Mammas filmjölkslimpa
Min mamma har inte många ljuspunkter men här är en :-) hennes filmjölkslimpa! YUM YUM!
Mamma bakade ogärna och sällan men just den här limpan kunde hon och det är det godaste brödet som finns. Tänkte dela med mig av receptet här:
1 liter filmjölk
3 dl sirap
1 påse malda brödkryddor
2 tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
ca 12 dl rågsikt
Blanda väl, häll i smord långpanna
Gräddas i mitten av ugnen
100 grader i 35 minuter
150 grader i 30 minuter med ugnsluckan på glänt
Serveras med smör och ost - då är den som godast. Kanske till och med lite kaviar under osten om man gillar det.
i min blogg har jag ett liknande recept, men brödet ska va inne ca 100 min på 150 grader, ingredienserna är liknande och det är supergott! finn under fliken pyssel o recept
Det där är supergott! Måste baka någon dag tror jag...
Tackar för bra recept, testadse nu på morgonen och brödet blev JÄTTEGOTT :)
haha jag HAR SAMMA REAKTION SOM VICTOR, KAN MAMMA BAKA ? :O
eller rättare sagt, går dt att äta?^^
nu har mitt bröd varit inne i 35 min på 100 grader... det är likblekt.