Skit också - bokstavligt talat

Jahapps... vågar man ens nämna det? Den är tillbaka. Elmers diarré. Två dagar nu har den varit tillbaka. Jag tänkte att om jag skriver det i bloggen så kanske den försvinner igen? :-) *hoppas* Nää inga förändrigar i kosten eller andra logiska förklaringar såklart - då hade jag naturligtvis fixat det.

Hans läkare har inte ringt idag så jag antar att glutenprovet fortfarande inte är färdigt (hur lång tid tar ett sånt egentligen?!) men vad jag förstått är det väl en tarmbiopsi som ska till för att få ett 100%-igt svar på om man har Celiaki? Men jag kanske läst fel eller minns fel. Inte för att det känns det minsta troligt med tanke på att han fortsätter öka i vikt osv. Men NÅGOT är ju fel.

Hur som haver... bara att hoppas att diarrén försvinner igen men just nu ser det inte jätteljust ut. Under dagen idag har det bara blivit lösare och lösare för varje bajsblöja (4 st). Min lille skrutt som aldrig bajsade i blöjan förrut, bara i pottan :-(

Kommentarer
Postat av: Anonym

Eftersom du är en erfaren mamma, brukar du inte gilla att få råd. Men jag skulle sätta honom på diet: blåbärspuré blandat med kokt avsvalnat vatten.Och mindre annan mat tills magen återhämtat sig. I princip bara skonkost. --- Det här är ju bara för jobbigt för dig (och kanske Elmer också?)

2010-07-26 @ 18:18:23
Postat av: Angela

Trist att diarrén är tillbaka. Om jag inte minns helt fel så brukar man ta blodprovet för att leta efter något som visar att man har celiaki. Om blodprovet är positivt så går man vidare med tarmbiopsi och om blodprovet är negativt så görs ingen biopsi för det är så liten risk att man har celiaki. Hoppas att du förstår vad jag menar, det blev lite rörigt när jag försökte förklara.

2010-07-26 @ 19:02:37
Postat av: Jenny

När jag tagit celakiprover på mina barn har de varit färdiga på en vecka.

Det är väl inte jättetroligt att det är celaki för Elmers del för han har ju inte riktigt de klassiska symtomen, å andra sidan så känns det som om alla har olika symtom ;-)



Hoppas det ordnar till sig igen! Jobbigt när de är kassa i magen. Äter han som vanligt eller tappar han i vikt när han har diarré nu?

Håller tummarna! Ring och tjata på dem på sjukhuset annars ;-)

2010-07-26 @ 19:04:33
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack för förklaring kring blodprover och biopsi.



Elmer ökar i vikt och äter som en häst (som alltid).

2010-07-26 @ 19:08:48
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Och just det: är det så bra att ett barn med diarré sedan lång tid tillbaka äter som en häst? Eftersom han inte är underviktig, kunde han kanske få testa lite lättare mat tills magen har stabiliserat sig?

2010-07-26 @ 19:40:19


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback