Mat och Becobärande

Storkok av barnmat ikväll :-) så nu finns det Elmer-lunch ordnat ett bra tag :-) Men jag får göra mer snart ändå för jag behöver fler rätter att variera mellan.

Men nu har jag gjort hans första riktiga mat! Innan har han bara ätit olika grönsaksmos typ, lite halvtråkigt men idag har jag lagat fisk (vit fisk) med rotmos (potatis, palsternacka, morot) och vit sås (grönsaks-kokvatten, lite grädde, lite smör, lite mjöl, liiite persilja) och så delade jag satsen i två delar och i ena delen blandade jag ner broccoli och i andra delen majs + ärtor. Mumsigt blev det! kryddade faktiskt lite med yttepytte svartpeppar när jag kokade fisken och så kastade jag i lite färsk persilja innan jag mixade maten. Hur mycket av varje? Jag brukar tänka på tallriksmodellen när jag blandar. Nu blev det lite mer grönsaker och lite mindre potatis denna gång.

I förrgår hittade jag en perfekt mogen mango på Konsum som jag köpte och mixade fruktköttet med banan och frös in så att det alltid finns något även om det råkar vara tomt i fruktfatet en dag. Annars äter han alltid färsk frukt till efterrätt.

Spännande att se imorgon om lilleman gillar sin nya mat :-) Han brukar äta ungefär motsvarande en liten barnmatsburk med hemlagad puré + en halv banan till efterrätt, vatten att dricka till. Jag ger vatten att dricka ur en äggkopp hehe. Jag skippar både nappflaska och pipmugg. Det gjorde jag med Alvin också och det var skitsmidigt att han lärde sig dricka normalt på en gång.

Ellebellen älskar mat och även gröt. Nu har vi bytt bort banangröten mot risgröt med smak av äpple och mango. Han äter gröt på 125 ml vatten. Förrutom dessa två mål med fast föda så dricker han en massa "sälmjölk" från mig också ;-) han bara växer och växer. Tjockisen är TUNG! Mina axlar orkar inte bära på magen längre så jag har fått börja bära på ryggen. OMG vilken skillnad :-o Ungen försvann hahaha man känner knappt att han sitter där! Det är oerhört mycket mer avlastande att bära på ryggen men nackdelen är att det är fördjävla krångligt med mycket kläder!

För två år sedan när jag släpade omkring på Alvin kunde jag ju bära på magen tills det blev vår och lättare kläder och han var lite äldre, då är det enkelt att få upp ungen på ryggen men det är osmidigt med en rund liten bebis med korta ben och med overall på plus en massa kläder på mig :-/ pust! Ska bli skönt när man kan ha mindre kläder på sig!

Elmer åkte på pappa också häromdagen. I Beco-selen med ett vinter-bässkydd utanpå! Blir nästan som en mysig liten åkpåse <3


Kommentarer
Postat av: carin

Åååå...!! Va ur mys det ser ut med o bära så =) hihi. Lille store Elmer, va han ser gosig ut. :)

Din grabb äter mer än va loke gör, som är 11 mån äldre än han OMG :) Men det blir en stor o stilig karl av han.

En fråga, jag har lite rygg problem av mina graviditeter, funkar det (tror du) att kunna bära bebis så?? Jag har bara en Baby Björn bärsele från 1998 hemma.. skratt hundra år typ.

Jätte gosiga bilder iaf. :)

2010-02-10 @ 08:07:10
Postat av: Helena med Eskil

Mysigt det ser ut!

2010-02-10 @ 08:50:53
Postat av: thile

Fineste killar du har! Jeg vil kramas Elmer <3 !!!

Så mye god mat du har fiksat til grabben, mumsig verre jo, duktig mamma :)

2010-02-10 @ 09:11:20
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Carin jag tror absolut du kan bära i ergonomisk sele :-) allra helst på ryggen som avlastar bäst men nu är ju din tös så liten så då kan du utan problem bära på bröstet. Allt är nog bättre än en bgammal babybjörnsele hehe



Vävd långsjal och bära på ryggen är det som avlastar bäst för de flesta (med rätt knytning).

2010-02-10 @ 09:13:00
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: åsa

Jag bär Thor(13mån) på ryggen i min Manduca,funkar skitbra fast han väger nästan 13 kg!!

känns knappt att man bär något!

2010-02-10 @ 13:06:24
Postat av: Kia

Jag tycker tvärtom. Det är ju så smidigtpå vintern att bära. Jag bär min tös innanför jackan så det enda jag behöver sätta på inför promenaden är mössa och en tröja. Jag slipper krångla med overaller och liknande och så har jag hela tiden koll på att hon håller lagom temp, dessutom slipper man ju krångla med vagnen i snön.

Jag fruktar våren och sommaren när det blir varmare, då lär det ju bli riktigt varmt att bära.

Ta hand om dig!

//Kia

2010-02-10 @ 18:23:08
URL: http://kiaskapar.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Kia; ja fram tills nyss bar jag också innanför tröjan och visst är det smidigt då men nu väger klumpen 9 kilo + kläder och sele och då orkar jag bara bära på ryggen och vips är det inte smidigt längre.

2010-02-10 @ 18:45:02
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback