Lämna ALDRIG i varm bil!

Fortfarande har folk inte lärt sig att aldrig lämna sina barn i bilen (eller hundar för den delen) under varma sommardagar. Hela tiden kommer nya berättelser om stackars små barn som dött i värmen.

Har du suttit i en varm bil? När den är så där varm så du blir röd i ansiktet, svetten lackar, det är jobbigt att andas och det kryper i kroppen för du vill komma bort från plågan.

Tänk dig att du är i det läget.

Du är 1 år gammal, vaknar upp sjöblöt i en skållhet bil. Du blir rädd och börjar gråta efter mamma och pappa men bilen är tom och ingen lyssnar. Halsen svider av torka och tårarna blandas med svett som rinner likt en flod nerför kroppen. Du får panik och försöker ta dig loss men sitter stenhårt fast med bältet. Hjärtat bultar snabbare än någonsin av stress, överhettning och uttorkning.

Du blir tyst en stund, tittar ut genom alla fönster sina ögon kan nå. Ingen finns där. Ditt ansikte bränner och är rött och svullet. Skrika orkar du inte längre trots att du skulle vilja. Du börjar bli yr och illamående och hela kroppen tycks pulsera. Munnen åker upp och du flåsar häftigt och försöker få syre trots paniken. Ögonen rullar och ögonlocken blinkar. Du ser bilder av mamma, pappa, den roliga plaskpoolen hemma på tomten. Vatten! kallt vatten ...drömmer du och sluter ögonen. Det är för jobbigt att hålla dem öppna och du känner knappt kroppen längre. Du bara hänger där med slutna ögon och öppen mun och din lilla uttorkade kropp slutar fungera. Hjärnan är helt snurrig och skickar ut konstiga bilder och budskap. Sen orkar inte hjärtat slå mer. Kroppen är för varm och vätskan är förbrukad. Du är död. En liten bebis.

Huvudet hänger tungt mot bilbarnstolens kant och det illröda svullna ansiktet är helt avslappnat. Munnen är fortfarande vidöppen men helt torr.

**

Visst är det otäckt att tänka på?

Detta händer hela tiden med små barn runt om i världen. Idioter till föräldrar som lämnar för att barnet kanske somnat och de ska bara handla lite ...eller som de som helt bara GLÖMMER att de har barn i bilen, lämnar ungen där och går in på jobbet och jobbar 8 timmar...

Min pappa var sådan som lämnade i bilen. Ett under att man lever. Så otroligt många gånger som jag vaknat helt sjöblöt i en het bil. "Lyckligtvis" använde han inte bälte på sina barn så det var inte så svårt att ta sig ut ur bilen när man var ett par år gammal och uppåt. Men känslan kommer jag ihåg och mår dåligt av än idag. Det är VIDRIGT att sitta i sådan värme och utan något att dricka.

Det blir VAAAAARMT i bilen! Som faen!

Den här bilden hittade jag inne hos Geshia, den är riktad till hundägare egentligen men temperaturen är ju den samma även om det är barn som lämnas såklart. Spara bilden och lägg upp i din blogg så att så många som möjligt får ta del av detta:


Kommentarer
Postat av: Sandra

Usch vad hemskt, skulle aldrig lämna mitt barn eller mina hundar i bilen i denna värmen.. Fattar inte folk som gör så, vidrigt är verkligen rätta ordet..

Ska lägga upp den där bilden på min blogg på en gång!

2009-06-29 @ 17:20:35
URL: http://sandris.webblogg.se/
Postat av: pantern

Usch jag bara ryser när jag läser detta asså, fy satan vad hemskt, mår verkligen dåligt..

Men jag tror/hoppas på att du når ut till folk!!!

Ha en bra kväll!

2009-06-29 @ 20:16:07
URL: http://www.metrobloggen.se/pantern


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback