Läkarbesök

Lång dag idag. Alvin sov hos M så han blev lämnad här hemma kvart i 6 i morse och sen lämnade jag honom typ kvart över 7 på dagis och traskade väg till bussen i spöregnet med Elmer.

Läkarundersökningen gick bra. Vi gick igenom allt som varit med Elmer nu sista tiden. Vilken lättnad och trygghet det är att hans riktiga läkare är tillbaka nu. Det var precis som att jag gick därifrån med ett mycket friskare barn än jag kom dit med :-) fast inget egentligen ändrats. Men det känns bra att rätt person har hand om honom nu så jag kan slappna av.

Hur som helst. Allt sånt där vanligt - lyssna på hjärta, lungor osv visar en helt frisk kille. Enda som var något var väl öronen precis som vanligt då. Nu minns jag inte riktigt om det var rött eller vätska eller vad det nu var men i vilket fall så ska han till öronmottagningen i september. Han har i vart fall inget i hörselgångarna som är det vanligaste öronproblemet om det har med LCH att göra. Han har ingen inflammation nu heller.

Så var det prickarna då... ja de på halsen och så hade kunnat vara lite vad som helst, inget anmärkningsvärt men eftersom de kommit tillsammans med det lite mer avvikande prickiga området på ena höften så hör det säkert ihop. Men hon pratade inte så mycket om prickarnas utseende för dem ska ju ändå hudläkaren titta på imorgon och ev ta prov.

Sen var det blodprover som skulle tas :-/

Han fick Emla redan när vi kom dit så den skulle hinna verka. Funkade jättebra för den tog bort både känsel och blodkärl ;-) nä men som vanligt när Elmer fått Emla så går det inte sticka. Nu har vi testat färdigt med Emla känner jag så nu skiter vi i den nästa gång och kör utan för visst kanske det känns lite men hellre att det sticker till och är jobbigt i 1-2 minuter än att de ska gräva runt i en kvart och leta...

Ja de fick alltså sticka först i ena armen och efter flera försök (och två olika sköterskor) så fick de fram några droppar och sen pajade kärlet typ. Ny arm nytt försök - gräva gräva, testa, inget blod, sur bebis osv. Till slut sa jag att de får ta och sticka honom i huvudet istället där jag vet att han har ett bra kärl som funkar.

Så ett tredje försök blev det och då i huvudet men då gick det fort. På ett par ögonblick var det klart fast Elmer hann ju bli panikslagen av att ligga och bli fasthållen i huvudet :-/ skrek som en stucken Ris (Elmer heter Ris alltså).

Dock gick det ganska bra med hans tålamod medan de grävde i armarna för han hade underhållning i form av en såpbubbleblåsare :-) och så fick han en godisklubba att suga på :-) det var mumsigt. Jag har aldrig sett en människa suga i sig en klubba så fort. OMG! En annan brukar ju lessna och tugga i sig det sista men han sög fan slut på hela klubban på 5 minuter och var tvungen att påbörja en ny till och med innan de var färdiga med stickandet.

När provtagningen var klar så gick jag och Elmer vidare till specialisttandläkaren som kollade i hans mun. Allt ser fint och normalt ut, jättefina tänder. Sen påpekade hon att det är JÄTTEVIKTIGT att man borstar tänderna EFTER kvällsvällingen och aldrig låter dem somna med vällingflaska. Fast den infon var inget jag behövde precis för jag har alltid gjort så med alla tre barn, för mig är det en självklarhet att tandborstningen kommer EFTER vällingen/kvällsgröten/what ever utom i undantagsfall typ att de är sjuka eller vad det nu kan vara. AMNING är också ett undantag för bröstmjölk förstör inte tänderna, den skyddar tänderna (det här höll jag tyst om för den diskussionen ville jag inte ta hehe).

Nu är väl hon lite arbetsskadad som jobbar på barnspeciallisttandvården (pedodonti) och alltså är den som ser stackars barn med ruttna tänder och småbarn med hål bara för att deras föräldrar inte sköter deras tänder så jag förstår varför hon var tvungen att påpeka det här :-)

Hon vill träffa honom igen om ett år. Egentligen helt onödigt men bara-för-att tyckte hon :-)

Så vad händer nu då?

Invänta provsvar från alla prover som togs idag, besök hos hudläkaren imorgon och visa upp de prickar som finns kvar (höften ser betydligt bättre ut nu) och ev ta ett prov om hon tycker det behövs.

Förutsatt att blodproverna ser bra ut så händer inget alls därefter. Elmers läkare vill inte utsätta honom för de röntgenundersökningar osv som behövs för att kolla om hans LCH finns på fler ställen eftersom han verkar må så bra allmänt, skulle det ändras så får man göra det iallafall men inte i nuläget.

Pigg och frisk kille, men samtidigt:

Han har varit gnällig och irriterad sista tiden, han gnäller ofta i sömnen och vaknar ibland och gråter. Han har varit subfebril av och till. Idag sov han på bussen till Borås, sen sov han igen på väg hem och sov i 2 timmar, nu i skrivandes stund sitter han och halvsover i min famn och har 38.0 i temp. Han brukar sova EN gång på dagen. Hände häromdagen på dagis också att han sov 2 ggr.


Två bilder från provtagningen, de stunder han var lugn:

Kommentarer
Postat av: maria

det måste kännas helt underbart skönt att kunna andas ut lite grann kram

2010-08-25 @ 18:23:28
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Emma

Alla säger olika BVC sa att det kvittar om man borstar tänderna efter eller innan vällingen men då får vi ändra rutinerna då !!!

2010-08-25 @ 19:58:40
URL: http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Postat av: Fia

Äsch arbetsskadad....hm nyttig info bara. inte många som låter sina barns tänder RUTTNA. Vad tror du om andra, är du bättre än dem tror du vad gäller munhygien och du själv är väll inget vidare gott föredömme så som du småäter med gott jämt, hoppas inte dina barn gör det med. Kan tala om att endels barns tänder växer ut bruna och skadade för att tanden redan var skadad innan den kom ut har alltså inte alltid med föräldrarna att göra alls, som du kanske tror! Var inte så snabb med dina fördomar! Bara för att dina barn har fina tänder och varför skulle det vara onödigt att Elmer skulle gå till tandläkaren om ETT ÅR. Skippa attityden tack.

I övrigt skönt att läkarbesöket gick bra...men snälla måste du snacka ned andra föräldrar bara för att verka så bra själv.

2010-08-25 @ 21:54:04
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Varför det är onödigt (både enligt mig och tandläkaren själv) att han går till specialisttandvården? ja antagligen för att han inte har någon påverkan av LCH i munnen och DET är anledningen till att han går dit, annars kommer han även gå till VANLIGA tandläkaren precis som alla andra barn. Han går inte dit för tänderna utan för LCH!!!Nej alla barn med bruna tänder har inte fått det pga föräldrarnas lathet och slarv osv. men varför tar du upp det? jag pratadxe uppenbarligen inte om dem utan om den som har det av DEN anledningen.Victor ramlade och slog munnen hemma hos sin farmor när han var 2 år gammal och hade sen en brun framtand efter det.vad fan hade DET med något att göra? jag pratade inte om det.men uppenbarligen tog du åt dig personligen ;-) hehe ta och borsta dina ungars tänder istället för att sitta och bli stött.

2010-08-25 @ 22:03:16
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Linda S

Så skönt att denna dagen är över och att det känns något lättare.

Håller tummarna att provsvaren är bra och att Elmer snart mår prima igen. Det förtjänar ni...

Varm kram!!

2010-08-25 @ 22:19:47
Postat av: Martina

Men <3 lille palten <3 där sitter han med sin klubba i munnen och ser lugn ut fast de bökar med blodprov! Skönt att det gick bra och är gjort.

2010-08-25 @ 23:48:19
Postat av: Therese

VARFÖR har inte sköterskorna handskar på sig när de sticker din lille pojk?!?!?! Det gör ont i mig...Jobbar själv inom vården, tar ofta blodprover dock ALLTID med handskar på, för att skydda mig själv och framför allt patienterna!!

2010-08-26 @ 08:44:49
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag är inte så bekymrad över hanskarna faktiskt. Jag litar fullt ut på att de kan avgöra vad som behövs och inte. Det här är barnsjuksköterskor som jobbar på barndagvården på barnkliniken. De tar hand om barn hela dagarna, många av dem är väldigtg infektionskänsliga barn som går under behandling med cytostatika med mera så de är nog ganska så noga med vad de bör göra och inte bör göra.De har haft hand om Elmer i hela hans liv och har hittills gjort ett utmärkt jobb. Det är bara 3 olika sköterskor som han träffat där så det är samma personer hela tiden dessutom. de känner Elmer och jag är trygg med dem också.

2010-08-26 @ 13:05:56
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Didrikmelisa

Your website is extremely interesting

2011-02-22 @ 07:22:21
URL: http://didrikmelisa.blog13.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback