Kallelse - öronmottagningen

Idag när jag kom hem från mitt Boråsbesök med syrran (vi har varit och handlat lite) så hade Elmers kallelse till öronmottagningen trillar ner i brevlådan. Det var ju meningen att han skulle göra om sitt hörseltest efter 3 månader (slutet av januari med andra ord) för att avgöra om det stämde eller om han bara var lite okoncentrerad den dagen (hoppas). Om resultatet blir det samma blir det antagligen en CT av huvudet, samma sak om det visar något konstigt på röntgen nu om ett par veckor.

Hur som heslt. Han behöver inte vänta till januari utan har fått tid redan den 13 december för ett nytt hörseltest och att träffa öronläkaren som också ska kolla cystan. Nu vet jag ju iofs inte hur det blir med den eftersom LCH-experten rekommenderar att man tar bort den och skickar på analys. Beror på hur Elmers läkare vill göra med det.

Skönt att få det här gjort före jul. Elmer pratar inget, han säger lampa. That's it. Orden han hade börjat säga har försvunnit och nu säger han oftast inte ens lampa som han gjorde förrut utan har gått tillbaka till "jappa" och "bappa" de flesta gångerna han säger något. Han kunde säga mamma och pappa förrut men det är ett bra tag sen jag görde något av det. Han hade även börjat försöka sig på att säga Victor och Alvin (med eget uttal) men nu kommer inget sånt längre. Kanske inte så anmärkningsvärt på en 14-månaders men det känns konstigt för mig som hade en Alvin med iallafall 50 ord i den här åldern och en Victor som pratade 2-3-ordsmeningar och kunde härma allt i samma ålder.

Men som sagt. Förhoppningsvis handlar det bara om bristande koncentration och inte att han verkligen har en hörselnedsättning (som i så fall kan bero på LCH). Det visar sig väl i december. Då håller vi tummarna för ett bra resultat på testerna!

Annars då?

Hans prickar är bättre idag! Yeeey! :-) Så mycket mer vet jag inte för han är på dagis. Däremot har hans armar (torreksem?) blivit lite sämre, konstigt nog, nu när jag smörjer (med Locobase Repair). Jag ska testa någon dag till och sen byta till något annat. Kan ju hända att hans hud inte gillar just den krämen. Hjälper inget så får man ju börja fundera på om det verkligen är vanligt torreksem eller inte, det är ju annars väldigt typiskt "LCH rash", mer klockrent än de prickar han redan har. Men ja, det är ju inget att tänka på ännu iallafall.


Kommentarer
Postat av: Sophie

Håller tummarna för er!

Våra barn var tidiga med att prata, inte Felicia dock och inte Anakin.. Anakin är över 19 månader nu och säger nada.. "öh" är väl det enda. Han har sagt mamma & pappa någon enstaka gång för månader sedan, men det var längesen. Tog upp det på Bvc, det vanliga är ca 8 ord vid 1,5. Men endel samlar ju på sig sedan bara bubblar det ur dom. :)

Kram

2010-11-12 @ 15:19:23
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Ja jag hoppas det blir så med Elmer att det bara smäller till och han börjar prata massor :-)

2010-11-12 @ 15:22:49
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: MansonDust

Seven är snart 23 mån & säger inte mycket heller. Han förstår i princip allt man säger till honom, det syns & han gör som man säger liksom. Men prata har han inte så mycket för. Han säger mamma, pappa. That's it. Sen låter han "brrrrrm" för bilen. Annars låter han "uuh" i olika tonlägen när han vill något.

2010-11-12 @ 17:09:36
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: Sandra

Min son är två år och två månader och pratar i princip ingenting. Är uppe i kanske 15 ord, men använder sig av ännu färre.

Min dotter pratade i princip obehindrat i den åldern. Så det är väldigt olika :)

2010-11-12 @ 18:15:07
URL: http://sandrakoden.blogspot.com
Postat av: monica

Hej!Ville bara kasta in ett hej o ett lycka till med allt..Ser att du har de tufft....önskar allt gott för er framtid!!Kramar Monica

2010-11-12 @ 18:21:39
Postat av: Kerstin

Säger bara miniderm åt torr hud. Min son har torr hud vid vinterhalvåret. Om vi inte är noga med att smörja så blir det stora torra partier. Men efternågra dagar med miniderm så blir det bättre. Vi fick det rådet från våran bvc sköterska samt en allergi läkare.

Lyckatill

2010-11-12 @ 19:47:28
Postat av: Pellinell

Mina två stora var duktiga att prata, framför allt den största sade massor i den här åldern. Snart ettåriga lill-A säger inget och har därtill ett mycket litet passivt ordförråd vilket oroar mig lite - kan fortfarande inte peka på mamma eller lampa, kan inte säga mamma trots månaders tjat. Så jag tror också det är olika...

2010-11-12 @ 20:46:42
Postat av: Linda

Vill tipsa om att man kan använda olivolja att smörja in huden med. Mina syskonbarn har eksem i släkten och oljan fungerar utmärkt. :)

2010-11-13 @ 00:43:42
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Olivolja är för starkt. Till och med Alvins hud reagerar på det. Däremot använder jag rapsolja till båda två och har alltid gjort. Både att tvätta med och smörja med. Visst, jag använder tvål också (utom när de är pyttebebisar) men oftast använder jag rapsolja.

2010-11-13 @ 10:02:54
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jelica

Zeb säger bara mamma, han sa pappa innan oxå men har slutat med det. Tore gjorde precis likadant.

Tore är lite "efter" i sitt språk så jag misstänker att Zeb kommer va det oxå.

2010-11-13 @ 10:25:42
URL: http://ietthusiskogen.blogg.se/
Postat av: Elenor

Killarna har torreksem (de fick nästan sår på kinderna första hösten)så vi fick Locoid (kortison) utskrivet och smörjer med Miniderm och/eller Essex.

Testa med receptfritt kortison först det fick vi göra innan de skrev ut på recept.

2010-11-13 @ 21:19:53
Postat av: Jennie

Jag föredrar essex framför miniderm. Jag tycker minidermen känns "blaskig" efter att ha använt essex, men smaken är ju som baken..Hoppas att allt ordnar sig med Elmer, styrkekramar.

2010-11-14 @ 18:02:55


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback