Babbel, bara-för-att

Idag har jag inte haft några lektioner. Då borde man ägna tiden åt studier men serni det har jag icke gjort, som vanligt ;-)

Jag har gjort ingenting och lite mer ingenting och sen åkte jag till Kinna med syster K och klippte mig och så åt vi lunch :-) vi träffas inte ofta bara jag och syster K så det var trevligt att prata ikapp lite :-)

Nu är det fredagkväll och småkillarna är hos sin pappa. Själv sitter jag mest bara och snorar, nyser och slösurfar på nätet ;-) ska försöka pilla ihop något gott att äta snart och sen kanske flytta mig till TVn.

Elmers läkare ringde i eftermiddag men jag tar det i ett eget inlägg senare så det hamnar i rätt kategori. Jag har även pratat med Rachel några gånger. åååååh vad det känns suuurt att jag inte kunde åka till dem i helgen! Så jäkla onödigt att jag skulle gå och bli förkyld IGEN lixom?!! Fast den här gången är jag inte sjuk på samma sätt som sist. Sist var jag "döende" :-P nu är jag bara lite snorig :-) så jag slipper nog Penicillin nu iallafall hehe.

Victor är lite halvskruttig också. Småförkyld. Elmer däremot är mycket mycket bättre. Inte gnällig längre och ganska normal i magen så tandbesvären är nog över för stunden.

Nepp nu orkar jag inte skriva mer :-P




Skriv MER TIPS till ELLA!!!



<3 <3 <3 Tack <3 <3 <3


Kommentarer
Postat av: Anonym

Solstrålens läkare ringde i efttermiddags...åhh.. nu är jag orolig.

Eller inte.

Solstrålen Elmer ligger mig varmt om hjärtat. Klart du som mamma har bästa kollen...som alltid.



Du är mamma och hjärtat ditt är Elmers.

2010-10-08 @ 20:00:42
Postat av: Sina

Har du barnen på dagis medan du är ute på stan? Är det inte meningen att du ska ta hand om dem själv om du inte är i skolan eller pluggar?

2010-10-09 @ 15:01:06
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Heltid är 400 poäng. Jag läser 450 poäng. jag skulle kunna ha barnen från 06:30 till 18:30 varje dag om jag hade velat.



Om jag sen väljer att plugga dagtid eller nattetid eller hur än jag väljer att använda min tid har ingen med det att göra.



Jag har barnen ca 08-16 varje dag. Om man vill gå och klippa mig med barnen på dagis så får jag istället plugga när barnen inte är hemma. Det är väl upp till mig.

2010-10-09 @ 15:45:09
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Sina

Ja riktigt så fungerar det inte för oss andra.



Saxat från kommunens hemsida:



Har jag rätt till barnomsorg?

Du har rätt till barnomsorg om du är folkbokförd eller permanent vistas i kommunen och:

• arbetar eller studerar. Ditt barn får då barnomsorg under den tid du arbetar eller studerar inklusive restid

2010-10-09 @ 19:58:20
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jo så funkar det.

2010-10-09 @ 20:00:52
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Dert är samma sak när man jobbar natt.



Jobbar jag på natten kan jag gå och lämna ungen på dagis på morgonen och gå hem och sova hela dagen.



Pluggar jag på helgen, kvällen, natten så kan jag gå och lämna barnen på dagis på dagen och göra annat på den tiden.



Poängen är att jag studerar heltid och har rätt till heltid dagis. sen NÄR jag gör mina privata ärenden och när jag studerar har ingen med att göra. Så ÄR det.



en kurs på 100 poäng motsvarar 100 timmars lektionstid egentligen men på komvux har man inte den lyxen. Mycket av tiden får man se till att beta av hemma. JAG måste ju ändå göra det. spela roll NÄR. Om det passar mig bättre på kvällen så har jag rätt till att välja att göra så.

2010-10-09 @ 20:08:31
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Fia

Men herre gud ja det var ju hemskt att Beckah gick och klippte sig medans barnen var på dagis, klart man får ta lång pauser om man behöver! Tänk på dem som är sjukskrivna dem får har barnen heltid på dagis för att underlätta för föräldern som ändå "bara" går hemma...

2010-10-10 @ 09:26:36
Postat av: Fia

Nej men det kan du ju inte jämföra med om du jobbar natt! och du väljer att under din studie tid gå och klippa dig....du ska ju plugga under den tiden, MEN man har rätt till långa pauser och därmed göra en del ärenden precis som dem som arbetar går kort dag osv och tar lång lunch för att hinna med vissa saker! Men är man ledig så får man inte har barnen på dagis exempel är man ledig en vecka får barnen inte vistas på förskolan, för då är meningen att föräldrarna förstås ska ha sina barn för det är BARA när dem studerar eller arbetar som dem har rätt till platsen, så är det. Pluggar du inte på en hel dag utan är bara hemma och har det skönt så har du i egentligen ingen rätt till platserna, så är det för plugga du när barnen är hemma så behöver ju knappast barnen vara på dagis, det fyller liksom inte sin funktion. Arbetslösa får ha sina barn på dagis ett visst antal timmar för barnens sociala utveckling inte alls som avlastning utan för att du oxå för att du ska hinna söka jobb!

2010-10-10 @ 12:19:18
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

men folk behöver inte bry sig så mycket. jag behöver ha barnen den tid de har.



De har typ 36 timmar i veckan eller något sådant (orkar inte räkna) förrut hade jag rätt till 15 timmar åt Alvin men fick utökat genom familjeenheten på soc så Alvin hade 30 timmar i veckan pga sociala skäl.



Så sluta fundera och bekymra er :-)

2010-10-10 @ 12:24:31
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Fia

Ok ok tänkte bara då du skrev att det är samma sak som att jobba natt och att man inte alls behöver plugga när när barnen är på dagis pga det, förstår om det är sociala skäl då är det en annan femma ;) Var bara en liten diskussion :)

2010-10-10 @ 17:14:00


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback