Hur går det i skolan + lite kass Elmer

Idag är jag trött och lite småstressad. Eller nej, ganska mycket stressad. Jag har Svenska C i eftermiddag och ska lämna in ett arbete - som jag inte skrivit än :-/ jag vet ju att jag lätt skriver ihop det bara jag får inspiration att börja men det går lixom inte. Vi får se hur det går.

Innan dess ska jag ha Engelska B, det är lite lättare idag :-) skulle haft Geografi med men jag har tagit bort den. Så nu läser jag bara 450 poäng, alltså lite drygt en vanlig heltid. Vilken enorm skillnad! Dels den här lilla "sovmorgonen" (finns det ngt som heter sovmorgon när man har småbarn?) och dels så är hela fredagarna lektionsfria. Tidigare hade jag bara en enda lektion på fredagar och det var på eftermiddagen. KUL lixom...

Syrran pluggar ju samtidigt nu på Komvux. Vård. Hon blir alltså undersköterska. Jag är lite avis och längtar tills min sjuksköterskeutbildning nästa höst. Syrran och hennes klass har haft "Medicinsk grund" och har nu APU. Lite roligare än Matte B och Naturkunskap och sånt som jag har :-P

Just ja, jag har prov också den här veckan. Data grund. Ni vet, min "Facebook-lektion" ;-) fast ärligt talat så är det inte alls så lätt som man kan tro. Dels så ska man ju kunna själva datorn, alla delar och vad de gör (det har vi prov på nästa vecka) och sen ska man kunna WORD. Då menar jag inte att man ska lyckas få till ett slutresultat som SER rätt ut när man skriver ut det, man ska även ha gjort allt på rätt sätt ;-) Okej inga jättesvåra saker kanske men ändå inte helt "gratis" poäng som jag skrivit tidigare.

Jag har fått plugga på lite för jag har tappat MASSOR av mina WORD-kunskaper tex.

I Naturkunskap och Biologi har vi haft första proven och snart är det dags för prov i båda dessa ämnen igen. Jag får erkänna att det inte gick så vidare bra på något av proven. Jag fick VG på båda vilket var en besvikelse. Jag vill ju gärna få MVG i slutbetyg men vette sjutton om jag kommer lyckas med det :-/ jag missar ju lektioner hela tiden pga sjuka barn och när jag var sjuk och jag har jättesvårt att ta igen när jag missar lektioner eftersom det är så viktigt för mig att få in kunskapen på det sättet. Svårt att läsa själv för mig.

Sen var det matten då... jag har lixom bara suttit med på lektionerna och tagit till mig det som sagts på genomgångarna men inte räknat något på egen hand hemma. Det har känts så tungt och mäktigt men nu har vi löst det! Min lärare ringar helt enkelt in de tal som är viktiga och så räknar jag bara dem. SÅ JÄKLA GÖTT! Då funkar det för mig. Jag klarar inte att räkna samma sak 25 gånger, så som det är i en mattebok, det räcker med 2 tal och sen vill jag vidare till nästa grej, annars blir det bara uttjatat och tungt och låser sig. Nej, jag kan inte bara hoppa över på egen hand eftersom jag inte vet innan vilka uppgifter som är bra att göra och vilka som går att hoppa över.

Jag ska snart göra prov på kapitel 1, några har redan gjort det, jag vet att jag skulle kunna få godkänt nu men jag ska räkna lite till. Kapitel två är lite lättare.


Oj vilket babbel. Nu måste jag ta och duscha innan jag ska till skolan. Fick inte i går kväll för Elmer vaknade och var vaken mellan 22:30 och 01:30 typ. Gnällig och orolig. Han fick vatten, blöjbyte, välling och Alvedon. Han är riktigt dålig i magen, gnällig och känns varm (men hade ingen feber konstigt nog) men jag är nästan helt 100 på vad det är som felar för två tänder har preciiiis spruckit upp och två till är på G :-)

Kommentarer
Postat av: Sandra Michelle

Känn dig inte besviken över VG. Jag är likadan och mådde skit kasst för att jag "bara" fick VG när jag pluggade omvårdnad på Komvux (Fick ett MVG och det var i data grund! Haha) men nu efteråt så fattar jag inte varför jag klankar ner på mig själv. VG är ju trots allt bättre än G! Och förbannat mycket bättre än IG.



Med sjuka barn så är det inte enkelt. Jag hade ett barn vid tidpunkten då jag pluggade men du har ju tre! Jag måste säga att jag är imponerad över att du lyckas så bra trots sjuka barn! :)

2010-10-05 @ 10:00:46
URL: http://mousy.blogg.se/
Postat av: thile

Inget babbel, vennen! Du er bare så tuff! Heia deg. Lykke til idag.

Krya på seg Elmer <3



Klem <3

2010-10-05 @ 12:25:42
Postat av: Christer Romson Lande

Men hur kan man ha prov i Word??? Det är ju en kommersiell produkt som har konkurenter. Det vore som om man på fordonslinjen lärde ut att reparera en specifik volovomodell. Helt vansinnigt!

2010-10-05 @ 13:17:47
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Sen ska vi ha prov i Exel :-)

2010-10-05 @ 13:19:10
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Johanna

Vad kul! Jag läste ett år på Karolinska men har hoppat av för att börja plugga till läkare. Du kommer inte att ångra dig!

2010-10-06 @ 15:57:24
URL: http://johannamansson.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback