Hur länge ska vi acceptera att Nestlé dödar barn?

I årtionden har kampen pågått mot Nestlés vansinniga metoder att tjäna pengar på bekostnad av små barns liv. När ska detta sluta? Hur länge ska de få fortsätta?

Se inslaget från TV4 om vilka katastrofala följder Nestlés metoder har.http://www.tv4play.se/nyheter/nyhetskanalen?videoId=1.1753672


Bröstmjölksersättning i sig är bra, det är viktigt att den finns, det är INTE det det handlar om. Det handlar om att Nestlé skänker pulver till fattiga kvinnor som är fullt kapabla till att amma. Kvinnor i katastrofområden som lever under mycket svåra förhållanden.

När barnet istället får ersättning så minskar mammans mjölkproduktion, eller försvinner helt - så funkar amning! För att producera mjölk måste barnet dia. Produktionen styrs av hur mycket barnet suger, brösten ställer in sig på att producera den mängd som barnet efterfrågar med andra ord. Ju mer ersättning man ger desto mindre suger barnet på bröstet, brösten ställer in sig efter detta och minskar produktionen eller så upphör produktionen helt.

Barnet förlorar då den viktiga bröstmjölken som är speciellt anpassad till just det specifika barnet och förlorar då även skyddet som amningen ger mot infektioner. Ett sådant skydd kan ersättning INTE erbjuda. I länder som Sverige har detta inte alls lika stor betydelse. Men nu pratar vi inte om Sverige.

Pulvret måste dessutom blandas ut med vatten - vattnet dessa kvinnor har att använda är smutsigt vatten. Plötsligt slutar så gratispulvret att levereras och där står dessa fattiga familjer med små bebisar och måste betala för den dyra ersättningen, något de kanske inte har råd med. Då kan det vara lockande att späda ut ersättningen med mer vatten.

Undernäring, diarré, infektioner osv - dödligt farligt för små barn i dessa länder. Hade de istället blivit ammade hade de varit mycket mycket bättre skyddade mot allt detta.

FRUKTANSVÄRT NESTLÈ!!!

Kommentarer
Postat av: L

Hemskt! Verkligen hemskt!!! Jag har av en slump nog aldrig köpt nestlés produkter o det är jag verkligen tacksam för nu!

2010-08-24 @ 22:58:46
Postat av: Marielle

Det här är ju vidrigt, hur jävla girig är man inte om man dödar små barn för att tjäna pengar. Jag köper inga produkter från Nestlé i vanliga fall men nu blir det definitivt inga produkter därifrån.Fyfan!

2010-08-25 @ 01:22:26
URL: http://mariellelundh.blogg.se/
Postat av: Anonym

Ja, Nestle´s metoder är kända sedan decennier.

Men problemet är mer komplicerat än så: i de fattiga områden där mödrar svälter eller är undernärda,finns också ett problem med amningen: brösten sinar när mamman inte har mat nog själv. Hjälpen skulle vara ersättning - OM det fanns rent vatten, om hygienen höll tillräcklig standard och om barnavården räckte till.Kapabla att amma är de flesta mödrar som har nog med näring.Näringstillskott-mat till mammorna. Nestlé är inte enda boven.

2010-08-25 @ 05:47:16
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Vill man hjälpa barnen så ger man de ammande mammorna mat och vatten och lugna ställen att amma i fred på!

2010-08-25 @ 06:46:25
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Nein

Ojoj, detta skrev jag på din blogg efter att Elmer fick prova en av nestlés produkter.Bra att du har fått upp ögonen för det här vidriga företaget!!

2010-08-25 @ 10:23:06
Postat av: Anonym

Jag har alltid köpt välling/ersättning från Nestlé just för att de bara är den sorten mina barn tycker om. Semper har inte speciellt mycket att välja på.

2010-08-25 @ 10:43:11
Postat av: Elin

Fy vad hemskt, blir helt tagen. Ammar du Elmer fortfarande?

2010-08-25 @ 12:17:02
Postat av: Anna

Ja nestlé tänker säkerligen när dom skickar ner ersättning, att , nu dödar vi faanskapen..

Ersättning är väl inte det ultimata för alla, men det har säkert räddat massa liv där nere oxå..

2010-08-25 @ 13:08:46
Postat av: carro

Kan du inte skriva ett inlägg om bärsjalar? Vilken/vilka som du rek när barnet är nyfödd och senare. Det är en sån djungel, men jag vet att du är insatt.

2010-08-25 @ 13:18:28
Postat av: Ellinor A

Oj, detta hade jag ingen aning om. Fy fan.

2010-08-25 @ 14:03:08
URL: http://www.metrobloggen.se/ellinoradolfsson
Postat av: zandrama

Tänk på att även andra barnmatsproducenter gör samma sak. Bojkottar man Nestlé på dessa grunder (vilket såklart är helt rätt) bör man även bojkotta Semper och Hipp. Det finns inga änglar i barnmatsindustrin.

2010-08-25 @ 14:17:32
URL: http://zandrama.wordpress.com
Postat av: Camilla

Det där är så fruktansvärt. Och det har ju pågått i en evighet! :/

2010-08-25 @ 15:25:58
URL: http://millansmemoarer.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag håller helt med dig beckah.Vill man hjälpa barnen måste man hjälpa mammorna. Det finns många hjälporganisationer som arbetar för bättre barnavård och rent vatten. Skänk pengar till de projekten. - Jag tänker inte nämna någon specifik organisation - men googla på Rent vatten i tredje världen.

2010-08-25 @ 17:18:11
Postat av: Anonym

Jag brukar inte göra reklam för särskilda organisationer - men i detta sammanhang rekommenderar jag sökordet Water aid - på google.

Det finns en större bov än Nestlé i sammanhanget.

2010-08-25 @ 18:58:30
Postat av: camilla

Tyvärr har Nestlé köpt upp mååånga företag så vad man än köper stöttar man nästan Nestlé... :( Hemskt företag!!!

2010-08-28 @ 22:48:54
URL: http://mykidz.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback