Buzzar Pampers

Ja, som jag skrivit förrut så är jag ju en av dem som Buzzar Pampers Active Fit just nu för Buzzador. Den här gången är jag dock inte jätteimponerad av Buzz-objektet.

Jag är inte så där jättenoga med blöjmärke. Jag har alltid älskat Libero, ända sen Victor var bebis men det är stor skillnad på nu och för 12 år sen. För 12 år sen var det en enorm skillnad på att köpa Libero/Pampers och att köpa de lite billigare sorterna. Idag är det inte så längre.

Jag märker absolut ingen skillnad om det är billiga blöjor eller Libero/Pampers och jag har provat nästan alla. Det finns några jag gillar bättre och andra sämre men över lag är de väldigt lika.

Det finns dock en blöja som skiljer sig från de andra och det är just Pampers. Skillnaden är att Pampers förvandlas till mjuk lös gelé av minsta lilla kiss. Blöjan blir geggig i känslan direkt, medan andra blöjor känns ganska fasta, det är bara nattblöjan som kan kännas lite geléaktig hos andra märken medan Pampers gör det direkt.

Jag gillar inte den här känslan. Det gör att blöjan känns ofräsch.

Jag har nu testat Pampers ordentligt på Elmer och nej, det är ingen hit. Den håller inte torrt speciellt länge och duger inte som nattblöja. Jag måste byta på natten eller så blir sängen blöt. Utan undantag. Så blir det inte med andra blöjor. Andra blöjor håller hela natten (Libero, Willys, Euroshopper, Toujours tex).

Men Pampers är helt okej som dagblöja. Den har ju en smidighet som de andra blöjorna inte riktigt kan mäta sig med fullt ut. Bakstycket är helt ovadderat och detta har jag inte sett hos andra märken. Baksidan är alltså millimetertunn som ett tyg ungefär (och saknar med andra ord även uppsugningsförmåga).

Nu har ju jag en pojke så kisset hamnar automatiskt långt fram oavsett märke men det borde bli sämre för flickor att inte ha någon uppsugande kärna bakåt i blöjan. Jag vet inte. Ni med flickor får gärna kommentera om ni testat denna blöja. Skulle vara intressant att veta vad som händer med vattendiarré också (eller kanske inte).

En liten obetydlig grej som jag stör mig på är att "tejpen" alltså karborreflärparna man fäster blöjan med känns så korta? jag vet inte varför man jag drar och drar io dem och förväntar mig att de ska bli längre. Det fattas lixom en bit. Dock funkar de utmärkt och sitter bra och håller blöjan på plats.

Jag har tagit några bilder också. För att ha något att jämföra med så har jag lagt en annan blöja bredvid. Jag tog vad som fanns hemma vilket var Toujours (också den i strl 4) från Lidl.


Inga större skillnader här. Pampers är lite finare i färg och mönster.


Ett stort plus är smidigheten. Pampers blöjor är mycket hårt sammanpressade i paketet och blir därför väldigt platta. Smidigt med mindre paket och bättre för miljön.


Pressar man ner båda högarna är skillnaden inte så imponerande dock.


Egentligen gillar jag färgglatt men på insidan av en blöja? Känns som en massa onödiga kemikalier även om det säkert inte är någon skillnad på den punkten. Det känns ofräscht och fel mot lilla rumpan dock.




***

Vad är Buzzador?

Så här står det om Buzzador på hemsidan:
 


"Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna. När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du besked om det."


Om du använder den här länken så blir det jag som rekryterar dig och det skulle göra mig glad såklart :-)  https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=Beckah82



Kommentarer
Postat av: Elin i Malmö

Jag buzzar också pampers men har inte samma upplevelser som du.

Jag har alltid gillat pampers som de har för nyfödda, kommer ej ihåg namnet men det är dom som har nät i. Dom har varit perfekta, men de har ju endast de i tre strl. Därefter så har jag tyckt att pampers har luktat kiss, och som du säger varit ofräscha. Så vi har använt libero till både dottern och sonen när de blivit för stora för de "små" pampersblöjorna. (Måste dock tillägga att jag provade Willys blöjor och blev väldigt positivt överraskad! Mkt bra blöjor till mkt lågt pris)

Iaf... Pampers active fit för vår son Malte på 7 mån:

Små, nätta, verkar sköna, väldigt stretchiga.

Luktar inte kiss direkt, vilket de andra pampers blöjorna gör.

Håller hela natten utan läckage.

Inget problem med bajs i kissig blöja.

Den där geléaktiga klumpen upplever jag endast på morgonen, efter 12 timmars kiss.

2010-10-03 @ 15:46:41
Postat av: Elin

Buzzar också dessa.

Första natten fick vi byta 2 blöjor på Hilma, för att hon va sjöblöt, vilket inte hänt på... ja inte sen hon va nån månad gammal kanske.

Gillar inte heller gelekänslan som blir. Kläderna blir blöta efter bara nån timme.

Och ligger hon i vagnen och sover läcker det vid sidan av blöjan så hon, kläderna och vagnen blir blöt.



Mailade Pampers och fick tips att "fluffa" till blöjan eftersom den är så vakuumförpackad.

Men det blev inte direkt bättre.

Håller mig nog till Libero i fortsättningen.

2010-10-03 @ 15:59:45
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Oh yes E i Malmö! De första storlekarna med nät inuti var suveräna till amningsbajset! :-) men det borde finnas i större strl för man kan ju helamma mycket längre än till de låga storlekarna.

2010-10-03 @ 16:06:24
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Emma-Lou

Jag håller med om den där "geggiga" känslan utåt, men blöjan läcker inte. Det känns som det eftersom blöjan är varm och därav blir det insitnktivt att blöjan känns blöt utåt, men det är inte så.



Vi trivs väldigt bra med Pampers Active Fit.



Tidigare gillade jag inte Pampers alls, men deras senaste blöjor tycker jag mycket om.



Willys läckte igenom och alla andra billiga skräpmärken - när min äldsta son hade dem i alla fall. På den tiden var det bara Libero som fungerade. 2006-2008.



Allt väl med dig annars?



Kram.

2010-10-03 @ 16:08:46
URL: http://emmalou.myshowroom.se
Postat av: Amakoie

Du hade en liten fråga, och det var om pampers-blöjorna (active fit) går bra även för en tjej när det är så lite vaddering där bak, svaret är ja, det går alldeles utmärkt, jag har provat det en massa på min lilla E och jag har inte vart med om att hon blivit något blöt på dagen. Men jag gillar de inte, gällivare-häng efter första kissningen. Nä. Libero, willys, icas, alla är bättre än pampers =)

2010-10-03 @ 16:23:51
URL: http://www.amakoie.wordpress.com
Postat av: Fenomena

Jag buzzar också dessa blöjor, och är mycket nöjd. De läcker inte (pojke ett år), och är tunna och smidiga. Men som du säger så är ju kvalitetsskillnaden minimal mellan dessa och billigare märken. Som du reagerade jag på att de är mer färgade, det känns inte fräscht på en liten bebis.

2010-10-03 @ 17:06:43
Postat av: Emma- triss i gossar :)

Jag buzzar pampers också och kan inget annat än hålla med dig.

Tycker inte alls de var bra.

läcker igenom på ALwin o jag måste byta på natten vilket ja inte behöver med tex willys egna.



Nej dessa var inte alls bra.



2010-10-03 @ 17:49:20
URL: http://morgonstjarna.webblogg.se/
Postat av: Myrkryp

Vad olika det kan vara!! Här har vi precis gått över från Libero till Pampers, då Libero börjat läcka på nätterna. Har testat att gå upp en storlek, men inte heller det hjälpte. Men Pampers har hållt tätt varje natt! :D



Tror egentligen att det är svårt att buzza blöjor på ett rättvist sätt, det är ju så olika. Något som funkar kanon för ett barn funkar inte alls på ett annat.

2010-10-03 @ 19:34:31
Postat av: L

Jag buzzar också för Pampers och tycker att de är superbra! Jag har provat mig igenom de flesta märken men det blir alltid Pampers till slut. Däremot så tycker jag inte att Pampers active fit lämpar sig som nattblöja, utan då använder vi Pampers baby dry. Den har aldrig läckt. Libero tycker jag är otroligt stumma och osmidiga. Det enda Libero är bättre på är byxblöjan, då resåren är bättre på denna än på Pampers. Så nej, jag håller inte alls med ;) Kan tillägga att jag har en tjej, vet inte hur stor skillnaden är.

2010-10-03 @ 19:38:59
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

SJÄLVKLART är det olika :-) barn har olika kroppsform, kissar olika mycket, olika ofta osv.



Olika märken och sorter passar olika bra på olika barn.



Många olika här ;-)

2010-10-03 @ 19:41:51
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Stina

Har aldrig testat blöjorna själv på mitt barn men på jobbet (är förskollärare) har jag stött på pampers med jämna mellanrum och det är de blöjorna jag upplever som ofräschast. Kommer nog aldrig att köpa pampers till kommande barn - det skulle vara om alla böjorna jag har är skitiga (tygblöjor) och det bara finns pampers att köpa, vilket känns osannolikt.

2010-10-03 @ 19:43:26
URL: http://parkerarsnett.blogg.se/
Postat av: Emma

Och jag tyckr tvärtom har testat Willys och Libero bara läcker igenom på nätterna men inte pampers. Fast nu har problemen börjat uppstå med pampers han verkar inte tåla dom längre blir så röd i rumpan ...

2010-10-03 @ 19:44:04
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Postat av: Sara, mamma till pseudotvillingar

Jag buzzar pampers nu med, har alltid ogillat pampers innan eftersom dom alltid läckt på min tjejer men inte den här gången, det har fungerat både som dag och natt blöja utan problem men efter två dagar med pamers fick lilltösen blöjeksem så det stod härliga till, hon har aldrig haft det innan men jag kan ju omöjligt veta om det beror på pampers eller om vi helt enkelt har otur just nu.

2010-10-03 @ 20:01:35
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jag gillade pampers i storlek 1 och 2 men så fort sonen blev lite äldre tyckte jag inte alls om dom längre. Dom sväller snabbt, läcker och luktar ganska mycker kiss tycker jag. Är super nöjd med libero och har därför inte provat nå annat märke.

2010-10-03 @ 20:54:17
URL: http://lacamela.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag buzzar också Pampers och håller med exakt!

2010-10-03 @ 20:55:58
URL: http://mousy.blogg.se/
Postat av: Sarah

Vi använder oftast Pampers på Ella och har alltid vart nöjda men undantag när vi fått blöjor med fabriksfel. Just nu buzzar jag också dom här blöjorna och som du skriver så är det inte bra med det korta uppsugningsstycket. Ella är ofta fuktig i baken pga det. Annars är jag nöjd med Pampers eftersom dom känns ganska luftiga. Nu har jag joförsig bara testat Icas blöjor utöver Pampers.

2010-10-03 @ 21:21:45
URL: http://strimmoravmig.wordpress.com
Postat av: Angelica

...roligt att alla tycker så olika...!!! Jag brukar verkligen gilla pampers, tycker de brukar ha bra passform och så vidare...dessa tycker jag som många andra INTE har det, blir snabbt "häng"... jag har en liten ett årig kille och tänkte att det var därför, han är precis på kg lagom stor för 4. Dock har de hållt sig torra.

2010-10-03 @ 21:30:31
Postat av: Elin

Vi har tygblöjor på dagarna (utan vid utflykter), men på natten kör vi med pappblöjor och då främst Lidls eftersom tygblöjorna blir så blöta. Nu har vi dock provat pampers activefit, och de läcker inte på natten här iaf. Dock blir han ledsen om han ramlar på rumpan eftersom det inte är någon dämpning. Jag antar att det gör ont :(

2010-10-03 @ 21:39:24
Postat av: anna

hur tycker du lidl blöjor är?

såg att du använder dem. funderat länge på o prova men inte gjort de. har provat libero, pampers, ica, willys.

gillar willys o libero bäst. synd på willys blöjor är att dem inte finns i byxblöjor. sonen vägrar vanligt knäppe på blöjorna så han vägrar prova pampers buzzador blöjorna då ja oxå fått prova. fått på en sån blöja o gillade dem INTE

2010-10-03 @ 21:39:40
URL: http://tjallmoanna.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Libero, Willys och Lidls Toujours är de tre märken som används mest här hemma och jag tycker de är väldigt lika alla tre.



Jag använder bara vanliga, inte byxblöjor.

2010-10-03 @ 21:57:17
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Camilla

Jag buzzar oxå dessa och jag håller med dig till fullo!

De kommer inte att inhandlas hemma hos oss!

2010-10-03 @ 22:26:45
URL: http://cacemillas.blogg.se/
Postat av: Michaela

Jag har ju då bara haft baby när vi bodde i USA, alltså hon är ingen baby längre, men en blöja som är grymt imponerande (men svindyr)är Huggies. Vet inte om den finns i Sverige? Men om den gör det måste du prova den och resumera :D

Och de har så sjukt fina motiv!! Barnen blir alldeles lyckliga. Haha.

2010-10-03 @ 22:39:38
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jo Huggies finns men är inte bättre än de andra jag nämnt här :-) Lidls billiga märke Toujours är minst lika bra som Huggies. När jag köpt huggies har de haft Nalle Puh på tror jag. ganska sött.

2010-10-03 @ 22:49:11
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Susanna

jag buzzar också dessa blöjor. vi fick problem direkt. Till Einar 9 månader och ca 7 kg är blöjorna för stora.



men nu råkar det vara så att vi använder active fit hemma ofta dock strl 3. Jag gillar dem skarpt. Smidiga, suger bra, bra passform. räcker en hel natt. Men de luktar förfärligt om dem. Ska jag få en blöjrumpa i ansiktet på morgonen så föredrar jag alla andra märken än just pampers. Förövrigt har de haft problem med att fästtabbarna går sönder när man ska fästa blöjan. Har fått kassera ett par blöjor pga det.



att de är så elastiska har också en nackdel. Har man som jag en karl som sätter blöjan lite löst så händer det att bebisen kryper ur nattblöjan eftersom den blir tung och börjar hänga. Ingen höjdare.

2010-10-03 @ 23:18:28
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack alla för era synpunkter :-) intressant :-)

2010-10-03 @ 23:26:02
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jenny

Jag buzzar också Pampers och du kunde inte ha skrivit det bättre! Jag gillar inte heller gelékänslan som blir, känns väldigt äcklig att ta i. Blöjan tappar formen väldigt fort. Jag har en tjej men den har aldrig läckt trots att den tappar formen. Den har varit torr på dagen men blöt efter en hel natt.

2010-10-04 @ 07:07:03
URL: http://www.smabarnsmamman.bloggplatsen.se
Postat av: Jelica

Jag fick hem ett sånt testpaket på 4 blöjor till Zeb. Aldrig att jag tar på han dom igen. Zeb har aldrig blivit röd av någon blöja innan men med dessa blev han illröd.

2010-10-04 @ 08:49:30
URL: http://jelikas.blogg.se/
Postat av: Maria

Jag buzzar också Pampers och är så missnöjd! Precis som du skriver så blir blöjan som gele. Dessutom måste man byta blöja så snart barnet kissat för annars känns kläderna fuktiga. Vi har en dotter på 16 mån. Jag har kvar av Pampers-blöjorna men har köpt hem Libero och använder. Pampers kommer jag ha som reserv!



Vi har alltid använt Libero till våra barn. Vår äldsta är 15 år och redan då var jag missnöjd med Pampers. Våra barn har haft problem med röda rumpor när de använt Pampers. Vår 4-åriga dottern använde dock Pampers ett tag då Liberos blöjor under några veckor (då dottern låg mellan två libero-strl) inte passade. Men jag gick raskt över till Libero igen så snart det var möjligt!



Lidls blöjor använde vi till en av sönerna. Då var dessa fortfarande billigare än Libero och han fixade dessa utan att bli röd. Men idag är det ur kostnadssynpunkt ingen skillnad på libero och billighetsmärkena, därför har vi bara prövat libero och pampers på vår yngsta.

2010-10-04 @ 09:04:01
URL: http://sexbarnsfamiljen.blogspot.com/
Postat av: Emelie

Här hemma är det bara Pampers Active fit/Baby dry som funkar på natten. Har testat Libero fleeera gånger, men då är pyjamasen alldeles blöt på morgonen. Har testat att gå upp i storlek också men då blev det bara ännu blötare tyvärr. Gillar Liberos up&go under dagarna i alla fall då de sitter jättebra och håller tätt. Dock är det positivt med Pampers att de är tunna och känns så smidiga. Får för mig att de är skönare att ha på också ;) Nackdelen är ju dock kisslukten som blir direkt!



Men som du skrev i en kommentar tidigare är det ju så himla olika! Vissa saker passar vissa barn! Alla har ju olika kroppstyper osv så det är ju en himla tur att det finns en massa olika märken :)

2010-10-04 @ 09:10:15
Postat av: Caroline

Jag buzzar också Pampers har även skrivit en inlägg på min blogg om vad jag tycker. Kan ju skriva här också att jag tycker det är en HEMSK blöja. Gillar den inte alls. Libero och Willys har alltid varit bäst här hemma på både sonen och dottern.

2010-10-05 @ 14:01:32
URL: http://emmasandracaroline.blogg.se/
Postat av: Annika

Har precis anmält mig som Buzzadorare och följde din länk, så du får nog snart poäng från mig :-). Ska bli skoj! Hoppas bara att jag får några kampanjer...

2010-10-05 @ 18:48:56
Postat av: Linda W

jag sällar mig till skaran som också buzzar ;-)

Jag tycker att de är mycket tunnare än libero eller icas som vi använder. Jag gillar att tösen får mindre blöjrumpa :-)

Tycker att blöjorna sitter på bra, mjuka och sköna.

De har inte läckt, men hon känns fuktig. Hon ligger inte med dem så kisset hamnar i uppsugningsdelen. men det blir precis som du säger, geléigt direkt. Pampers luktar alltid kemiskt på nåt sätt tycker jag.

De små blöjorna gillade jag inte då det där nätet alltid låg klistrat mot huden. Men vad vet jag, det kanske var skönast för henne...?

Iona ligger liite under normalkurvan i vikt.

Jag kommer nog köpa ett paket för jag har en 50kr check på ett paket. Men jag använder dem inte på natten och kommer nog inte köpa förrän jag får en riktigt bra rabatt igen.

2010-10-05 @ 22:49:29
URL: http://blogg.volatile.se
Postat av: Anonym

Innan du skriver om att det är dåligt med färg på insidan av blöjan - tänk på att vit också är en färg. Den vita blöjan innehåller antagligen exakt lika mycket färgämnen som den lila, om inte ens mer. Just efterosm den är så knallvit.



Och bättre för miljön? Hur menar du då? Blöjan består ju av exakt lika stor mängd materia även om den är ihoptryckt eller inte. Lika mycket skräp med andra ord.

2010-10-14 @ 14:17:40
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Som jag skrev så var det med färgen bara en känsla. läs igen vad jag skrivit.



Självklart är det bättre för miljön med saker som tar mindre utrymme! Om tusen pampersblöjor tar x kubikmeter lastutrymme i en lastbil och 1000 blöjor ett annat märke tar mer utrymme så betyder det att det går åt fler transporter för samma antal blöjor!

2010-10-14 @ 15:41:23
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback