Elmer idag

En liten uppdatering om Elmer då...

Magen är knepig. Han bajsar typ 2-4 gånger per dag och normala mängder, ganska mycket, så han har inte någon förstoppning men däremot blir han jättetrög och hård i magen (men med potta kan han tömma utan problem) för att bara några timmar senare vara jättelös istället. Det här händer oftare och oftare. Flera gånger den här veckan faktiskt, men han  brukar inte ha riktigt diarré utan bara att han är lös.

Igår däremot så bajsade han jättehårt på morgonen, sen hade han tydligen varit dålig i magen på dagis. Så pass dålig att de sa till när jag hämtade honom och när han kom hem förstod jag varför för han bajsade nästan direkt och det var diarré (vällingkonsistens, inte vatten) och luktade så fruktansvärt illa att jag fick hålla andan när jag bytte. USCH! Rutten magsjukediarré.

Sen hände inte så mycket mer förrän precis innan han skulle lägga sig så bajsade han lite diarré igen, mindre denna gång. Nu har han varit vaken några timmar här på morgonen och än har inget kommit. Ja, alltså jag har honom hemma. Behöll honom en extra dag för jag ville se hur det blev med magen, M får ta honom idag istället. Jag hade (har) ju ändå Tiger och Victor hemma så barnledig hade jag inte varit i vilket fall.

Det är helt klart något knepigt med Elmers mage, det säger jag ju bara. Han har haft höjd temp väldigt mycket senaste tiden också. Nu hoppas jag verkligen att blodproverna ser bra ut på måndag!! Ja röntgen och UL också såklart men just sänkan skulle jag gärna se att den är normal nu tack. Sänkan är en sån grej man tittar på för att bestämma om sjukdomen är aktiv.

Annars då?

Temp:
som sagt, ofta höjd temp 37,7-38,1 har det legat på ofta den här veckan.

**återkommer, luktar ruttna sopor här nu - bajsblöja alltså**

Bytt och klart. Luktar gräsligt illa och är löst. Temp: 37,8 fast vi inte har jättevarmt inne och han går i blöja och tröja bara.

Revben: bad Johanna känna på honom igår och hon kände inte alls någon skillnad :-) jag känner dock i allra högsta grad fortfarande samma skillnad. Det som förrut kändes som ett svullet revben är nu koncentrerat till en mer bul-liknande grej på revbenet.

Panna: samma bula som förrut.

Örat: Han petar sig ofta i cyst-örat så jag gissar att det stör honom en del. Jag kikade in i örat igår och cystan ser annorlunda ut. Det är inte en pärla längre. Jag vet inte om den blivit mindre/börjar läka eller om den bara ser annorlunda ut/växer till en annan form. Svårt att säga men vi kan ju hoppas på att den är på väg att försvinna iallafall.

Prickar: han är jättefin jämfört med för ca 2 veckor sen men han har en del spridda prickar, mest små nu. Han har varit utan i blöjområdet länge men nu idag såg jag att han börjat få 1-2 st där, vi får väl se vad det blir av det. Han hade rejält mycket vid halsen för 4 veckor sen och för 2 veckor sen så om man ska gå på det bör det "blomma upp" i början/mitten av nästa vecka igen.

Humör: Lättirriterad men för det mesta glad.

Aptit: utmärkt.

Kommentarer
Postat av: Alexandra

Jag har nog inte berättat det men Mios mage är, och har alltid varit, väldigt märklig den med. Han går på toaletten så fort han stoppar in nåt i munnen, ofta mitt i måltiden, och det är en ganska grynig, konstig konsistens. Mmmm, fräscht att sitta här och beskriva bajs;) Men det jag skulle säga är att jag känner igen det där med magkonstigheterna... Hoppas du får bra svar imorgon!!! Kramar

2010-11-20 @ 09:34:31
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: Jeka

Tänker på er och hoppas verkligen allt går bra. Kramar

2010-11-20 @ 23:19:21


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback