ena och det andra men det har aldrg kunnats visa vad det är för något. Vissa årstider, t.ex. sommaren så är det allra värst för mig, medans vintern gör allt lättare. Det har alltd varit problem med åtsittande tajta underkläder men blir bättre med sambons boxershorts och en tunn bomullstopp. Vet ej vad jag kan skrva mer än att jag önskar er lycka till!



Tack för en bra blogg förresten!

2010-10-01 @ 18:09:51
Postat av: Fia

Mina barn har haft sånna prickar, dem har känslig hud har läkaren sagt, jag får ofta sånna prickar runt munnen! Det kan beror på något man ätit som inte för den skullen betyder att man är allergisk utan BARA överkänslig!

2010-10-01 @ 18:10:02
Postat av: Z.B

Min äldsta dotter (nu 5 år) hade sådana prickar när hon var ca 1,5-2 år. Först trodde alla att det var eksem men det satt liksom inte bara i veck på samma sätt som blöjeksem brukar göra utan satt överallt, främst på armar och ben. De kom och gick lite, ibland hade hon inga och ibland exploderade det! Tillslut så frågade jag en praktikant på bvc som sa attt hon kunde vara känslig för temperaturförändringar. Känslig hud i kombination med väderväxlingar gjorde att hon blev torr i huden sa hon. Vi tyckte att det lät konstigt eftersom vår dotter inte kändes "torr" i huden i övrigt. Hon sa att vi skulle köpa A-Derma på apoteket, en naturlig bodylotion baserad på havre, och smörja in vår dotter "överdrivet", gärna 4-5 gånger om dagen i början och i synnerhet efter att hon hade badat. Hon sa även att vi inte skulle använda sköljmedel och parfymfritt tvättmedel heller men det gjorde vi inte ändå. Hon påpekade även det viktiga med att alltid tvätta nya kläder innan man använder dem pga av starka kemikalierrester men det hade vi också gjort redan innan. Men vi köpte A-derma och började smörja som idioter - hela dagarna kändes det som. Efter kanske en vecka var prickarna borta. När det är väldigt temperaturväxlingar (kalla mornar, varmare eftermiddagar på hösten. In från kylan och in i värmen på vintern osv) så kommer prickarna igen men då är det bara att idiotsmörja i några dagar och så försvinner det. Sedan räcker det med att smörja någon gång om dagen. Jag har bilder på det här men jag är inte så sugen på att de hamnar i din blogg så jag vill gärna veta att de stannar hos dig om jag skickar dem.

2010-10-01 @ 18:11:01
Postat av: Jema

För det första, härligt att det inte är LCH!!! Eller att det inte ser ut som det. Jag förstår att det är jobbigt att inte veta. Men ibland får man välja att lita på undersökningarna, ja försöker hela tiden.

E hade rätt mycket prickar i ettårsåldern men sen bara försvann de. Jag bytte tvättmedel och lite sånt. (Hade inte bytt innan.)

Men självklart ska du fortsätta gå på kontroller. Var glad att han (antagligen) inte har aktiv LCH men fortsätt gå på kontroller så att man märker om han får det också.

Kram!

2010-10-01 @ 18:32:12
URL: http://jemaochlivet.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jema; jag tycker inte det är det minsta skönt :-/ tvärt om så känns det jättejobbigt att det INTE är LCH.



LCH kan jag, det känns tryggt och vant. Då vet jag vad det är, hur det funkar, vad man kan förvänta sig osv. Jag tycker det är mycket mycket värre att få det här beskedet än att få bekräftat att det är LCH.



Observera att jag nu menar LCH i huden, skin-only, som håller sig i huden enbart och är ofarlig.



Det här var bland de tyngsta och jobbigaste beskeden hittills. jag fattar inte VARFÖR han ska ha en massa skit hela tiden som är INGENTING! samma sak med det där levervärldet (ALP) som skenade iväg för några månader sen. VARFÖR VARFÖR VARFÖR???!!! Det betydde ingenting, det bara gav mig en jävla massa dåligt mående psykiskt.



Det är det jag menar med att jag inte är sugen på fler kontroller nu. Det kommer bara framkomma en massa nya konstigheter som sen visar sig vara ingenting och jag orkar inte mer nu. Inte en enda grej till.



OM han blir sjuk på riktigt kommer det märkas på hans allmäntillstånd och då kan man kolla upp det då istället. Så känner jag just nu.



Men nu ska jag supa bort alla jobbiga tankar och slippa den här skiten mer idag!

2010-10-01 @ 18:48:05
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Johanna

Så där ser båda mina tvillingtjejer ut hela tiden. Någon allergi som inte går att fastställa än tydligen.

De har haft det i ungefär 1 år nu.

Blir bättre om de inte äter tomat, mjölk eller har sköljmedel i kläderna. Tråkigt, jobbigt, men sant.

2010-10-01 @ 18:57:48
Postat av: linda

men vadå du ska väl inte gå o önska att de är den sjukdommen... för ja har sett många barn samt har ett eget som ser ut sådär vissa har flera vissa har mindre man kan ha exem som inte behöver vara riktat mot nått särskilt.. kanske ska ta o njuta av att det inte är nått farligt iställe för att bli arg att de inte va nått farligt

2010-10-01 @ 19:22:01
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Linda; om det där på allvar är din tolkning av det jag skrivit så får du fan se över ditt alkoholintag!



Idiot! Rent ut sagt!

2010-10-01 @ 19:24:44
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Michan

Hej ser ut somvanliga böjvecks eksem, (dom kommer inte bara i veck utan kan också komma i ansiktet osv) dom kan hålla i sig i flera veckor och är det ett sånt barn som får såna så är det tillbaka efter några veckor igen, det är bara att acceptera och leva med, det är jätte vanligt.

2010-10-01 @ 20:45:40
URL: http://michaela-michan.blogspot.com
Postat av: saramedm

M har sett ut så där sen hon var några veckor, just nu är det riktigt riktigt illa faktiskt, hon ser infekterad som sjutton ut



Men jag håller med dig, jag blir galen på alla som säger att det är ingenting som orsaker hennes utslag

För om det vore ingenting, ja då skulle varken M eller Elmer se ut så där



2010-10-01 @ 20:49:08
Postat av: Michaela

Usch :( Det var ju inte roligt. Ska inte säga att jag förstår hur du känner, för det gör jag absolut inte! Jag har själv en familjemedlem som tampas med en sak och som de säger är "ingenting". Liksom...!?!?!?!! NÅGOT är det ju. En diagnos skulle säkert betyda mycket för er just nu, om det så vore en "otrevlig" diagnos (men ofarlig, javisst)...



Hoppas det blir ändring på det här!!! styrkekramar och tack för en otroligt bra blogg!

2010-10-01 @ 22:05:27
Postat av: Charlotte





Jag fattar att det INTE är ett skönt besked...Jag förstår att det här är ett skitjobbigt besked att ta emot för en hjärna som bara vill ha svar. För "ingenting" betyder ju noll. Det betyder bara att de inte vet. Och jag förstår att du vill veta.



Jag hatar också noll-besked även när snäll sjukvårdspersonal försöker tala om för mig att det är det bästa besked de kan komma med just då.



För min del har det hjälpt att tänka att sjukvården bara är formler - man stoppar in sina värden i formeln istället för bokstäverna som står där och så kommer det ut ett svar. Och ibland är det allt de är: en formel. Inga svar, bara en matematisk uträkning som ger den information de råkar känna till just då. ÄVEN när jag själv har haft massor med annan information som är relevant så kan de inte använda den för den har ingen plats i formeln - om du fattar vad jag menar.



Jag tror liksom alltid att jag pratar med Doktor House eller någon som tänker själv. Men det gör de inte alltid.



Jag har inget relevant att skriva om prickarna, men jag tänker ändå skriva en sak som jag känner är viktigt: NÄr man själv är en person som tänker själv, skall man försöka hitta läkare och sjuksköterskor att prata med som också gör det, som kan fatta hur ens hjärna funkar. Ibland finns de inte tillhands i den sjukvård som finns precis där man bor, men man kanske kan ha brevkontakt eller något.



För behöver man svar, så behöver man svar. Då skall man inte behöva ta att nollsvar är något att glädjas åt.

2010-10-01 @ 22:30:02
URL: http://ansgarssyskon.se
Postat av: linda

jag menar inget illa så men som du skrev menar ja att de kan tolkas så som du tolka att ja skrev... att de låter så som att du ville att de ska vara så MEN JAG VET ATT DET DU HÄLST AV ALLT ÄR ATT HAN ÄR HELT FRISK.. förstår att de e jonnigt att inte få veta vad det är så... men menar att försök andas ut att de inte va det där utan ja tror att de kan vara bara nån eksem som många små barn råkar ut för men de kommer nog försvinna .. kanske skulle skrivit lite mera förklarat från början men menade verkligen inte att ja tror att du vill menar att de ser ut som de när man läser texten så .. jeje hoppas du förstår inget illa menat bara !

2010-10-01 @ 22:44:16
Postat av: linda

"Stackars hudläkaren som trodde att hon ringde med ett bra och lugnande besked. I mina ögon är det här det värsta tänkbara beskedet." det va detta ja mena låter lite fel även om de inte va så som ja tolka att du mena... (eller inte riktigt tolka för ja vet juh att de juh inte de du vill med dina barn)

förstår bara in te riktigt att de va de värsta efter som att de inte va LCH.. men har du vart i kontakt med hud o låtit dem kika på det då?

2010-10-01 @ 22:47:23
Postat av: Elin i Malmö

kramar om lite försiktigt

2010-10-01 @ 23:21:24
Postat av: Anonym

Beckah! Det var inte ett lugnande besked - jag förstår dig. För vad är det då? Kräv utredning! Säg att om det inte är LCH vill du veta vad ditt barn har. Han har ju något. Allergi? I så fall skall det utredas! Oavsett vad - du måste få veta.

Nej, alla barn är inte prickiga veckor och månader i sträck.

2010-10-02 @ 08:48:43
Postat av: leni*

mina två söner och jag själv har böjveckseksem. Det ser ut ungefär så där och kan sätta sig precis vart som helst. jag själv får mest torra, röda partier. men lilla sonen får prickar och röda blåsor och båda sönerna har även fått molusker i sina eksemområden. vet ju förstås inte om det är det elmer har. men det kan ju vara värt att kolla upp. kram

2010-10-02 @ 08:54:43
URL: http://vildalillablomma.blogg.se/
Postat av: Alexandra

Usch vad jobbigt att du känner så. Så kände jag alltid innan men efter några år (Vi har ju hållit på med undersökningar sen Mio var ett år utan att få svar) kom jag till insikt med en sak (Som läkaren ständigt sa till mig): att jag skulle se det som att det bästa är att INTE få nåt svar. ATt jag skulle vara glad för varje besked om att det INTE var något. Jag förstår att det är svårt att glädjas över det. Det tyckte jag också men av någon underlig anledning har jag lärt mig. MAssor av kramar

2010-10-02 @ 08:58:22
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: Lisa

Min dotter ser ut sådär efter att hon ätit röda saker (tomat, röda vinbär, röda äpplen)



Tvättmedel?

2010-10-02 @ 09:29:37
URL: http://lisapetri.blogg.se/
Postat av: Elli Caramelli

Skulle det vara skabb skulle Becka och dom andra pojkarna blivit smittad, eftersom skabb är väldigt smittsam. Elmer skulle dessutom säkerligen varit "irriterad" i humöret eftersom skabb kliar..



Kan tyvär inte komma med förslag vad det kan vara :(

2010-10-02 @ 10:31:30
URL: http://bellan85.blogg.se/
Postat av: Therese - mamma till Adrian

Adde bara äter o äter o äter, så han är som en liten köttbulle! ;) Men barn ska va de tycker jag ^^ Hoppas denna dagen är bättre o du slipper såna skitdagar som igår. Och ligg på dom om ett nytt prov om du inte är nöjd med svaret. Kliar prickarna?

2010-10-02 @ 15:23:23
URL: http://lutzia.blogg.se/
Postat av: Linda S.

Hejsan. Vi hade mailkontakt för någon månad sen och jag skickade dig bilder på min pojk om du minns? Har varit hos doktorn och så med honom nu och de säger samma sak till mig som vanligt att det är ingenting, att det bara blir så för vissa och så vidare och han ser exakt likadan ut på kroppen som din lille, månad in och månad ut :/

2010-10-02 @ 17:30:49
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Linda; fy så tråkigt :-(



Jo jag minns och letade upp mailet nu och kollade bilderna igen. hans prickar och Elmers prickar är dock väldigt olika så vad de än har våra gossar är det nog inte samma sak iallafall.



kram

2010-10-02 @ 17:36:39
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback