Framtidstro och deppighet

Det har varit dåligt med uppdateringar det sista. Allt känns bara lite grått just nu och lusten att skriva är inte på topp. Det är väldigt mycket med barnen, eller kanske Victor snarare och det är SKITTUNGT verkligen, men inget jag vill skriva av mig om riktigt så här öppet.

Imorgon har jag gått 27 fulla veckor. inne i vecka 28. Oh My God var tog tiden vägen :-o jag tycker det är jätteläskigt att tiden går så fort den här gången. Snart är sommaren slut och så kommer Hoppsan och hösten så ska man sitta inlåst i ett ÅR till :-( jag är döööödligt trött på att vara hemma!

Javisst, mathias både kan och skulle vilja vara hemma istället men eftersom det är skola som gäller för mig så måste jag antingen börja i januari eller i augusti hösten efter. Däremellan är det ingen mening.

I januari är Hoppsan på tok för liten att vara utan mamma så mycket eftersom hen kommer helammas måste det finnas fri tillgång till titsen. Nej jag kan inte pumpa, mina bröst funkar inte till pumpning, får knappt ut något och kan inte hålla produktionen uppe av det heller så jag måste amma.

Nästa chans är altså augusti och det har vi redan bestämt att Mathias ska vara hemma då med Hoppsan ett tag. Det blir ungefär från Hoppsan är 11 månader gammal om vi räknar att Hoppsan föds i slutet av september (jag räknar fortfarande kallt med att gå över 2 veckor). Då ska jag läsa en termin 1,5 heltid (om man räknar poängen) och det är nära till skolan så jag kommer inte vara borta allt för långa stunder från Hoppsan och Alvin som fortfarande är ganska liten.

Från januari året efter däremot kan det bli långa dagar då jag måste åka till Gbg.

Allt känns bara så långt fram, men jag vet ju att det inte är det. Tiden går ju otroligt fort. Snabbare och snabbare för varje år dessutom. Senaste 5 åren vette sjutton var de tagit vägen?

Nej nu ska jag nog fortsätta med städningen här så den blir klar någon gång...

Alvin går på dagis varje dag nu från och med igår. Det är lite tungt att ha honom hemma. Under juli ska han vara hemma på heltid istället för då ska Mathias vara pappaledig. Då slipper Alvin dagissemestern också med vikarier.

Vi hörs!

Kommentarer
Postat av: Mia

Kan ju läsa på distans, gjorde jag under hela min graviditet och mammaledighet! Man behöver inte komma till en enda träff!

2009-06-09 @ 11:28:38
Postat av: Beckah

det ska jag ju. också.

2009-06-09 @ 11:33:05
Postat av: Sandra

Ja fy vad jag kan sympatiser angående att gå hemma, det är otroligt grått efter ett par år eller så... Och att ha Alvin hemma när du är så tung i kroppen, ja, det kan inte vara det lättaste. Massor av styrkekramar (á la FL ;-) ) och hoppas att det går lättare med allt och framförallt Victor så snart som möjligt! Och sen när Hoppsan kommit ut så har du ju iaf fullt upp, och då går tiden fort!

2009-06-09 @ 12:09:59
URL: http://zandrisens.blogg.se/
Postat av: Mia

Ok tyckte mig läsa att du skulle börja först nästa höst eller jag kanske missuppfattade.

2009-06-09 @ 12:13:21
Postat av: Beckah

Jag har skrivit tidigare att jag ska påbörja Komvux-plugget under mammaledigheten. Jag förväntar mig att folk som skriver och tycker och tänker om det jag berättar vet vad de pratar om och har följt bloggen.

2009-06-09 @ 12:27:04
Postat av: Mia

Ja men varför skriver du då att du ska gå hemma hela tiden när du ska börja till hösten då? Fattar inte varför du känner att det är så jobbigt när du faktiskt ska börja till hösten att läsa, då är det ju bara 2mån!

2009-06-09 @ 12:36:59
Postat av: Beckah

För att jag SKA gå hemma!



Jag ska läsa några kurser på distans! Det ger mig NADA. Jag måste fortfarande sitta hemma och ruttna med en bebis i ett år till. Jag kommer vara hemma! Jag kommer inte gå iväg varje dag till en skola, komma bort, slippa vara hemma.

2009-06-09 @ 12:39:17
Postat av: Mia

Ok låter jobbigt, kan bli lite trist att gå hemma.

2009-06-09 @ 12:49:19
Postat av: Anonym

Du har bara dig själv att skylla! ingen tvingar dig att vara hemma och helamma!

2009-06-09 @ 13:47:03
Postat av: Beckah

bara mig själv att skylla?



Mig veterligen är man två om att skaffa ett barn och i det här fallet "skaffade" vi inte ett barn, vi råkade bli "välsignade" med ett iallafall.



Nu råkar det vara så att alla bebisar mår allra bäst av att helammas. om man inte har något medicinskt hinder, alltså inte KAN amma så ska man amma. Det är min syn på saken. Det är inget man väljer, det är så det SKA vara om man är en bra mamma.



Jag skulle aldrig i mitt liv få för mig att inte amma! hoppsan ska ha det bästa, även om jag inte trivs med att vara hemma.



Mig själv att skylla? Ja visst så kan man ju se det om man väljer att se det som att jag själv skaffat ett barn, helt på egen hand.

2009-06-09 @ 14:32:58
Postat av: Anonym

abort finns det nåt som heter! pappan kan vara pappaledig och du kan jobba istället för att sitta hemma och ruttna med en bebis i ett år till! det är DU som väljer att sitta hemma och ruttna med en bebis ett år till! Ingen som tvingar dig! Ja eftersom DU väljer att amma istället för att pumpa så är det återigen DU som valt att vara hemma ett år till! Så ja skyll dig själv!

2009-06-09 @ 15:20:47
Postat av: Mia

Men så här är det ju oxå att Hoppsan mår ju inte bra om inte du mår bra. Du verka ha väldigt höga krav på dig själv, hur en bra mamma är, man kan vara en bra mamma även om man VÄLJER att inte helammar, klart man ska kunna välja om man ska helamma eller inte, behöver ju inte finnas mediciniska hinder för det. Menar du att du skulle vara en sämre mamma bara föratt du inte helammar och ger flaskan ibland, förstår om du inte mår riktigt bra, sänk kraven. En BRA mamma är man oavsett om man ammar eller inte.

2009-06-09 @ 15:37:34
Postat av: Mia

och precis som du skriver så är du ju inte ensam så varför helammar om du som du skriver har frihetsbehov? Vad gör det om pappan ger barnet flaskan ibland? Men som du själv beskriver situationen så verka du ju ensam med barnet, att du inte kan gå iväg osv.

2009-06-09 @ 15:40:57
Postat av: ...

ja herre gud stackars dig ,ojojoj! Så jävla duktiga Beckah. Alla mammor som väljer att avsluta ammning säg tex när barnet är 6 månader, du menar att dom inte är några bra mammor?? Men ta du och klappa dig själv på axeln för att du är så jävla bra mamma... Idet verkliga livet, du vet det dom flesta lever, så jobbar både mamman och pappan, oftast försöker man dela på ledigheten, om inte annat så för att EKONOMIN ska funka....

Men du vet väl inte vad det är, jobba menar jag...

2009-06-09 @ 16:39:01
Postat av: Beckah

Vaddå SEX månader? är du helt jävla blåst? Jag pratar om att jag inte kan börja i solan i januari. Då är Hoppsan TRE MÅNADER! inga jävla 6 månader.

2009-06-09 @ 18:31:25
Postat av: Beckah

Som jag skrev så KAN jag inte pumpa. Det går inte "ge flaskan ibland" eller om man vill hålla uppe en mjölkproduktion. Visst, några klarar det men jag gör inte det. Min produktion är väldigt beroende av att jag AMMAR ofta för annars sinar det. Helt normalt. Det är lixom så brösten är skapta. det är meningen att man ska amma och amma ofta.



Abort? ja det var ju en intelligent lösning.

2009-06-09 @ 18:49:03
Postat av: Eva

Haha detta är humoristiskt. Jag tycker också att alla ska helamma, där håller jag med dig.

MEN visst har du dig själv att skylla för att du är gravid! Särar man på benen får man ta smällen.

2009-06-09 @ 19:55:01
Postat av: Lina

Men varför alla dessa negativa kommentarer? Jag tyckte det framgick ganska bra i rubriken på inlägget att det skulle luta åt det "dystrare" slaget... Då verkar det som att folk hugger direkt. Jisses.



Hoppas allt löser sig!



Jag vet hur det känns det med att gå hemma. Har varit hemma nu i snart 1½ år och vill bara komma uuuuut. Men med en till liten som kommer i september (också den 8:e =)) så kommer man bli hemma ett tag till... Tristess.

2009-06-09 @ 19:55:40
Postat av: Malin i Trelleborg

Hemmatristessen, jag avundas dig inte! Hur goa barnen än är... Du kommer hitta kraft att klara det också! Hoppas det reder sig med Victor och att ni hela familjen hinner landa lite innan Hoppsan kommer.



Lycka till!

2009-06-09 @ 20:21:15
Postat av: matilda

oj vad hårda alla blev när det kom till amning. Jag tycker man ska amma om man kan amma. hihi bäddat för stryk kanske. Om nu ersättnign är lika bra som amning varför är det så att de som får ersättnign kan bli hårda i magen men de som helammas inte kan bli det. Och bröst mjölken är anpassad för ditt barn för ett människobarn som naturen framställt det inte som någon fabrik har tillverkat.

2009-06-09 @ 20:41:57
Postat av: Snakan

Men hjälp, får inte en människa skriva av sig i SIN EGNA BLOGG utan att folk ska låta som en arg folkhop? jisses.. Klart man ska få klaga på sin situation ibland, oavsett vilka val man gör eller inte gör. Lägg ner och väx upp människor som kommer med påhopp.

2009-06-09 @ 21:01:38
Postat av: Isabella

För fan ge er liksom, Hon ville klaga lite i sin blogg,precis som om inte alla behöver det ibland? jag har också barn o har varit hemma i snart 2 år,nästa månad kommer mitt andra barn och jag känner PRECIS som Beckah. Ska ni inte hoppa på mig nu?

2009-06-09 @ 23:46:09
Postat av: Emma

Detta är SJUKT!



Varför får hon inte göra och tycka vad hon vill??

2009-06-10 @ 00:29:24
URL: http://www.metrobloggen.se/emma198
Postat av: Beckah

♥♥♥



Tack, ni som förtjänar ett tack :-)



♥♥♥

2009-06-10 @ 08:55:23
Postat av: Mia

Min herregud ni som försvara Beckah vet ni inte hur hon är? Hon försvara sig själv ganska bra, ser bara löjligt ut när ni skriver typ att det blir synd om henne hon verka ju ändå inte bry sig om vad andra tycker.

Kallas kritik och det är hon allmänt känd föratt inte klara av så att hon borde lära sig att kunna omvända kritiken till ngt bra istället föratt betee sig som mkt yngre än vad hon är och det gör hon genom att skriva massa fula ord om HUR dum ngn är osv. Snälla förstå att hon är inte centrum iallt VISST det är hennes blogg men hon måste ju acceptera att alla inte tycker likadant, that´s life!

Liksom ska hon kunna betee sig hur som helst? Komma med sina pekpinnar på hur andra lever men själv vägrar hon att flask mata sitt barn, alla kanske inte kan ammma men alla bör kunna att ge flaskan till sina barn. Man måste ju försöka och även om det inte har gått tidigare så betyder det inte att att hon inte kan det nu hon utgår i från helt fel grunder.

Hon ger massor av kritik på HUR andra ska leva då måste hon lära sig att ta andras kritik HUR hon bör leva visst sedan behöver hon ej leva efter det men att acceptera är en helt annan sak. Vad sägs om: OK du tycker så men så tycker inte jag i stället föratt skriva massa fula ord om personen. Omoget!

Har man en blogg så JA då får man räkna med att folk skriver annars kan man skriva en dagbok hemma. Allt gott!

2009-06-10 @ 10:18:40
Postat av: Johanna M

Varför hoppar ni på någon som i sin privata blogg pyser ut hur jobbigt det kan vara att gå hemma, även om man älskar sina barn? Jag tyckte också det var dötrist att gå hemma, hur mycket jag än tycker om barnen. Ska man göra abort om man inte tycker det är livets höjdpunkt att torka puréer och sitta i soffan och amma/flaskmata (vad man nu än gör, också oväsentligt) hela dagarna?



Man gör ju det ändå, för visst finns de fina stunderna, och ibland är livet inte roligt! Jag tänkte då personligen längre fram än småbarnstiden när jag fick barn - det blir ju på ett annat sätt sen, de blir ju äldre och den perioden i livet försvinner.



Till Beckah - förstår att det känns tungt, hoppas det känns ljusare snart!

Postat av: Anonym

Det kommer nog att bli jättebra beckah. De är en mycktet bra och stark kvinna

2009-06-10 @ 16:39:23
URL: http://enriktigfru.blogg.se/
Postat av: studiohertz

Kom till mig och ta lite bilder som vi hade planerat så ska det nog kännas bättre. Jag såg att du hade kommenterat bilderna som jag tog på en annan blogg :-).



http://lorylay.blogg.se/2009/may/studio-hertz-bilderna.html

2009-06-11 @ 15:33:24
URL: http://www.studiohertz.se
Postat av: kicki

Många blandade åsikter. :)

Jag har inte samma åsikt som dig. Oväntat va? hehe:)

Men jag hoppas att det slutar på det bästa möjliga sätt i alla fall. Kram kicki o theo.

2009-06-11 @ 20:44:54
URL: http://www.metrobloggen.se/eviig
Postat av: linaek

Vill bara tala om för er som känner att ni måste kritisera en gravid kvinna som troligen är nere i en svacka nu. Känns det bra att hacka på henne?

Alla som vart hemme med små barn kan känna sig less på tillvaron.



Beckah.. Jag fattar precis vad du menar..



Många varma kramar till dej

2009-06-14 @ 10:08:12


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback