Jag vill ha en flick-flicka

En FLICK-FLICKA?! Ursäkta! Vad fan är det? En söt tjej i prinsessklänning som inte smutsar ner sig och inte klättrar i träd, som formas till att bli en foglig vuxen kvinna som är hemma med barnen och ser till att maten står på bordet när hennes man, mansgrisen, kommer hem från jobbet och hivar av sig skorna i hallen så det flyger lort över golvet som flickflickan snällt går och sopar upp på ett ögonblick.

JAG BLIR SÅ JÄVLA LACK!

I en tråd på familjeliv.se så frågar en mamma till en flick-flicka vad andra med 17-månaders FLICKOR ska ge sina döttrar i julklapp. Jaha men ursäkta mig att min 17-månaders råkar vara en pojke för det vet vi ju alla att 17-månaderbebisar ska ha olika grejer beroende på kön!

Jag sket högaktningsfullt i det och svarade ändå vad Alvin ska få, tex docka, micki spis, låtsasmat, verktygslåda och lite sånt.

Hon svarade att hon undrar vad andra ska ge sina FLICKOR. Så jag skrev tillbaka:

"Jo det förstod jag  :-) vad jag inte förstod var varför du frågade om just flickor, det är ingen som helst skillnad på flickor och pojkar förrutom vad som gömmer sig i blöjan då förstås :-)

Så min förhoppning är ju att folk köper saker till sina 17-månaders som passar 17-månaders inte som passar pojkar respektive flickor"

Flick-flick-mamman svarar:

"JO det tycker jag allt att det är, skillnad mellan flickor och pojkar...
Jag skulle inte gå och köpa typiska pojksaker till min dotter....."

Varpå Beckah naturligtvis måste fråga:

"Vad är typiska pojkleksaker?
Vad tror du händer om hon skulle få en sådan sak?
Vad är skillnaden på 1,5-åriga flickor och pojkar?

Nej du har rätt... bättre att ge pojkar tex verktyg och bilar så de vet sin plats som vuxna - försöljande familjefäder som kan skruva upp hyllor och byta däck på bilen.

Bättre att ge flickor tex dockor, låtsasdammsugare och leksakskök så de vet sin plats som vuxna - Goda mödrar som lagar mat och städar hemmet åt sin man."

Flickflickmamman blev stött och svarade:

"OM du vill ha svar på din fråga kommer det här
De flesta leksaker tycker jag är icke könsbestämda men exempel på Typiska pojkleksaker tycker JAG är Pistol, gevär, pilbåge, handbojor, svärd, olika robotar "typ" sådana där konstiga figurer pojkar brukar leka med, de har ihjäl varandra etc
Tycker det är sällan eller faktiskt aldrig har jag sett en flicka springa runt pang pang!!!
du är död, pang pang!!! Sedan om man har en så kallad pojkflicka och hon vill ha/göra det är det väl helt okey...men jag har en flick flicka!
Vill du köpa en prinsessklänning, tiara, smink, handväskor, halsband  till din pojk är det helt okey med


Nu har nog missuppfattat tråden?? :-/ det var inte detta den handlar om utan vad föräldrar skulle ge sina 17 månaders flickor i julklapp, jag själv vet inte och vill ha tips"


familjeliv.se har regler som förbjuder mig att skriva vad jag känner efter det här inlägget så därför lät jag bli och gick och bloggade istället.

Har jag rest bakåt i tiden? Eller ÄR det år 2008? Är det sant? STACKARS flickebarnet om hon visar sig avsky flick-flickigt och prinsessigt och sådan skit. Tänk om hon vill klättra i träd, spela fotboll och rusa omkring och leka pang pang med pinnar.

VAPEN är tydligen pojkleksaker :-o i MIN värld är vapen inga leksaker alls! Svärd och riddargrejer kan jag gå med på, lite cowboy-utstyrsel osv, det är en annan femma. Men herregud nu pratade vi ETTÅRINGAR!

Sånt här gör mig vansinnig och får mig att se rött!

STACKARS STACKARS alla små prinsessor som ska låsas in i en värld av rosa ludd och fostras till att bli en lägre stående varelse än mannen!

VAKNA för helvete människor! Det är år 2009 snart!

Kommentarer
Postat av: virran

hahaha ja man förvånas fan hur folk tänker. IDIOTIIIIIIIIIIIIIIII!!!



isåfall har jag ett barn utan kön. han leker med allt. i dont care. precis som du har med Alvin.

Allt annat är förkastligt.

Jävla folk att leda in dom i roller som igentligen inte finns.. elelr ja borde finnas om det inte var för dessa trångsynta människor.11

2008-11-17 @ 22:09:27
URL: http://veronicanoer.blogg.se/
Postat av: Petra

kan bara hålla med dig, har själv en pojk som under en period älskade allt det där dom andra kanske skulle tycka passade bättre till flickor men självklart köpte jag dockvagn till han och en spis när han ville ha det, han var jättelycklig. Han har även klätt ut sig i prinsessklänningar på dagis. Nu har han växt ifrån detta och leker mer med bilar och piratskepp.

2008-11-17 @ 22:12:53
Postat av: virran

försvann mitt inlägg=O

2008-11-17 @ 22:14:17
URL: http://veronicanoer.blogg.se/
Postat av: virran

haha spamming. nu såg ja.

2008-11-17 @ 22:14:40
URL: http://veronicanoer.blogg.se/
Postat av: donna

såååå...lugn o fin ;-)

förstår dig i vartenda ord. tror knappast en 17-mån heller springer runt o säger "pang-pang du är död"??????????



jag har en lovely prinsessa som JAG väljer att stoppa ner i ett rosa-luddigt fack eftersom hon är alltför liten för att avgöra vilket fack hon tillhör.

Hon leker med bilar, gubbar o sånt som antagligen anses pojkaktigt...

Hon skulle lätt kunna skutta ut i sina rosa klänning med fluff o sin fina prinsesskor ner i sandlådan o leka ubåt...



NEJ bara för att min tjej är min PRINSESSA så skulle jag fan aldrig könsbestämma hennes leksaker?



ja becka, det är fasen 2008, synd bara att inte alla fattar det suckar djupt

2008-11-17 @ 22:26:59
Postat av: Anonym

Hej du :) Kika gärna in i min blogg och lämna en liten kommentar :)

Ha en fortsatt bra kväll!

2008-11-17 @ 22:29:01
URL: http://makeupartisten.blogg.se/
Postat av: Anonym

Godnatt på dig! :)

2008-11-17 @ 22:29:42
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Elin

Håller med dig fullt ut. Min son är också 17 månader och han leker med allt som går att leka med. Hos sin dagmamma är det han som använder dockvagnen medans flickan som är lika gammal får snällt leka med lära-gå-vagnen istället.



Det går inte att "lära" ett barn VAD den ska leka med och VAD den ska tycka om. Köpte tex ett städsett till min son när han fyllde ett, någonting som har uppskattats och som han använder varje gång jag städar.



Ta bort könsrollen, barn måste få leka med det dom tycker är roligt!

2008-11-17 @ 22:30:45
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/
Postat av: Maria

Hahahaaaa :-D 2008 men folk snöar fortfarande in sig i könsfack och färg fack för tjejer och killar.

Nej fuck dem...

Det är samma det här med färger...Jag blir galen.

Det finns väl inga killfäger eller tjejfärger!!



Trångsynta kallar jag människor som inte förstår sig på att barn är barn och inte kön.



HETRONORMEN kallas det väl med annat ord. :-D



Nej you go girl!!

2008-11-17 @ 22:34:19
URL: http://mariamaroskas.blogg.se/
Postat av: KalsongMorsan

Hej, jag har precis börjat läsa din blogg :)



Håller med dig, ett 1,5 årigt barn vet ju inte skillnaden på kön så varför "bestämma" att "du får bara leka med detta & detta för du är min flick-flicka"

Jag har slutat hänga på FL för lääängesen, orkar inte med allt konstigt folk!

2008-11-17 @ 22:51:44
URL: http://kalsongmorsan.blogg.se/
Postat av: Viola

Det är så löjligt att folk tror att det är leksaken som avgör vilket kön man tillhör. Det är visserligen så att flickor oftast leker mer relationsinriktade lekar i stil med mamma-pappa-barn och att killar leker krig. Men för det finns det ju inget som säger att tjejer måste ha rosa och killar blått. Själv lekte jag helst med batmanfigurer som liten medan min lillebror föredrog my little ponnies.

2008-11-17 @ 23:05:08
URL: http:// violiejolie.blogg.se/
Postat av: Anonym

håller absolut inte med dig. De är väll bara att acceptera att det är skillnad på tjejer och killar. De e klart att barn kan leka med så kallade tjej eller kill leksaker oavsett kön. Men i huvudsak så gillar tjejer oftast att leka med docker och killar med spiderman m.m. orka hålla på så som du men så vet jag ju sen innan att du inte har alla hästar hemma.

2008-11-18 @ 00:50:00
Postat av: Gagball

Gillar du rosa?

2008-11-18 @ 01:51:19
URL: http://gagball.blogspot.com/
Postat av: sussie

haha vilka patetiska människor det finns!

Undra vad folk tänkte när dom såg Oliver 2½ år som alltid ville ha sin dockvagn med sin docka i med sig när vi gick på stan när vi bodde på större ort :-o

Han fick dockvagnen av mig i 2 årspresent och ÄLSKADE DEN! En leksaksspis fick han också och även verktyg i plast ;-)

Han är inte flickig nu bara för det utan snarare så "pojkig" man kan bli...älskar att "mecka" med diverse motorfordon och cyklar!

Felix fick också en papaplysylky till sin dockvagn och en Micki spis när han fyllde 2 år av mig...han har dock inte varit lika intresserad men ändå leker han och hans jämåriga tjejkompisar ofta med de sakerna! Och felix är precis lika intresserad av dom sk "tjejlekarna"

Ebba ligger dagligen på golvet och kör med bilar och låter BRRRR!

Och jag tycker det är så otroligt kul att se hur dom kan anpassa sin lek efter saker som finns tillgängliga!



kram Sussie

2008-11-18 @ 09:19:42
URL: http://entrebarnsmammasvarld.blogg.se/
Postat av: Angie

Min son är 3½ år och leker med allt möjligt. Hans pappa(min man alltså) har haft lite svårt för att acceptera att jonathan ska leka med dockor(vet inte varför, kan kanske bero på åldern? Han är ju ändå 17 år äldre än mig.) vilket har resulterat i att jonathan inte har några dockor. Men varje gång vi är typ hos tandläkaren eller vårdcentral eller liknande, så hittar han alltid en vagn som han lägger ner en docka i och går runt med.

och när vi varit i leksaksaffären så har han pekat på och sagt att han vill ha en docka. så nästa gång jag ska köpa något till honom( blir nog julklapp) så kommer jag köpa en docka.



Något som jag aldrig har och aldrig kommer tillåta är att min son ska leka med ''typiska pojkleksaker'' så som mamman till flickflickan beskrev dom. Han har aldrig haft en pistol,ett gevär eller något sådant. Och det för att jag anser att det finns tillräckligt med krig och skit i världen, tycker inte att min son ska leka med sånt!



/Angie

2008-11-18 @ 11:35:48
URL: http://angiepangie.blogg.se/
Postat av: Sandra

Att pojkar hellre vill ha låtsasvapen och bilar och flickor vill leka med dockor och sånt är ju för att FÖRÄLDRARNA ger dom sakerna till sina småbarn.

om man har sån stenålderssyn så man måste skilja på leksaker mellan könen till små barn som leker med vad du än ger dem så tycker jag synd om både barnen och föräkldrarna =/



2008-11-18 @ 12:48:32


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback