Ett dygn på sjukhuset

Det började med att jag ringde sköterskan på Barndagvården igår för att jag ville komma i kontakt med läkaren. Hon skulle hälsa läkaren att ringa upp. Läkaren ringde inte upp men sköterskan gjorde det och sa att läkaren bestämt att vi skulle åka till barnjouren.

Fick lite hastigt och lustigt fixa fram skjuts åt oss och barnvakt åt Alvin (tack till barnens farmor) och sen var det bara att åka direkt typ.

Vi kom till jouren vid 16-tiden. Elmer var gnällig och hade lite feber strax över 38 grader. En läkare kom och kollade på honom och vi pratade en hel del - så blir det alltid med tanke på hans diagnoser. Eftersom det var i Borås så finns ju hans journal så att jag slipper babbla i hundra år men ändå. Läkaren sa inget direkt om prickarna på Elmers kropp mer än att han nog fått dem av febern ("virusprickar"). Han tittade i öronen och hittade en öroninflammation där det dagen innan suttit en öronkatarr.

Vi diskuterade antibiotika och Mastocytos och kom fram till att hoppa över. Även om Elmers tryptasnivå är normal så kändes det onödigt riskfyllt. Läkaren ville att det skulle göras ett ultraljud på Elmers mage. Jag är lite osäker på anledningen om han tyckte att den var svullen eller hur det var. De kollade CRP som låg under 8 och sen fick vi gå iväg till Röntgenavdelningen och göra ett UL.


Prickig sovbebis

Läkaren på röntgen sa innan att han fått i uppdrag att kolla efter lymfkörtlar i buken. Jaha, okej... Sen kollade han magen och erkände efteråt: Ja, alltså, nu vet inte jag riktigt för jag hittade några körtlar men ja, jag kan inte barn så jag kan inte säga om de var svullna eller inte. Eh? jaha? Stor mening...


Bellen ska göra UL

Tillbaka till avdelningen och träffa jourläkaren. Han sa att vi skulle komma tillbaka dagen efter för en ev datortomografi och blodprover om jag inte var väldigt orolig för då gick det bra att vi stannade kvar också. Jag frågade om det inte var bättre att stanna kvar så Elmer kunde få antibiotika (grejen med antibiotikan var just att den helst skulle vara övervakad OM han mot förmodan skulle få en reaktion pga Mastocytosen) JA just ja! Så bra tyckte läkaren, det blir ju en bra lösning. Så blev Elmer inlagd och fick första dosen Ery-Max.


Busbellen på kvällen

På kvällen fick jag en trevlig pratstund med Haileys mamma Rachel. vi kunde inte ses så mycket eftersom våra barn inte kan träffas. Om Elmer skulle ha något smittsamt är det livsfarligt för Hailey men jag hoppas vi kan ses snart en längre stund så vi kan prata ordentligt. Vi ägnade resten av tiden åt att SMS:a fram och tillbaka 1000 gånger istället :-)

Strax före midnatt vaknade Elmer och var ledsen och kokhet så jag tog en temp och då hade han 39,2 så han fick alvedon och sen somnade vi och sov för natten. På morgonen hade han 38,5 och fick lite mer Alvedon och andra dosen Ery-Max. Funkade fint. Bra att veta i framtiden, nästa gång han behöver antibiotika :-)


Prickig bebis men av någon anledning syns prickarna inte så bra på bild.


I fängelsesängen :-)

På förmiddagen idag fick vi träffa en ny läkare och vi pratade länge också. På grund av strålningen och Elmers ålder (omständigt) så är datortomografi något man inte gärna gör bara-så-där så han föreslog att vi bara skulle ta blodproverna så som Elmers ordinarie läkare C planerat som nästa steg innan hon gick på semester. Sen invänta provsvar och därefter fatta beslut om vad som ska göras och inte och det får Elmers andra läkare, J, ta tag i när han jobbar nästa vecka. men för säkerhets skull så skulle läkaren vi träffade nu ringa Barnonkologen i Göteborg eftersom han såklart inte kan Histiocytoser så bra (eller inte alls).

Jag frågade ang. allergi och precis som Elmers läkare C sagt så är det väldigt osannolikt. Samma sak sa läkaren igår. Ingen tror på allergi. Fel tecken. Laktosintolerans är också precis lika osannolikt. Han sa att de kunde ta blodprov för allergi men att det skulle vara onödigt dels för att det inte finns någon direkt indikation på allergi och dels för att så här små barn oftast inte visar allergi i blodet (enkelt förklarat). Så vi hoppade över det.

Han ringde Gbg och fick väl inte prata med någon bra så han fattade själv beslutet om att avvakta allt till blodproverna är klara och ja, det tycker jag också känns bra. Jag vill inte heller göra saker i fel ordning eller helt i onödan. Så det togs en massa prover och sen var vi fria att åka hem (läkaren tyckte det var onödigt att vi stannade ända tills proverna var klara eftersom det kan ta ända till någon gång nästa vecka och JA det känns väldigt onödigt). På eftermiddagen kom min syster Kicki och hämtade oss (tack!) :-)


Var in och hälsade på våra gulliga tjejer i andra änden av korridoren en sväng på förmiddagen.

Kommentarer
Postat av: Sixten, Folkes och Gunn-Britts mamma

Men att du inte sätter dina egna diagnoser på dina ungar så att du slipper träffa alla dessa läkare du är avundsjuk på som faktiskt tar i ditt barn utan tång?



PS. Är du inte orolig att din psykiska ohälska ska smitta av på Hailey?

2010-07-15 @ 20:02:03
Postat av: Jennie edinge

Moget, väldigt moget skrivet.. Mår du som människa(tyvärr) bra sv att göra andra ledsna?? Är ditt liv så jäkla tråkigt att du verkligen måste slösa på andras tid, känslor och empati, genom att skriva en sån kommentar?? Oj, ser du suddigt så e det bara mitt spott som landade i ditt öga.. Hoppas allt löser sig för fina killen och att han inte är allvarligt sjuk utan bara skojar med sin mamma lite.. Lycka till!!! Kram

2010-07-15 @ 21:34:52
Postat av: sussie

Blir alldeles chockad över komentaren överst :-o skakar på huvudet



Jaja för att komma till saken så önskar och hoppas jag att det "bara" är ett vanligt virus som lille sötplutten drabbats av och att han snart är sig sjlv igen och att magkrånglet tar slut NU!

Massor av kramar från Sussie, Oliver, felix och Ebba <3 Jag tänker ofta på er men är enormt dålig på att komentera förlåt!

2010-07-15 @ 22:20:13
Postat av: Matilda

Inte alls kul och hamna på sjukhus.

Synd att idioter som inte har alla höns hemma kommer hit och skriver elakheter. Jag håller tummarna för er och sänder en styrkekram

2010-07-15 @ 22:53:32
URL: http://mollekindahl.blogg.se/
Postat av: Carin i Umeå

Alltså. Första tanken:

"Sixten, Folkes och Gunn-Britts mamma"... det måste ju vara ett 'lustigt' litet försök till en parodi på vissa kommentatorers namn. Eller?

2010-07-16 @ 13:13:33
URL: http://carinslillalada.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback