Försäkring

Många har frågat om försäkring när det gäller Elmer.

Nej, jag hade ingen riktig gravidförsäkring. Så SURT! Jag hade gratisförsäringen från Trygg Hansa men det har vi ju ingen glädje av.

Det som gör att det hela känns ännu värre är att jag hade betalvarianten när jag väntade Alvin! Då betalade jag en 1000-lapp för att vara försäkrad men hade ingen nytta av det. Anledningen till att jag tog den var just för att de inte ska kunna gnälla om medfödda grejer men sedan när han föddes frisk så fortsatte jag att ha den försäkringen det halvåret som den gäller efter födseln innan jag gick över på en riktig barnförsäkring. DUMT! För efter det halvåret fick jag lämna en hälsodeklaration på Alvin och då hade han hunnit ha Öroninflammation.

Jag skulle gått över till vanliga barnförsäringen direkt när han föddes (samma kostnad eftersom den är gratis första halvåret)  men lurades ju av att jag hade gravidförsäkringen så jag "slapp" skaffa den riktiga barnförsäkringen.

En trist historia som fick mig irriterad så när jag blev gravid den här gången valde jag att avstå från en riktig gravidförsäkring som täcker sjukdom osv och tog bara gratisvarianten som bara är livförsäkring och olycksfallsförsäkring.

Surt! Förbannat surt!

Kommentarer
Postat av: ida

Hmm... surt verkligen! Jag har också bara gratisversionen.... :-s Kanske ska tänka om? Med dom andra två hade jag ingen försäkring alls....

2009-09-16 @ 09:38:19
URL: http://1vuxen2barn.wordpress.com
Postat av: Kaiza på FL.

Jaa.. jag bet också i det sura äpplet. Lätt att vara efterklok!

2009-09-16 @ 10:05:05
Postat av: Bodil

Trist! Det är ett jäkla projekt det där med försäkringar, att sätta sig in i allt och komma fram till vad som är bäst... :/

2009-09-16 @ 11:42:20
URL: http://enmynta.se
Postat av: Carolina

Hejsan!!!

Har följt din blogg ett tag och måste säga att jag tycker att skriver väldigt bra, kanske inte håller med dig om allt men vi är ju alla olika...Du har verkligen 3 jätte fina barn. Verkligen surt det där med försäkringen, e såå typiskt =(. Lycka till med allt du ska se att allt löser sig till det bästa. Går det bra om jag lägger till dig på bloggar jag följer?

Ha en bra dag.

Kram Carolina

2009-09-16 @ 11:45:25
URL: http://linaw83.blogg.se/
Postat av: Malin

Måste bara fråga, hade ni kunnat få ut så mycket om ni hade tecknat försäkringen? Fick själv en son i somras som fick en ganska dramatisk start. Hade bara tecknat gratisförsäkringen. Nu har trygg hansa haft får ansökan om barnförsäkring i över 2,5 månad utan att lämna besked. Misstänker ganska starkt att vi kommer att bli nekade försäkring och det känns väldigt trist.



Tack för en kanonbra blogg!

2009-09-16 @ 12:41:40
Postat av: skulle aldrig våga

Ärligt talat så förstår jag inte hur man törs låta sig själv och sina barn vara oförsäkrade i dagens läge.

2009-09-16 @ 13:55:05
Postat av: Madde

Vet inte exakt va de innebär för er att ni har 'fel' försäkring.. Men ni ska va glada att ni bor i sverige.. Här i USA blir man ju ruinerad såfort man blir sjuk (lr ska föda barn).

2009-09-16 @ 17:19:46
URL: http://www.maddes-cali-dreamin.com
Postat av: Anonym

Vilken idiot som helst förstår att man ska försäkra sina barn..vilken som efterblivna idiot ska det va..är det inte på den nivån du brukar ta det på.

2009-09-17 @ 11:55:51
Postat av: Beckah

Ja, verkligen idiotiskt :-) jag känner inte en enda som tagit betalförsäkring under graviditeten så vi är nog rätt många idioter här i landet skulle jag tro ;-)

2009-09-17 @ 11:58:09
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Anonym

Förvånande med resonemanget att kan lägga massor med pengar på könsul och andra struntsaker men att ta en försäkring det är "för dyrt", sen gnäller man när man inte får hjälp sen.

2009-09-18 @ 09:57:23
Postat av: Beckah

Ett köns-UL kostar 600 och ger garanterat något. Trygg Hansas betalförsäkring under graviditeten kostar 1500 och ger ingenting om inget händer och man räknar ju inte med att något ska hända.



Ja, det är dumt att inte ta betalförsäkringen, det har jag ju bevisat men det är ju inte så att man MÅSTE ha försäkring i Sverige. Sjukvård osv får man ändå, det är ju mer att man får ersättning UTÖVER det nödvändiga. Vi har det bra här i Sverige även utan försäkringar. och ärligt talat. HUR stor andel av alla gravida tecknar en betalförsäkring egentligen? Inte många.



Gnäller att man inte får hjälp? Hur menar du nu? Vilken hjälp har jag gnällt om att jag inte fått? På vilket sätt har jag gnällt ALLS? mer än att gnälla på mig själv att jag inte tecknade försäkringen.

2009-09-18 @ 10:15:25
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: T r o l l i s

Jätte tråkigt detta, men du kunde juh inte veta.

2009-09-18 @ 12:09:44
URL: http://www.thinki.se
Postat av: Anonym

Räknar inte med att något ska hända... Hur kan man tänka så? Uppenbarligen händer ju saker och för framtiden är det ju superviktigt att ha en bra barnförsäkring som senare går med in i vuxenlivet. Hur kan du och alla andra som inte tänker räkna med att alltid få all hjälp när man behöver? Vi lever i ett samhälle där pengarna inte räcker till till alla som behöver hjälp, alltså kommer vi i framtiden att tvingas försäkra oss själva alltmer. Nej, du har inte gnällt mer än på dig själv, ännu. Mycket tråkigt det som hänt er i vilket fall.



2009-09-18 @ 18:14:23


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback