För lite på kontot

Jahapps då är julen i den här familjen inställd då...

Eller ja, julafton ska vi fira hos småkillarnas farmor med deras pappa som tur är men från nu till januari blir det till att leva på vatten och billig pasta typ.

I flera dagar har jag funderat hur den här månaden ska lösa sig, verkligen oroat mig och grubblat. Man kanske kan sälja grejer tänkte jag och la upp Babybjörnselen till försäljning här i bloggen och då hade jag ändå tänkt ge hälften till Barncancerfonden men inte en jävel har velat köpa den förstås. I övrigt har jag bara barnkläder som man kanske kan få några tior för per plagg men det är så fruktansvärt mycket jobb med att lägga upp till försäljning, göra paket, ta sig iväg till posten osv och jag HINNER INTE för det är vansinnigt mycket med skolan och barnen ändå.

Men jag kände ändå att det går att stå ut, precis på håret går det klara sig om man snålar. Ber om att få betala hyran i början av nästa år när det äntligen kommer pengar från CSN, då löser det sig.

Men så idag kommer en ny äcklig räkning på 1322 kronor som skulle betalas direkt förstås (viktig räkning) vilket jag nu gjort, SKIT också! Allt bara föll!

Nej, jag borde inte klaga, jag har julklappar ordnade till barnen, vi har någonstans att vara på julafton, det finns folk som inte ens har ett hem lixom så jag borde inte gnälla...

Men nu behövde jag gnälla så nu har jag gjort det. De som har ont av sånt kan ju förslagsvis låta bli att läsa.

Well jag får väl ringa mina föräldrar och be om pengar som alla andra.  Eh...hahaha just ja, jag har inga :-D :-/

Men men jag får helt enkelt se till att fixa fram lite kläder att sälja och stå ut med allt det jobbet som blir och de få kronor det ger. Sen får jag väl sova ÄNNU mindre så jag får tid med allt :-/







***

UPPDATERING


Asså.... *LOL* någon frågade på allvar om det här var ett sätt att tigga pengar från läsarna (icke godkänd kommentar) och asså... jag blev först ganska irriterad men sen kan jag inte låta bli att skratta. Vad är det för DUMHETER?!

Ärligt talat...? Ser det UT som tiggeri?? På riktigt?? Eller är det KANSKE så att jag precis som ALLTID behöver få skriva av mig lite i MIN blogg??!

Jag skriver att mina barn har julklapparna (för många tusenlappar kan jag tillägga) klara, vi har någonstans att fira jul, jag har inga obetalda räkningar, det enda är att det blir lite snålt den här månaden och NEJ jag var inte allvarlig med att det blir vatten och pasta för sjutton! Har man det så illa får man väl pallra sig iväg till soc!

Jag försöker VERKLIGEN inte tigga! Herregud! Dessutom har jag inga problem med att skriva rakt ut om jag vill HA något från mina läsare, jag hymlar inte.

Jag vill GÄRNA att ni öppnar era plånböcker och skänker en slant! Men INTE till mig utan till Barncancerfonden genom Histiohjältars insamling.


Ni roliga människor som föreslår att jag ska sälja bilen - ni skojar va? :-D gärna sälja bilen för att man EN månad har några hundralappar för lite, vilket går att lösa med att sälja barnens urväxta kläder på tradera (om jag bara får tummen ur).

JISSES! årets sämsta förslag?!

Kommentarer
Postat av: Amakoie

Huff! jag vet hur det känns, vi vänder och vrider på varenda krona här varenda månad. Jag har oxå lagt ut massa på tradera nu för att klara julen, för jag har ju inte ens kunnat börja med julklapparna, huff! Som sagt, pasta och vatten, det låter bra =)

2010-12-07 @ 15:04:09
Postat av: SoffiZ-Oliwers mamma

Vet hur det känns. Jag har oxå helt galet dåligt med pengar kvar den här månaden, men de flesta klapparna är iaf färdiga.



Kramar!

2010-12-07 @ 15:24:46
URL: http://soffiz.blogg.se/
Postat av: Mommi

Kolla in Katrin zytomerskas blogg!

Hon kan ge dina barn lite julklappar!

2010-12-07 @ 15:42:55
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Som sagt, mina barn har redan julklappar och vi är inte fattiga på det viset som hennes välgörenhetsgrej är tänkt för.

2010-12-07 @ 15:44:15
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Jessica

<3

Hoppas att det löser sig!

2010-12-07 @ 16:10:42
URL: http://frujessica.agerstrom.se
Postat av: Thess

Jag funderade också på att sälja på tradera eller liknande först, men det tar alldeles för mycket tid och är alldeles för mycket krångel. Så jag rotade fram guldsmycken, som jag ändå har otur, eller om man ska kalla det för tur, och inte tål. Så jag sålde dem och fick in pengar på det viset.



Skönt att ni har någonstans att fira jul iaf :) Man får försöka se det positiva i det negativa.

2010-12-07 @ 16:19:10
Postat av: Emelie

Hej Beckah...Har egentligen inget med pengar inför julen att göra men jag tänkte fråga om du ansökt om vårdbidrag för Elmer? Har du inte det så kanske du skulle testa. Allt "merarbete" man gör som förälder om man har ett barn som är sjukt på något sätt kan man få ersättning för. Du brukar ju ha stenkoll på allt, men om i fall du missat=)

Postat av: Johanna

Du kan väl göra ett enda stort klädpaket och lägga upp på tradera. Slipper du ju lite jobb iaf.

2010-12-07 @ 16:26:16
URL: http://theomylove.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

klädpaket ger aslite pengar tyvärr. Man i princip ger bort kläderna. Det är inga H&M-kläder jag säljer utan självklart märkeskläder och sådant som är populärt så det ska ge något så det är värt det men tyvärr tar det för mycket tid :-/

2010-12-07 @ 16:29:47
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Hanna

Sälj bilen ;)!

2010-12-07 @ 17:55:57
Postat av: Jenny

Du är ju medlem på en säljgrupp på FB, varför inte slänga upp lite kläder där?

Hoppas det löser!

2010-12-07 @ 17:58:27
Postat av: tildan

prova lägg ut annons eller auktion på loppi.se om du inte har en gratiskod för annonser så maila mig så kan du få en!

Vet att märkeskläder brukar gå ganska bra där!

2010-12-07 @ 18:53:14
URL: http://tildan.webblogg.se/
Postat av: Peka

Har ni ingen lokal köp och säljsida? Så kan du lägga ut en bild på allt så får man komma till dig och titta? Eller ha en liten loppis hemma i lägenheten bara? :)

2010-12-07 @ 19:03:04
URL: http://pekasrosa.blogg.se/
Postat av: MIMMO

Kom på att ni är ju faktiskt friska! Njut av dt istället!!

2010-12-07 @ 19:45:52
Postat av: kristina

He!!



Håller med Hanna sälj bilen !

Swn kostar även om du ikke kör mycket "



Har egen erfarenhet /kram

2010-12-07 @ 20:40:56
Postat av: Anonym

Du är knepig!

2010-12-07 @ 22:21:27
Postat av: Mia

Klart du inte ska sälja bilen =) Den ger mer glädje om du har den än pengar för en taskig månad som du skrev. Vi lever tre på min futtiga föräldrapeng... Men det går.

2010-12-08 @ 01:32:34
Postat av: Hanna

Du är fan ta mej humorbefriad och kör alltid med taggarna utåt direkt!

2010-12-08 @ 06:50:08
Postat av: Anonym

Vad du än gör, sälj inte bilen! Den behöver du.

Men julklappar för tusentals kronor? Vilka barn behöver det?

2010-12-08 @ 08:45:55
Postat av: milimina

gör små klädpaket med typ 2 märkes och lite blandat hm/lindex (om du har) och lägg ut på blocket för ett par hundra. det säljs jättemycket mer där nu eftersom tradera höjt sin provision.



eller lägg ut på fb, det finns ju en grupp för främst danska märken men även andra märkeskläder! kostar gratis och du får själv bestämma pris eller om det ska vara auktion :)

2010-12-08 @ 09:43:45
Postat av: Carro

Har du ingen buffert att ta ifrån vid såna här tillfällen?!

2010-12-08 @ 12:28:37
Postat av: Anonym

Du är knepig!

2010-12-08 @ 20:42:46
Postat av: Anonym

Skriv till Katrin Z?

Hon har ju samlat in pengar till familjer som inte har det så bra ekonomiskt ställt, då snackar vi inte rena rama fattiglappar, utan som dig och mig. Alla barn förtjänar en riktig jul.



Varför inte liksom? Jag sitter och velar om jag ska skriva in. Jag har inte många stålar kvar jag heller och hur mycket kan jag lägga på mina föräldrar???

2010-12-09 @ 21:55:31
Postat av: Anonym

Du kanske skulle ta och göra en budget? Det lättare att ha koll då.

2010-12-10 @ 13:57:20
Postat av: Anonym

Kanske låter lite knasigt, men jag tycker att det är "skönt" att läsa att andra har lite dåligt med pengar ibland. Alltså inte så att jag njuter av att andra har det lite dåligt, men ibland får man intrycket i bloggar att alla har så jäkla mycket pengar hela tiden och att man själv är den enda som kanske har en knaper månad då & då.



Sitter i samma sits själv. Nu kommer en månad med halvt csn-bidrag och får jag skjuta upp hyran till början av januari (inga problem med min hyresvärd, hon är superbra med sådant). De sista pengarna jag hade kvar den här månaden gick till nya vinterskor åt min son (de han hade var inte vattentäta och skor MÅSTE han ju ha). Julklappar har jag lagt undan pengar till så det är inget problem.



Vi vet att du inte tigger. Ibland är det bara jäkligt skönt att få skriva av sig.

2010-12-11 @ 09:15:37
Postat av: Fia

Håller med om att man undrar hur du kan lägga flera tusen på julklappar till barnen....behöver dem det? Ska man lära barnen att det är det materiella som betyder något och inte gemenskapen osv.

2010-12-11 @ 19:29:02


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback