Jaaaa duktiga du! *kräks*

Det är så mysigt och julpyntat hemma hos oss! Aaah lägenheten doftar nystädat, glögg och nygriljerad skinka. I bakgrunden hör jag vacker julmusik. I eftermiddags bakade jag lussekatter och pepparkakor med barnen och allt var bara så där ljuvligt perfekt och fint på alla sätt.

Nyss har jag suttit och pillat ihop gulliga och roliga små paket till tre paketkalendrar med 24 paket i varje och allt känns så glänsande underbart och fantastiskt.


....NOT! HAHAHAHA as if! Nej, verkligen inte! Här är stökigt och jävligt och det enda juliga är adventsstjärnan i fönstret - som stått där sen förra julen (stjärnan alltså, fönstret har stått där mycket längre).

Jag är trött, irriterad och fryser. Två barn är hos pappa och den tredje tittar på TV. Jag lyckades i all hast köpa hem tre chokladkalendrar i eftermiddags som ungarna får slåss om medan jag funderar över hur jag ska få ihop julen över huvudtaget och framförallt tiden fram till dess, utan att paja psykiskt.

Inledningen till det här inlägget är ett ihop-klipp av random statusuppdateringar och bloggningar som man fått upptryckt i ansiktet i veckor nu så man vill spy på skiten. JAAA men ta era perfekta liv och kör upp någonstans...





...nej, ni behöver inte köra upp det någonstans. Jag är bara väldigt INTE på humör just nu.

Kommentarer
Postat av: nyfiken läsare

Kan du inte försöka städa/pynta/baka och se om du inte mår lite bättre i själen sen då?

Det finns ju ingen som mår bra av att bo i stök.

2010-11-30 @ 21:19:09
Postat av: Elin

Kanske finns nån som gillar att köra upp saker lite överallt, då har du ju gjort den människan lycklig genom att säga så :-D



Jag avskyr julen, verkligen hatar den. Har aldrig haft sån ångest som jag har nu... bajs

2010-11-30 @ 21:25:02
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Jessica

Här är det inte heller julpyntat eller nybakat,lär inte bli det heller på ett tag,såååå tråkigt är det...

2010-11-30 @ 21:46:38
Postat av: Anonym

Är du nånsin på humör??? Varför skaffa barn, hem , bil när du inte tar hand om ngt?? Näe skippa julen så mår DU bättre!

2010-11-30 @ 21:50:00
Postat av: Shazia

Fan va taskig du är som skriver nåt sånt, fattar du inte va hon går igenom? Tror du hon har tid eller ork till såna saker just nu? Idiot!

Ta d lugnt Beckah, det är många PAR jag känner som inte har pyntat eller köpt klappar. Med det menar jag att de ändå är 2 stycken, du är ensam med barn o skola. Sätt inte sån press på dig! Dina barn kommer va glada när de är äldre att de hade en glad o snäll mamma, inte en stressad och irriterad mamma som bara städade och höll på. Skit i allt o ta hand om dig o dina barn (fast d gör du iförsig redan :)

Kram!!!

2010-11-30 @ 22:16:31
Postat av: Anonym

Advent och jul skall inte vara prestation. Har du någon tid/ork över: köp färdig pepparkaksdeg och baka pepparkakor med minstingarna.

Skaffa ett ljus - ett fint blockljus - och tänd det en stund varje dag bara för dig själv.



Jag tror inte barnen bryr sig om det där med städningen.



Lussekatter kan man köpa färdiga. Mitt råd till dig - och andra döstressade mammor - är:

strunta,strunta,strunta i allt det som bara övermänniskor klarar av.



Plocka fram något litet pynt - om du har något, och ställ det någonstans. Det räcker.



En tomte, en ängel - en kotte med silver på. Räcker gott.



Strunta,strunta och strunta återigen i allt du inte hinner eller orkar. Barnen bryr sig inte. Nej, de gör faktiskt inte det. Hela hysterin är en vuxengrej.



Det där festföremålet som vi firar, ni vet, typ varje år till ångestens rand för många, var ett pyre som föddes i ett stall, lindades och lades att sova på halm i en krubba.

Det var säkert skitigt på golvet där, den första julnatten. Luktade det Ajax? eller grönsåpa? Nej, det luktade djurskit.



Strunta alltså med råge - och gör något litet som verkar rimligt. Pepparkakor kan man också köpa färdiga. Julmust finns på ICA.



skrev En annan farmor

2010-11-30 @ 22:39:00
Postat av: Nette (Kardemumma Gumman)

hehehehe fifaaan, blev ju glad för en sekund att du gjort nåt så mysigt som BAKAT! ;)Det är balsam för själen det, även om man får springa av och an och roa griniga barn mellan varven... :P

2010-11-30 @ 23:01:43
URL: http://kardemummagumman.se
Postat av: Tina (prematurbloggen)

<3

2010-12-01 @ 00:27:50
URL: http://prematurbloggen.wordpress.com
Postat av: Sophia

Haha, tack föra att du gjort den här dagen mycket roligare! Jag kan verkligen hålla med om det du skriver, kräks också över alla "fantastiska" statusuppdateringar, men jag brukar trösta mig med att ju finare det är på ytan desto skitigare brukar det vara under om man säger så...



Hoppas ni får en bra december iaf, med bara bra nyheter!

2010-12-01 @ 10:04:52
Postat av: Emelie

Hehe förstår dig PRECIS!!!!!!!!!

Postat av: Anonym

Stackars dina barn som måste leva med en sån elak , bitter och egoistisk mamma som inte orkar göra något! Julen är barnens högtid och det tillhör att man julpyntar och bakar ihop med sina barn! Och städa är ju fruktansvärt jobbigt , tom jag som är gravid i V 40 med foglossning har storstädat och gjort julfint!! Skärpt till dig!!!

2010-12-01 @ 12:18:48
Postat av: Mimmione

På något sätt blir det alltid jul ändå, julen sitter inte i hur mycket hemlagat godis, nybakta pepparkakor eller julpynt man har, julen sitter i människorna, som faktiskt gör julen tillsammans, om man så "bara" har en adventstjärna i fönster so what, julen ska vara en trevlig tid, utan en massa press och måsten, vem har sagt att man "måste" ha det nystädat och pyntat, det finns inte, julen är vad man gör den till och tids nog får du oxå lite julkänsla med eller utan en massa onödigt krafs med dina barn blir det jul tro mig,

2010-12-01 @ 13:37:24
Postat av: Linda S

Du är inte mer än människa Beckah, en stark sådan. Men även du har dina begränsningar. Kom igen nu, var lite snäll mot dig själv. Köp några färdiga hjärtan, köp färdig glasyr och låt ungarna skriva sina namn eller liknande och trycka dit några smarties. Är ungefär så långt jag orkat gå.

Barnen bryr sig inte om ifall det är julstädat... Sätt fram några tomtar, det räcker väl?

Här är det också kaos och vi är två vuxna i samma hem med två friska barn och vi hinner inte hälften av allt du skriver. Vi har en chokladkalender, varför skulle inte det räcka?

Folk som klagar är bara bitterfittor som borde skaffa sig ett liv.



Kram på dig Beckah och var snäll mot dig själv.

2010-12-01 @ 15:52:18
Postat av: Jossan

Men alltså hörrni, ni som är så hårda i tonen, vad är ert problem!!?? Kan ni inte visa en smula empati? Alla har inte energin, möjligheten att prestera det man vill. Och givetvis blir man påverkad av att alla andra har det så "perfekt".



Du gravida i v 40. Vilken elak kommentar!!



Jag tycker att En annan farmor skrev ett väldigt bra inlägg.



Önskar dig en god jul, Beckah!

2010-12-01 @ 17:48:53
URL: http://lovisaalbinsson.blogspot.com
Postat av: Villemo

Barnen struntar i om det är storstädat!!! Det hör inte julen till att man pyntar och bakar ihop med sina barn, Ahahahhahahaha! Jag har tre barn och jag tillbringar hellre tiden med dom än att STORSTÄDA! Blir också less på alla som ska skryta över allt duktigt och fint dom har gjort. Jag tror att ju mera man vill skryta och visa upp en fin fasad desto mera har man att dölja....

Jag köper min mat färdig,godiset likaså, jag storstädar inte och jag klickar hem mina julklappar på nätet.

Jag julpyntar utan att ha storstädadat, he, he.

Och vet du vad? Barnen får en fin jul utan en mamma som är knäckt av alla måsten.



Kramar från Villemo

2010-12-01 @ 18:16:13
Postat av: Anonym

Vad har du för problem?? För att "alla andra" verkligen har det bra, mysigt, julpyntat, bakat o allt som hör julen till så är det inte rätt bara för att du inte haft orken eller lusten att göra det? Du verkar heller inte förstå att det finns människor o familjer som verkligen ÄR lyckliga, det finns lixom inte i din sjuka värld! Och du som alltid gnäller över hur idiotiskt det är att läsa din blogg om man nu inte gillar den, varför läser du om andras lyckliga liv om det ändå stör dig så förbannat?

2010-12-01 @ 19:03:06
Postat av: Jossan

Undrar varför alla som spyr galla är anonyma. Fegt, sa Bull.



Ja, det finns folk som har det bra och är lyckliga och som gärna vill dela med sig av det. Inget fel med det men jag tror man ska ta Beckahs inlägg med en nypa salt, hon skriver ju faktiskt i slutet av det att hon inte är på humör.......



2010-12-01 @ 19:28:38
URL: http://lovisaalbinsson.blogspot.com
Postat av: Ida

Jag har pyntat lite, för barnens skull. Jag bakade pepparkakor, för barnens skull, igår. Det blev 20 st och jag lät dom äta upp allihop efter vi bakat klart.

Jag tycker det är SKITTRÅKIGT med att pynt och skit, baka är dödens!

MEN- nu har jag iaf gjort "min plikt" som morsa inför jul. Nu är resten bara det roliga kvar, typ åka bort och äta julmat som nån annan lagat ;-)



Tråkigt med alla hårda ord , där alla är anonyma.... Why? Varför ens kläcka ur sig elaka saker om man inet står för de såpass mycket att man kan skriva under med sitt namn åtminstonde? Det är ju inte direkt att man tar de kommentarerna på allvar.

2010-12-01 @ 19:30:20
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Trött mamma

Gardiner bytt, adventsstakar i fönstren. Eller förresten, inte i alla fönster, har ju ett rum kvar. Bakat lussekatter med barnen, men här är för övrigt varken städat, dammat, putsat eller fejjat inför julen. Nej här är inte ens alla flyttkartonger uppackade sen vi flyttade in för flera veckor sen. En sak i taget.

Vi brukar börja tidigt med att fixa inför jul, vi lever med två sjuka barn i familjen och man vet aldrig när det händer något så man hamnar på sjukhus med någon av dom.

Blir det tid över har vi möjligheten att göra lite extra, eget julgodis eller så.

Bara därför börjar vi tidigt, för att det inte ska bli så stressigt utifall något händer på vägen. Inte för att vi är någon perfekt familj =)

Men jag håller med, visst blir man rätt trött på alla underbart duktiga supermänniskor som klarar av allt och lite till? Människor som inte har en aning om hur det är att vara trött, sliten och konstant behöver oroa sig för sjukt/sjuka barn?

Jul blir det ändå, oavsett om man bakar själv eller köper lussekatter på Ica!

2010-12-01 @ 19:51:15
Postat av: Veronica

Haha, jag känner precis som du! Okej, jag har försökt pynta lite här för barnens skull, men det du skrev om statusuppdateringar, bloggar osv håller jag fullständigt med om. Kräks på alla duktiga människor som lever sina perfekta liv och aldrig stöter på minsta motgång (om man nu ska tro det de skriver..?)

2010-12-04 @ 03:28:39
Postat av: Pellinell

Alltså, folk är ju inte kloka? Sluta godkänna skitkommentarer från och med nu. Ta bara in det som stärker dig. Feng shui i bloggen!

2010-12-05 @ 20:02:23


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback