Bilder 4 dagar efter operation (känsliga varnas)

Igår var ingen bra dag som sagt, idag känns det bättre iallafall psykiskt.

Ordningen är återställd känns det som. Barnen har varit här på morgonen och röjt. Alvin var skitjobbig och testade mer än någonsin, men jag förstår varför och det var ändå skönt att ha dem här och att allt är som vanligt, vardag. Jag tror den stora dippen delvis kan ha varit "tredje dagen". Nu var det iofs fyra dagar efter operationen men "tredje dagen" är nog inte spikad på just tre dagar efter, åtminstone har det inte varit så för mig tidigare. Ja, alltså efter jag fött barn. Det har varit där någonstans mellan 2-5 dagar efter. Nu var ju inte det här någon förlossning :-) men en stor omställning och jag tycker att jag känt av det där med "tredje dagen" vid fler tillfällen i livet än just efter jag fött barn.

Hur som helst...

Låg i sängen sent igår kväll och hela magen kliade som fan!!! (det gör det hela tiden) Jag höll på bli tokig. Föreställ dig den värsta klåda du kan tänka dig över hela magen och ta på dig en vinterjacka och försök klia dig genom jackan :-) typ så! Så jag spritade händerna och försökte klia under kanterna på omlindningen och då kunde jag inte låta bli att lossa lite, lyfta och titta. TUR det!

Detta fann jag:


eeew, det plåstret över naveln var INTE fräscht!


Så jag fick gå ur sängen och rota fram lite grejer, tvätta och sprita händerna igen och ta bort plåstret:


:-o  hua *rysa* jag VET ju att en navel ser ut så här direkt efter en stor bukplastik, men jag lovar - det är skillnad på att se det på bild och att se det i verkligheten - på sig själv!


Lite mindre äckligt men snyggt är det ju inte. Det här kommer dock bli mycket bättre med tiden. Det kommer alltid synas att det är en "konstgjord" navel, men den kommer inte se ut så här och den kommer bli mindre. Jag har helt tappat känseln i området, men det kan ju komma tillbaka. När jag opererade mig på halsen för 12 år sen, fick jag ett långt ärr och där har jag fortfarande ingen känsel, så det är inte säkert att den kommer tillbaka på naveln, men det gör inget. När den läkt ordentligt ska jag pierca mig och då är det inte direkt en nackdel att inte känna något ;-)

Efter den bilden togs så snurrade det till, jag mådde illa som fan och blev kallsvettig. Fick "springa" tillbaka till sängen och lägga mig för att inte svimma. Jag är inte känslig det minsta egentligen, men det blev för mycket och jag blir fortfarande lite svag och yr bara av att titta på bilderna.

Som tur var så hade jag iallafall grejer hemma för att byta plåster både där och på hålen för dränen. Inte samma sorts plåster, men de här är säkert bra också.



Helt avslappnad (dra in eller spänna magen är omöjligt pga smärta). Hyfsat platt mage. Speciellt när man tänker på att det här är sent på kvällen, jag har precis tryckt i mig en massa mat, läsk och godis. Jag har mens och har dessutom inte kunnat "gått på toa" ordentligt sen operationen och såklart; det är väldigt svullet av själva operationen.


Tejpningen där vid ljumsken är för att jag tog bort ett födelsemärke också samtidigt som operationen.


Hårlinjen är flyttad uppåt på grund av den tighta sträckningen. Det drar ju inte bara i huden ovanför snittet, utan även under såklart. Inte för att det spelar någon roll, jag är ändå alltid helrakad (utom nu när jag inte kan raka mig och är sticksig).


Snittet sitter ganska högt och kommer ligga ovanför där jag trivs med att ha byxor och kommer synas, men det kommer iaf ligga lite lägre än så här när huden sträckt ut sig lite.


Vet fortfarande inte om jag bara har snittet rakt över magen, eller om det också går en linje uppåt mot naveln. Tycker inte det syns och jag kan inte känna det genom plåstren (och vill inte in och pilla där under). Det visar väl sig på fredag när jag ska tillbaka till sjukhuset. Eftersom snittet från höft till höft är så högt upp så spelar det ingen roll om det är ett snitt uppåt också, för det kommer synas i vilket fall.


Så där ja :-) Det var magen 4 dagar efter operationen :-)


För de som missat hur magen såg ut innan så finns inlägget med bilder HÄR

Vill också, återigen, säga att operationen har en egen kategori "Tummy Tuck" och klickar man där får man veta ALLT om min operation, före och efter. Säger detta eftersom det fortfarande trillar in samma frågor om och om igen ;-)


Tack för alla gulliga kommentarer här och på Facebook när jag mådde dåligt igår.

Fysiskt är det samma som igår.

Kommentarer
Postat av: Tessan

Det syns faktiskt skillnad :)

2011-11-07 @ 09:56:09
Postat av: maria

stor skillnad! jag fick alternativet för ett par år sedan att göra samma op. men jag har inte vågat :( kommer nog aldrig heller att våga, har sån extrem fobi för sjukhus.

skönt att du mår lite bättre idag <3

och lite bättre den 9e med!

2011-11-07 @ 10:25:19
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: caroline

min navel blev infekterad, riktigt äckligt. Gul sörja och luktade apa :/ Fick någon gel av läkaren att trycka på varje dag.



ang klådan så hade jag likadant, i flera år!! Nu 4½ år senare så kliar det inte så ofta men det händer. Och det är alltså fantomklåda :P det kliar i huden som är borta! Och det är sååå frustrerande!!

2011-11-07 @ 10:36:34
Postat av: Anonym

Kirurgen borde ha berättat för dig hur snittet var lagt,så du slapp undra. Vad som förvånar mig att du inte har fått hjälp att göra rent och lägga om efter operationen. Alltså finns det inte hemsjukvård där du bor?

Medicin mot smärt-klådan - finns det verkligen inte?

2011-11-07 @ 10:41:42
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Kirurgen kom och tittade till mig på uppvaket och pratade om operationen. jag har något svagt minne av att han sa att snittet fick läggas högre än vad vi hoppats (och ja, det stämmer ju) men jag minns inte att han sa något om en lodrätt snitt. Jag var ganska borta på uppvaket av allt morfin. Jag kunde ha frågat i fredags när dränaget togs bort men tänkte inte på det.

2011-11-07 @ 10:51:18
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Lotta Rhodin

<3 <3 <3 Vad skönt att höra att det kämms hopp om livet idag, gumman! Bamsekramar! ( Måendet hoppar upp&ner efter stora ingrepp i kroppen, både fysiskt&psykiskt. Tycker "3:e dagen" - beskrivningen är klockren! Känner igen det presajsly)

2011-11-07 @ 11:28:54
Postat av: qat

Det ser jättefint ut, beckah! Och det kommer bara bli bättre. :) Ska bli kul att se hur det ser ut om en 3-5 veckor eller nåt sånt... (om du nu vill visa såklart).



kraaaaam! / qatta

2011-11-07 @ 11:31:52
URL: http://softkitty.bloggplatsen.se
Postat av: thinki.se

Otroligt häftigt att få se alltså. Du är strong som orkade fota samtidigt som du tog av. Känns nästan som man är med dig live för att man får hänga med hela tiden såhär.



Styrkekraam till dig.

2011-11-07 @ 11:55:26
URL: http://www.thinki.se/wp
Postat av: Sofie

Jag är heller inte känslig när det gäller bilder och på tv med operationer osv, men det är annorlunda på en själv. När jag gjorde bröstlyft och förstoring höll jag på att svimma när jag efter ett par dagar fick se hur det såg ut under alla plåster, haha. Man känner sig lite mesig just då. :)

2011-11-07 @ 13:54:31
Postat av: Kim

Hallå!!



Det ser fint ut. :D Bättre blir det när allt är läkt Ett tips... Sätt kirörg tejp på ärren det första året så bleks dom å syns inte.. Fick tipset när jag gjorde en bukop av en sköterska som jobbade med plastikop..



Kram

2011-11-07 @ 15:32:05
Postat av: Gelica

Jag har ett ställe efter mitt kejsarsnitt där känseln är lite knäpp. Nyper jag till lite på högra sidan så kittlar det till i vänster ljumske.

Lite ot men ville bara skriva att det kan bli lite knasigt ibland :)



Jag tycker det syns stor skillnad på magen och sen är du ju fortfarande svullen.



Krama

2011-11-07 @ 17:23:44
URL: http://gelicas.bloggplatsen.se
Postat av: thile

Det kommer til å gro så fint. Du blir så fin <3<3<3

Min tuffing du er! Så bra du byttet bandasje! Det står respekt av deg - WOW!

Heia, heia deg <3<3<3.

Har du fått noen til og hjelpe deg imorgen?



Klem og tommelen opp for deg. Krya på deg.

2011-11-07 @ 18:50:44
Postat av: Kaiza

Det där med naveln var ju inte så mysigt förstås... Hoppas att det läker fint nu. Tavergyl kanke lindrar klådan? funderar

2011-11-07 @ 19:26:42
Postat av: Annika

Jag tycker pckså att det är märkligt att du inte fått hjälp med att lägga om såren (inte för att jag inte tror att du klarar av det själv), för det är rätt känsligt och verkligen inget man bör göra i onödan. Egentligen ska man bara byta om förbandet är mättat eller om det läcker, eftersom risken för infektioner är ganska stor.



Jag måste också säga att jag ser en stor skillnad redan! :-)

2011-11-07 @ 22:16:17
Postat av: thinki.se

Inne och kollar till dig lite tjejen. Hoppas det sakta går år rätt håll. Kraam från mig.

2011-11-08 @ 10:39:54
URL: http://www.thinki.se/wp
Postat av: sofia

Det är så intressant att läsa allt detta!!på många sätt avundas jag dig. Jag tror inte jag vågar. Jag sitter och pelar i min förstörda mage och avskyr den. Men tanken på en operation skrämmer mig till vanvett.. Mitt katastrofsnitt när sonen föddes var ju liksom utom kontroll. Dom tvångssövde mig.



Hur f*n vinner man över rädslan? Det är vinna över den, eller lära mig leva med den här... trasiga fula magen.

2011-11-09 @ 09:54:57
Postat av: Anna

I mina ögon är du en Superhjältinna ;) som gjorde en sådan stor operationen. Jag är frukstansvärt mesig när det gäller sydda sår. Ironiskt nog blev det akutsnitt när jag fick min son :S



Hoppas att det ska läka riktigt fint och fort Beckah!



KRAM

2011-11-09 @ 10:08:55
Postat av: sussie

WOW vilken skillnad!

Visst syns det tydligt att magen är mycket slätare och finare.

Men nog blev man lite äcklad av att se det där itäcka plåstret och såret, jättemodigt av dig att våga byta och tvätta!



Jag gjorde en bröstoperation i maj 2010, minskade brösten med 600 gr och lyfte. Hade enormt mycket löst skinn så dom flyttade alltså bröstvårtorna och allt på mig.

Jag tyckte att dagarna precis efter var jättejobbiga och man kände sig väldigt nere.

Att barnen dessutom var ungefär som dina barn är nu och väldigt gärna ville vara nära gjorde inte saken bättre. Men så här i efterhand så är jag glad att jag gjorde det för mitt liv är väldigt annorlunda, mitt självförtroende bättre och jag kan köpa en vanlig BH i en vanlig butik typ Lindex vilket var omöjligt förr.



Min känsel har kommit tillbaka det tog lång tid ca 6-8 mån men nu är jag ist suuperkänslig i bröstvårtorna, får jätteont om jag fryser tex.



En sak som gör min lite ledsen är att jag inte vet om jag kommer kunna amma lillebror som kommer snart :-( Efter en så stor op så kan inget garantera det, och det visste jag, men när jag gjorde op så hade jag inte tänkt skaffa fler barn.

Men det är inget att göra åt det nu.



Jag hoppas verkligen att du kommer bli jättenöjd efter din op, läkning och allt för du är jättefin!

Krya på dig!!!

Kram Sussie

2011-11-09 @ 21:06:37
URL: http://ettmaskrosbarnsblogg.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hoppas du mår bra.

Jag har också delade magmuskler men har nu bestämt mig för att leva med det.

En sak jag har tagit reda på är att man absolut inte får göra sit-ups då utan bara plankan.

2011-11-09 @ 22:43:01
Postat av: Ilhan

Avtändande!

2011-11-10 @ 03:36:21
URL: http://ilhan.nu
Postat av: Sanna -Blivande mamma

Ungefär samma smärta med kejsarsnitt.

Kliar som fasiken under plåstret som man hade.

Hosta och skratta var helt uteslutet =)



Det blir n og skitbra :D

2011-11-11 @ 12:47:18
URL: http://sannis1987.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback