Pricken

13 dagar med prickar idag. Fast bilderna här nedan är tagna igår då ;-) de kommer och går hela tiden så det är inte samma prickar. De håller i sig runt 3-4 dagar och sen försvinner de men det kommer ju flera nya varje dag också så det är ungefär lika många hela tiden.

Precis så här var det när han var pyttebebis också, det kom och gick prickar första ca 2 månaderna och de såg ut så här. Nu pratar jag alltså inte om de riktigt fula som han föddes med ;-) utan dem som kom sedan, efteråt.

Elmer har under hela sitt liv haft sådana här prickar men det har varit kanske 1 eller 2 åt gången och bara ibland. Jag har varit övertygad om att det varit LCH men inte fått svar på det. Han hade några sådana i våras som jag visade hans läkare, C. Hon kunde inte svara på vad det var mer än att det inte såg ut riktigt som de vanliga små prickarna alla bebisar har lite nu och då. Det var meningen att hudläkarna skulle kolla på dessa och fota dem sedan några veckor senare när Elmer skulle dit på biopsin men då när vi kom dit blev det mest fokus på knasfläcken och lite prat om lilla fläcken på axeln. Tror inte han hade så mycket LCH-prickar just då heller. Minns inte.

Men nu är de alltså här en sväng lite mer "rejält" om man kan kalla de här ynka prickarna för rejält ;-) haha. Det bör vara ett svar på virusinfektionen som han hade för en månad sen. Jag har frågat experten och hon tror inte att sådana här återfall säger något om benägenheten att få en mer spridd, systemisk sjukdom. Skönt det iallafall.

Men ja man får ju tänka lite själv. 1 barn på 200.000 får diagnosen LCH, av dessa är det 6 % (tror jag) som föds med det/får det under nyföddhetsperioden (första månaden). Av dessa har några en allvarlig sjukdom redan från början och några har sjukdomen enbart i huden (skin-only), så kallad Hashimoto-Pritzker. Av dessa kommer hälften fortsätta vara skin-only (men ändå för all framtid ha risk för återfall) och hälften kommer att utveckla en livshotande multisjukdom.

Man behöver inte vara särskilt bra på matte för att kunna lista ut att det är extreeemt ovanligt med barn som Elmer så det är liiite svårt att säga att si och så går det för dessa barn och si eller så kommer det bli om de får ett återfall.

Här kommer några bilder från gårdagen:


Ena armhålan


Ett par bleka prickar som är på väg bort i andra armhålan


En prick i nacken. Han har någon enstaka på halsen också och samma sak på höfterna. Dvs samma ställen han haft hela tiden men det var inte lätt att fota så jag hoppade över dessa ställen.


Bonusbild på sötisen :-)

Kommentarer
Postat av: thile

Puss o kram på deg, søtisen <3

2010-08-15 @ 14:30:01
Postat av: Alexandra

Nej jag tycker inte alls att det ser ut som värmeplitor. Grattis till Victor idag!!! Kram

2010-08-15 @ 17:41:43
URL: http://whattowear.blogg.se/
Postat av: Angela

Vad trist att han får nya prickar hela tiden. Får han någon medicin för sin LcH? Får känslan av att det är något hela tiden som kanske kan ha med LCH att göra och att du får ta honom till doktorn rätt ofta. Kan dom inte undersöka honom ordentligt en gång för alla så att du kan få några svar och inte bara luddiga svar i form av att det kanske har med sjukdomen att göra. Om läkarna inte vet så mkt om LCH, som du skriver ibland, får dom väl läsa på tycker jag.

2010-08-15 @ 18:56:28


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback