Med ettåring på restaurang

Här kommer en lite mer utförlig version av inlägget igår.
Restaurangbesök med en ettåring.

Vi kommer till Thai Silk och blir mötta i dörren av en mycket trevlig kille
-bord för tre?
-japp

De har tidernas kungligaste barnstolar. Vi får ett bord och sätter oss ner. Alvin blir genast extremt uttråkad och har en massa irritationsljud för sig. Innan vi ens fått in dryck så har han fått flera blickar från omgivningen. Inte jätteglada. Humöret växlade mellan surt gnäll och asgarv. Asgarvet kom sig av att M fick sitta och låtsas bränna sig på värmeljuset på bordet. Om och om ...och om igen ...och igen. Asgarv från Alleballe varje gång.

Sen kommer Alvins isvatten i glas och tillhörande sugrör. VÄLDIGT roligt. Gallskrik om man ens tänkte tanken att ta bort glaset när man tyckte att han sölat nog. M fick sitta och hålla reda och hålla glaset medan Alvin vispade, sörplade och blåste med sugröret i vattnet.

När förrätten kom in blev bebisen väldigt nöjd i 2,5 minut. Ja, inte först eftersom mamman snodde hans tallrik för att skära kycklingen och vårrullen i bitar, skrik och panik. Sen fick han sin tallrik och åt snällt med gaffel - otroligt, en lugn stund! Mamman hann till och med pusta ut och trodde att detta skulle gå smidigt nu när han äntligen fick äta.

Säg den lycka som varar. Förrätten var föga intressant och snart försökte han kasta tallrien i golvet men M hann fånga. Mer gnäll och morr och lek med vattnet en stund.

Vi hade köpt sån där grillbuffé där man plockar sin mat själv och får den stekt medan man tittar på. M fick gå iväg först för att hämta omgång 1 till sig medan jag försökte underhålla Alvin. Låtsas bränna sig funkade fint - ASGARV så han nästan kiknade gång på gång på gång på gång. Lite tittut med servetten, lite lek med vattenglaset och PUST där kom äntligen M tillbaka.

Min tur att gå iväg. Mums, broccoli, blomkål, minimajs, purjo, morötter, nudlar, nötkött, kyckling, het sås och annat gott. När jag väl kom tillbaka till bordet hade M ätit upp -nu är det din tur att passa Alvin, sa han med lättnad i rösten. Jag försökte ge Alvin all möjlig mat men det var inget roligt med mat tyckte han. Gnäll och rritation, han blir vansinnig när man gör "fel" enligt honom och slår i bordet, eller kastar saker på golvet, morrar osv.

Tog med mig Alvin och gick bort till matbordet och hämtade en hög med fruktsallad med hans favorit - vindruvor i. Tillbaka till bordet, en mycket nöjd Poppo satt sedan och mumsade frukt i drivor till middag. Mamman fick lugn och ro att äta, så kom M tillbaka när jag var näst intill klar. Vi hann äta tillsammans i några minuter och växla några ord sedan var det dags för min omgång nummer två.

När jag kom tillbaka satt Alvin och käkade jordgubbsglass med gaffel. Sötungen. Nöjd som få var han iallafall och M skyndade iväg till buffén. Alvin började vara färdig med maten och var rätt gnällig, kastade av sig skorna och sånt och jag var också proppmätt, M kom tillbaka rätt fort och jag gick och hämtade lite frukt och glass men det var knappt det gick ner. Jag tog med mig A till toaletten och sanerade bebisen och bytte blöja medan M betalade :-)

Det var en upplevelse kan jag lova. Det är oerhört stressande när man med alla medel ska försöka hålla en bebis lugn för man veeet att alla andra stör sig annars. Inte mycket till matro. Personalen var dock mycket trevliga, kom med nya bestick flera gånger till Poppo när de gamla "trillade" på golvet. Men å andra sidan betalade vi 89 kronor för Alvin som åt lite frukt och glass i princip så det fick väl räknas som servicepengar istället :-)


Kommentarer
Postat av: thinki.se

Oj jippi, vilken kväll! Vågar inte ens tänka tanken med en hel familj som oss på en restaurang. Hihi.

2008-11-23 @ 10:30:14
URL: http://www.thinki.se
Postat av: johanna

Hihi, låter lagom roligt.... jag hade inte blivit itrriterad om jag varit där...jag had enog bara tyckt det var charmigt, barn är ju sådana hehe

2008-11-23 @ 10:46:07
URL: http://misseverything.blogg.se/
Postat av: Sussetuss

Oj..jaa, så kan det gå...

Eller så struntar man i att gå på restaurang med små barn...;)

2008-11-23 @ 13:02:31
URL: http://www.sussetuss.com
Postat av: H e l e n a (FL)

Hahaha, kunde inte låta bli att skratta högt flera gånger. Igenkänningsfaktorn var HÖG!!!

2008-11-23 @ 20:03:00
Postat av: sussie

haha..ja det är såhär det är när man går på restaurang med småttingar...vi hade en liknande händelse sist vi var och åt med alla 3 barnen, Ebba och felix tyckte det var kul att sitta still i typ5 min..sen fick vi muta dom med allt möjligt...haha...ändå fick dom glass och mat helt gratis!!! :-o Jag trodde nästan vi skulle få betala städnota haha...

Och dessa sra människor som inte tycker småbarn är välkomna på restaurang kan bara dra åt H-vete!!!!!!!!!

2008-11-23 @ 20:18:30
URL: http://entrebarnsmammasvarld.blogg.se/
Postat av: Bea

Väldigt hög igenkänningsfaktor! Skrattade högt när jag läste :-)!

2008-11-24 @ 12:06:36
Postat av: Johanna

Det där känner jag alltför väl igen, uttråkad ettåring som kräver ständig underhållning på restaurangen så att man själv inte hinner njuta av maten. En gång muttrade nån surkärring, och tyvärr hann jag inte reagera. När jag fatatde att det var oss hon gnällde om hade jag god lust att skälla ut henne, men det var liksom för sent. :-)

2008-11-25 @ 11:47:57


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback