Bye bye nappen

Lite tjatigt att prata om snön kanske ;-) för det gör ju alla redan men SHIT så mycket snöööööö!

Så, nu var det sagt så kan jag gå vidare :-)

Jag har ett matvrak här hemma. Gud har hört min bön (?) äntligen har det blivit min tur att få ett barn som ÄTER! Först kom Victor, ungen som föddes utan hungerskänslor och som äter ingenting och lever på luft. Sen kom Alvin, lite halvpetig sådär, inga stora portioner men försöker väl äta en del och är väl rätt normal/halvdålig på att äta.

Sen kom Elmer...

-Går det äta?! Yey! GE MIG! Slurp...


Nåja vi får väl se om det håller i sig :-) hittills har han ju ätit söta grönsaker (majs, morötter, ärtor) så idag testade jag att göra puré på broccoli och potatis (blandat) men han åt med samma glada aptit ändå. Gött!

Snart ska vi gå ner till BVC. Först är det föräldragruppen och sen har Elmer sin BVC-tid direkt efter. Mätning, vägning och spruta. Imorgon fyller han 5 månader och då ryker nappen :-/ känns lite dubbelt för handen på hjärtat är det rätt praktiskt ibland...

Nu kommer en massa fråga varför så det är lika bra att jag skriver det direkt: för att jag vill! För att napp är det fulaste jag vet, ser urlöjligt och dumt ut. Jag har ändå valt att ha napp till alla tre för att den är bra till det extra sugbehovet första tiden och nappsugandet skyddar lite mot PSD.

Victor slutade med napp när han var 5 månader, Alvin när han var drygt 4,5 månad och Elmer får som sagt sluta imorgon, fast Elmer började iofs inte med napp förrän han var 2 månader och tanken var från början att han bara skulle ha napp under alla sina hemska provtagningar och när han åkte bil men ja, när han väl tog nappen så tog han den ordentligt ;-)

Vi får se hur det går...

Kommentarer
Postat av: caroline

vad gott han äter har oxå barn som inte äter är så jobbigt man blir lite orolig..men här äter oxå trean bra på brösten iaf har provet lite smakisar men han får så ont i magen..fick elmer oxå d första gångerna?

2010-02-03 @ 17:08:29
Postat av: hejhopp

jag tycker (även om jag stört mig lite på dig på fl :P ) att du ofta har väldigt bra åsikter och du verkar vara en väldigt bra förälder med bra uppfostran och du bryr dig verkligen om dina barn så missuppfatta mig inte fel men att ge han nappen för att sen ta den vid 5 månader är ju GRYMT från alla synvinklar



2010-02-03 @ 17:32:58
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar



Han gillar nappen för att han gillar att suga på saker. han är fritt ammad och har alltså tillgång till att suga på tuttar istället. han har ingen relation till nappen, han skiter i vad det är. Om 2 dagar har han glömt nappen helt.



Då tycker jag det är mer grymt att låta dem ha napp i 3-4 år och sen ta den... snacka om traumatisk upplevelse. Barnet sörjer nappen.

2010-02-03 @ 17:52:59
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: thile

Du er av de heldig utvalgte mamma'r!! Deilig han er glad i mat. Gossingen <3

2010-02-03 @ 18:06:42
Postat av: Lina

Hos mig var det första barnet som åt allt han kom över. Ibland så somnade han i matstolen men fortsatte äta :-) Tvåan åt inget. Hon avr helt bröstgalen och efter det ville hon leva på välling till hon var 1. Även upp tils hon var 4 gnällde hon efter välling hela tiden, det var dock smidigt när hon var sjuk för hon tog alltid vällingen.

Trean har varit lite mittemellan. Hon är brösttokig men nu vid snart 8 månader går maten också bra.

Visst är det så skönt när de äter bra?

2010-02-03 @ 18:48:13
Postat av: Bodil

Vid sex månaders ålder (ungefär, alla barn är ju givetvis olika) så avtar sugbehovet dramatiskt. Ofta sitter nappen kvar av gammal vana, men sugbehovet finns inte alls på samma sätt. Så jag tycker att du gör rätt i att plocka nappen nu!

2010-02-03 @ 18:50:47
URL: http://enmynta.se
Postat av: Lina

Ja, många föräldrar låter barnen ha nappen alldeles för länge. Mina barn får ha den lite längre - till 2 år ungefär. Men då får de också bestämma själva vad de ska göra med nappen. Jonna slutade bara med den, Ella klippte sönder alla sina och Moa suger tummen vilket inte alls går sluta med tydligen. Alve är ju bara 1 1/2 ännu så han får ha napp ett tag till! Men jag tycker iaf du gör helt rätt!

2010-02-03 @ 19:49:27
URL: http://pupplina.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller med dig helt om napp. Ingen av mina barn har haft napp alls, helt onödigt. Ser illa ut med napp på större barn. Som jag ser det så är det bara en propp för föräldrar att stoppa in när dom inte orkar engagera sig.

2010-02-03 @ 20:42:12
Postat av: maria

Jag tycker det är lite väl hårt att bara "bestämma" att NU FÅR DU INTE ha nappen mer. Visst ser det dumt ut på stora ungar med napp, men inte på småttingar, nappen behövs som tröst. Jag hade inte överlevt utan den till mina två, sonen slutade själv med nappen å han var ca ett år. Dottern är 8 månader och hon får ha den ett tag till.

2010-02-03 @ 21:12:11
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

"nappen behövs som tröst" hahaha detta var faktiskt kul, ursäkta att jag skrattar men kunde inte låta bli. Om barn hade behövt napp hade de fötts med napp ;-) hur gjorde de förr i tiden tro?



Tröst behövs, ja men vem fasen har sagt att napp ska vara tröst? jag har aldrig haft napp till mina barn för tröst! jag har haft den för sugbehov och som skydd mot psd. TRÖST får de av MIG. Kramar, närhet, lugnande ord, pussar. När de är små får de även bröstet.

2010-02-03 @ 21:16:17
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Maria

Jo det är en form av tröst. Speciellt mellan amningar och för dom som slutat amma, bebisar har ett sugbehov som små även om dom inte är hungriga, och man kanske inte kan slänga fram tutten i bilen, bussen eller överallt och ja - nappen är suverän! ;) Jag tycker det är rent grymt att erbjuda något som sedan tas bort nästan omgående. Inte slutar du väl amma på en dag? Principen är samma.

2010-02-03 @ 21:33:34
Postat av: Sara

Jag har också funderingar på att lägga av med nappen. Assar är 5,5 månad och älskar sin napp. Men jag tänker att det är lättare att ta kampen nu än när han är något år gammalt...

Hade dock tur med första barnet. Hon slutade med napp självmant när hon var 6 månader. En dag vägrade hon bara ta den och sen var det slut med det. Bestämd lite donna det där! :)

2010-02-03 @ 21:54:18
URL: http://fokuserad.net
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Men lägg av. Jag hoppas du skojar när du jämför ta bort napp med ta bort amning! Dessutom är det INTE ALLS ens i närheten samma sak. Jag tar inte bort möjligheten att tillfredställa sugbehovet som du verkar tro. jag tar bara bort nappen. En onödig fånig liten plastgrej. jag tar INTE bort sugandet. han får amma så ofta han vill. han kommer vilja amma oftare nu, det räknar jag med. Jag har ju ändå gjort detta TVÅ gånger förrut med mycket gott resultat. Hur smidigt som helst.

2010-02-03 @ 21:58:56
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: maria

Du gör så klart som du vill och anser bäst. Jag har för länge sedan lagt ner att försöka debatera med dig, för det spelar ingen roll, eftersom du anser dig veta bäst oavsett vad det än handlar om. Mycket av dina åsikter är bra, mycket håller jag med dig om. Men de finns mycket jag hade velat irågasätta - om diskussionen kunde hållas på en rättvis nivå, dvs alla får säga sitt och att folk får tycka annorlunda - att inte du har "rätt" hela tiden. :-)

Sen tänkte jag bara säga att det svärmar mycket pedofiler till större bloggar, och för sina barns skull så borde du tona ner lite på bilderna, hörde om sambons vänninna som hittade sina kids på en porrsite.

2010-02-03 @ 22:11:16
Postat av: Anonym

Napp fanns förr också. Man gjorde "napp" av tyg till barnen. Det var på den tiden då mammor inte hade möjlighet att amma hela tiden - med dagens generösa föräldraledigheter går det ju.



Jag håller med om att nappen kan vara bra för att tillfredställa sugbehov men borde kanske inte få bli en vana högt upp i åldrarna. Särskilt på vintern lider jag av att se stora barn i vagn suga på napp: de suger i sig kalluft med den.



Men Beckah: varför är du så otrevlig i tonen när du svarar någon som inte håller med dig till hundra procent?

2010-02-04 @ 07:55:03
Postat av: MansonDust

Seven slutade med napp helt själv vid 9 mån, jag blev jätteledsen haha. ;) Det var så skönt att han tog napp, särskilt i bilen där han nu alltid skriker hysteriskt om han inte sover.. :/

2010-02-04 @ 08:57:33
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: Elin

hahahah, ja förr va napparna snurrade tygtrasor - doppade i brännvin ;-)

2010-02-04 @ 21:22:11
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Malin Rydberg

"Men Beckah: varför är du så otrevlig i tonen när du svarar någon som inte håller med dig till hundra procent?"



Har jag undrat sedan dag 1. Jag väntar också på den dag då Beckah erkänner sig ha FEL i något. Lär väl bli ungefär i samband med att helvetet fryser... :-)

2010-02-05 @ 23:03:10
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag är otrevlig när folk ifrågasätter mina åsikter. jag gillar mina åsikter och har valt dem med möda.



När jag har fel erkänner jag det utan problem och det händer titt som tätt. du får läsa med nya ögon så kommer du att se det :-)

2010-02-05 @ 23:14:34
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback