BVC - 10 månader

Om några dagar blir Elmer 10 månader och idag var det dags för
10-månaderskontroll på BVC.


Naturligtvis var han otroligt tidig, duktig och framåt (som de säger till alla) blablabla. Inte här hemma! Bland mina barn är han sen som bara kan säga 2 ord och bara gå några steg osv. Men men...

Hon hade en del teorier om Elmers mage också. Tex mjölkallergi. Hm... en 10-månaders som tidigare kunnat äta ALLT även filmjölk och Yoghurt osv, plötligt mjölkallergiker? Inte sååå troligt kanske. Dessutom har han inte ont i magen, sover gott om nätterna och sånt.

Hennes andra idé var att han har en förkylning som satt sig i magen. Visst, det är väl möjligt men ganska långdraget i så fall? och utan feber, hosta, förkylningssnor. Det som stöder teorin är väl i så fall öronkatarren som också är en sån grej som kan bli av en förkylning. Vi får väl se hur det blir med magen. Han bjöd på en blöja med löst i morse också och sen en lite mer okej laddning i pottan efter lunch nu.

Vikt och längd då?

Ja han växer ju inte som förrut men han är iallafall 75,5 cm lång (74,2 vid 8 mån) och väger 10 420 gram.  Han har nästan stått stilla i vikt sen mätningen i Borås när han var 8,5 månad. Den 18 maj vägde han 10 360 gram.

Kommentarer
Postat av: Michelle

Här är det tvärtom.. Jag anade en mjölkallergi/glutenintollerans, men det var inte en jävel som brydde sig utan viftade bort det och sa det kan vara så ibland. Usch..

2010-07-01 @ 13:29:24
URL: http://mammasnovalie.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag kan förstå att det låter konstigt, men det händer faktiskt att bebisar utvecklar mjölkallergi fast de tålt det tidigare. Det betyder inte att det absolut är så. Men otänkbart är det inte. Så testa att uteslut alla produkter med komjölk och se vad som händer. Är det inte det så är ingen skada skedd i alla fall.

2010-07-01 @ 13:46:14
URL: http://edeslatt.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Helt mjölkfritt är inget man bara kastar sig in i och testar om man inte absolut behöver eftersom det är jäkligt jobbigt och omständigt.

2010-07-01 @ 13:49:11
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Sandra

Om du provar under en tvåveckorsperiod så får du svar sen på om han är mjölkallergiker. Det kanske är så han han är laktosintolerans? Har ni något sådant i släkten?

2010-07-01 @ 14:15:29
URL: http://ettvitthem.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Elmers läkare får bestämma vad som ska göras eller om hon hänvisar vidare den här biten till BVC osv.

2010-07-01 @ 14:18:17
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Sissela

Tycker ju absolut inte att du ska utesluta mjölkallergi eller laktosintolerans, det kan drabba alla oavsett hur bra man har klarat av produkterna innan! Tala med Elmers läkare om det , är ju inte alls svårt att utreda möjligheten!

2010-07-01 @ 15:29:15
Postat av: Lina

När vi skulle kontrollera laktosintollerans, så bytte vi ut vanlig mjölk mot tex laktos fri mjölk. Och köpte laktos fritt smör till dottern som skulle kontrolleras. Det är ganska enkelt egentligen, det är inte mycket mat som innehåller laktos ändå, det är värre med gluten ;oP

Efter 2 veckor gav vi en matsked messmör till henne, som läkaren sa. Hände INGET, så hon var inte intollerant iaf =)

2010-07-01 @ 15:32:01
URL: http://pupplina.blogg.se/
Postat av: Natta

Han kanske har fått samma "skit" som Alvin hade för ett tag sedan ( bokstavligt talat )

Kan ju vara någon dum bakterie som inte riktigt vill ge med sig!

och skulle det handla om allergier/intolleranser är det isåfall mjölkallergi. Laktosintollerans hos så små barn är väldigt väldigt ovanligt..oftast handlar det om allergi mot mjölkproteinet.

Och även om det inte alls har med någon allergi att göra skulle han kanske må bra på mjölkfritt ett tag ändå. Mjölk är ju inte alltid jätte snäll för magen!



MVH Nathalie ( mamma till 2 mjölkallergiker )

2010-07-01 @ 16:00:40
Postat av: Malin

Så började vår dotters laktosintollerans. Så det kan mycket väl vara så. Hon gick ner 1 kg när hon var 10 månader på bara 3 veckor. I dag är hon 6,5 och kan fortfarande inte äta laktos.



Hoppas ni slipper mera skit med lilla Elmer.

2010-07-01 @ 16:15:30
URL: http://purpelangel.blogspot.com
Postat av: Jenny Viklund

Hej!

Min tös har mjölkprotein allergi. Hon får massor av eksem av mjölkprotein. Hon har aldrig haft problem med magen. Och det är ett stort antal barn som får eksem än krångel med magen innan det uppdagas att det är mjölkprotein allergi. Det är iallafall vad våran läkare på barn i Östersund sa och våran allergi sjuksköterska. Enligt läkaren så var hon redan vid 3 veckors ålder allergisk mot mjölkprotein eftersom att hon har haft besvär med eksem sen dess. Men det kan ju kanske vara gluten eller nått sånt. Svårt och säga sånt där tycker jag.

2010-07-01 @ 17:34:09
Postat av: Jenny

Antingen kan han var mjölkproteinallergiker eller också så kan han fått en bacillusk som satt sig på magen och i vilket fall som helst kan han då må bra mde mjölkfritt. Om man t ex blivit magsjuk så har magen svårt att bryta ner bl a laktos och det blir jobbigt för magen. Laktosintolerans i sig, är ju som du skriver, extremt ovanligt bland barn under 4 år även om det förekommer.

Jag hade satt honom på mjölkfritt. Inte speciellt jobbigt egentligen och om det hjälper Elmer så är det väl värt det. De behöver inte ha ont i magen. Min stora som var "bara" förstoppad men min lilla son hade magont, kräkningar och diarré, så det finns stor spridning!



Som sagt, är säkert bara en bacill men då kan det ändå vara skönt för magen att slippa mjölkprodukter ett tag. Ge honom rismjölk istället, det är milt för magen t ex.

Lycka till!

2010-07-01 @ 19:57:16
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Tack för alla era tankar men jag gör ingenting förrän hans läkare sagt åt mig vad jag ska göra. Hon har varit kanonbra på Elmer hittills så hon kan nog avgöra även nu vad som ska göras och inte eller om det ska vidare till BVC eller vad som ska ske.

2010-07-01 @ 20:04:10
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Erika

Min son reagera på mjölk när han närma sig 1 år. Amma han tills han va drygt 10 mån, o sen när han börja dricka ersättning o andra mjölkprodukter så funka det inte alls efter nån månad. Som tur va så "växte" det bort, men tar det fortfarande lugnt me mjölken trots att tester visar att han inte är allergisk mot nåt...

2010-07-01 @ 20:46:17


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback