Första smakisen!

Elmer har smakat en potatissmula ett par gånger innan och slickat på en gurkskiva 2 gånger. Men idag blev det en riktig smakis för första gången. Helt oplanerat osv för vi ska inte börja på riktigt än. Dessutom tycker jag att den klassiska potatisen är ganska knasigt att börja med, trots att det är så vanligt.

Men trots detta blev det så ändå. Det gick som det brukar gå när drygt 4 månader gamla bebisar äter potatis, den åkte in och ut fram och tillbaka några gånger. Han tyckte att det var strävt, konstigt, spännande och roligt. Han svalde och smackade faktiskt även fast det blev lite grimaser. Blandade såklart potatisen med mammamjölk och smör också ;-)

Jag har egentligen hela tiden haft i tanken att vänta med smakisar till 6 månader och då köra med plockbitar istället för puré men vi får se. Så lång väntan blir det nog inte innan han får börja. Det har nämligen uppstått en liten "grej" hehe. För att förklara får jag gå tillbaka 2,5 år i tiden, till dagen då Alvin föddes. Han föddes med rutten mage ;-) dvs han la äggfjärtar redan första dagen. Trodde först det var för att magen höll på komma igång men nej, fisandet fortsatte och blev ett socialt problem. Det blev pinsamt att gå i affärer och gå hem till folk osv med den stinkande bebisen.

Nu snackar vi riktiga ÄGG och flera gånger i timmen. Oavsett vad jag hade ätit. Han hade dock inte ont i magen som tur var. Trodde problemet skulle vara för evigt men nope! Så fort han började äta fast föda (extremt tidigt! Före 4 månaders ålder) så blev hans mage bra! Antagligen behövde hans tarmar mer än bara vätska att jobba med. Efter det har Alvin inte haft rutten mage längre.

Var lite orolig innan Elmer kom att han skulle vara likadan men det visade sig att han fötts med bra mage :-) bara vanliga luktfria bebispruttar ur den rumpan ;-)

...tills för några veckor sedan!

Nu stinker Elmer också, precis som Alvin hehehe ruttna ägg flera gånger i timmen. Liiite jobbigt är det och liiite frestande att börja med fast föda eftersom jag vet att det skulle lösa problemet.

Men samtidigt... så ville jag INTE börja tidigt den här gången och just nu funkar amningen superbra! senaste veckan har han gått upp tokmycket i vikt! Dvs efter BVC-besöket och hur vet jag det? Jo jag smygväger ibland med Mathias fiskevåg (dyr, supersäker och bra våg) och enligt den har han gått upp från 7,9 till 8,2 kg på 6 dagar! Då känns det ju som att man vill fortsätta helamma ett tag till... Men OBS! I och med smakisen så upphör han per definition att vara helammad idag ;-) även om jag fortsätter att helamma.



En liten bild på smakisäventyret också kanske? :-)


Kommentarer
Postat av: Bella

Oj oj oj vad jag känner igen mig.. här är det också massor med fisar & dom STINKER verkligen! han blir 4 mån nästa vecka. Får se när vi börjar med smakisar, inte bestämt oss än. Ammar än så länge men verkar som mjölken har minskat..

2010-01-12 @ 20:01:28
URL: http://grymmabella.blogg.se/
Postat av: Elin

huuu... sådär luktar Hilma med och har gjort ända från födseln.



Hur ofta ammar du han annars? typ sådär. :-)

Hilma verkar inte vara nöjd särskilt länge på det jag har utan vill gärna äta varje timme igen, åsså kräks hon nåt kopiöst :-(

Funderar nästan på att börja med smakportioner för att se om hon kanske kan stå sig längre och även sluta kräkas. Det inkräktar ganska mycket på det övriga livet när hon ska äta så ofta. vi hinner knappt ut innan vi måste gå in för hon är hungrig :-(

2010-01-12 @ 20:10:36
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Jo

Alltså, du ammade ju din store kille länge, hur gjorde du när han fick tänder? Har en snart 5-månaders grabb som fått båda sina tänder där nere, och FAAN vad ont det gör när han råkar bita mig! Vill ju fortsätta amma, men känner att jag nästan är lite rädd för att lägga honom till bröstet nu. Några tips, någon?

2010-01-12 @ 20:13:05
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Elin; konstigt nog har jag fått en ökad produktion, han äter mer sällan men mycket mer effektivt och blir proppad varje gång så som när han var pyttebebis. men typ 2-3 timmar emellan på dagen. 3-5 på natten men då är det inte småsnuttande utan effektiv ätning.



***



Alvin fick också tänder när han var 5 månader. jag tog bort honom från bröstet när han bet men det var rätt sällan och det upphörde efter några månader. Upplevde det aldrig som något stort problem.

2010-01-12 @ 20:17:54
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: En tjock katt i en smal värld

Haha, ja det lät inget vidare kul med en stinkande baby. Jag förstår dig. ;)

2010-01-12 @ 20:45:55
URL: http://tjockkatt.webblogg.se/
Postat av: Anonym

fick ett bra tips ang bitande bebisar! Thor va nästan 7 mån när han bet mig, Då tog jag genast bort honom från bröstet drog ner tröjan och satte honom på golvet. snacka om förvånad bebis ,men han har aldrig bitit efter det, nu är han 13 mån snart och har 6 vassa tänder, han biter i allt utom tuttarna!!!

fånigt att helamningen är slut pga av en liten potatissmakis?? Enligt den definitionen är Thor aldrig helammad eftersom han fick lite babysemp redan på BB pga av lågt blodsocker och min mjölk smakade päck pga Kåvepenin.

2010-01-12 @ 20:46:27
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Ja, det låter lite löjligt men det är så :-) Definitionen av helamning är enbart bröstmjölk och eventuella mediciner.



Lustigt eftersom Victor ammades totalt i bara 6 veckor men då enbart helamning per definition medan Alvin som blev ammad totalt i 2,5 år nästan fick lite ersättning när han var typ 1 vecka gammal och därför inte räknas som helammad efter det.

2010-01-12 @ 20:50:14
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: carro

Varför känns potatis fel?

2010-01-12 @ 21:45:44
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Smaklöst och strävt. De flesta bebisar gillar INTE potatis som smakis.

2010-01-12 @ 21:47:50
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Varför vänta med smakisar "bara-för-att". Om han verkar redo och intresserad så det väl inget fel med att fortsätta? Om han inte är intresserad är det ju bara att vänta. Och hoppas att ni får en lösning på pruttandet :) En gång släppte sig min dotter när vi stod i en kö, det luktade över HELA affären :-D

2010-01-12 @ 23:21:52
Postat av: Lucia

Vilken söt bild på pyret =)

2010-01-12 @ 23:49:50
URL: http://prinsessbell.blogg.se/
Postat av: Ketchupmamman

Jag har alltid undrat om Samuel någonsin räknades som helammad med tanke på att han faktiskt inte kunde amma från första början och sondmatades (dock med bröstmjölk) samt att han fick sockerlösning inför provtagningar samt flytande vitaminer.

2010-01-13 @ 17:06:26
URL: http://blogg.alltombarn.se/ketchupmamma
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Sond/kopp/bröst/flaska spelar ingen roll sålänge det är bröstmjölk som ges, alla dessa säknas som helammad. Sockerlösning i samband med provtagning räknas som medicin. Så japp han var helammad :-)

2010-01-13 @ 17:12:30
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback