Svar på kommentar

Blir faktiskt irriterad måste jag erkänna. Om man inte har ork att läsa och FÖRSTÅ vad som står kanske man ska hoppa över att läsa något alls i frågan? Då kanske man ska hoppa över helt...?!! Testa det nästa gång. SUCK!


Bettan om Mina P.S. filmer:
"Tycker det är tragiskt det som hänt dig och din son, men soc gjorde bara vad dom behövde göra! Eller hur? men jag står som ett stort frågetecken, hur kan du önska K en mor och barn placering om du nu själv vet hur du mådde då ni var placerade? och hur kom du till insikt i dina brister så du fick tillbaka din son till slut?"



Svar:

1. tragiskt är det ja, men jag förstår inte vad det är DU tycker är tragiskt eftersom du uppebarligen inte fattat någonting av hela historien.

2. ööööh...soc gjorde vad, sa du?! är du helt blåst?! De gjorde allt annat än vad de skulle göra!

3. jag önskar K chansen till att få hjälp som förälder TILLSAMMANS med sin son. En Mor-barn-placering innebär att man bor på ett utredningshem i ca 8 veckor och sedan är det klart. det är INTE meningen att man ska bo kvar i nära 2 år som jag gjorde och detta helt utan grund. utredningen var klar när Victor var 8 veckor gammal och den visade att jag inte hade några brister. Därefter hände ingenting tiden bara gick och jag fick bo kvar på ett UTREDNINGSHEM i nästan 2 år fast det inte är anpassat för det. tanken är att man ska bo korta stunder för utredning och det var DÄRFÖR jag mådde dåligt. DET önskar jag ingen.

4. Den sista frågan är så korkad att jag måste skratta trots att jag både blir sårad och vansinnigt förbannad på dig! Det enda jag kan råda dig till är att läsa om allt jag skrivit och att se filmerna så kanske poletten trillar ner. Jag hade inga brister så jag hade inget att "komma till insikt" om. Soc försökte däremot ljuga ihop att jag hade brister men det blev så idiotiskt löjligt att varken Länsrätten eller Kammarrätten köpte deras idioti. Jag fick alltså inte tillbaka min son eftersom jag aldrig blev av med honom.



LÄS om ni ska läsa och använd hjärnan när ni gör det, snälla människor! Annars ber jag er VÄNLIGEN att låta bli att läsa alls. Ta och läs en Totte-bok istället, den är lättare att förstå.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Totte-bok... jag skrattar ihjäl mig. Du har så bra svar på tal, jag måste jobba på det känner jag. Och jo, jag undrar också hur man kan läsa så inihelvete tokigt.

2009-03-16 @ 23:03:08
Postat av: Anonym

Men jag håller också med "Bettan" och sen får du bli HUR arg du vill bli, du förstår ingen blir särskilt rädd för det, men jag förstår precis vad Bettan menar- du har dubbelmoral, tycker inte heller att du har varit helt schysst mot Kicki. -Hon ska söka hjälp. - hon måste förstå att hon är sjuk därför tar dem hannes barn osv. Det är vad du har skrivit. Men till skillnad från dig som var sååå Duktig och klarade det galant? Borde du inte också förstå att soc gjort fel mot henne, du om någon borde ju förstå men det har man inte märkt alls. Oavsett vad som står i dommen så kan det ju vara mkt skitsnack, antar att soc skrivit endel om dig och din son i deras beslut med tanke på att han också hade Lvu, varför ber du inte alla läsa dina dommar? Du som gladde dig så mycket åt att läsa Kickis dom. Jag personligen tycker inte att ngn ska läsa ngn annans dom, tycker enbart extremt nyfikena personer läser det, hur kan det vara intressant när man inte ens känner personen, det blir ju verkligen en rättvis bedömning då eller? Näe man bör lyssna på Kicki också för att få en helhets bedömning.

Tycker helt enkelt att du är orättvis, tycker synd om hur både ditt och Kickis liv har blivit format.

Men hur kan du vara så taskig mot henne när du varit men om samma sak själv, lär dig kanske inte efter vad dem gjorde mot dig?

Det värsta man kan bli efter en sådan händelse är bitter eller högfärdig.

Ta lärdom istället och lär andra. Lycka till, men du kan väll sällan tar emot kritik? Så nu bara HATAR väll du mig? He he lite patetiskt måste jag säga och att dessutom skriva ut det på din blogg är ju lite pinsamt eftersom då kan man tro att du helt plötsligt är mycket yngre än vad du är, annars är bloggen intressant tycker jag, förutom att du ska skriva massa HAT om någon skriver nåt negativt till dig, är det bara bra när folk skriver att du är duktig.

2009-03-17 @ 09:31:53
Postat av: Beckah

VAD är det för dubbelmoral? VARFÖR måste jag förutsätta att Kicki blivit felbehandlad bara för att jag blev det? Jag har läst båda sidor av hennes historia. Jag tyckte det var ett solklart fall där mamman vägrade ta emot hjälp. Nu efter andra domen kommit har hennes soc gjort en rad saker som talar för att Kicki faktiskt är felbehandlad. Att de väljer ett familjehem 12 mil från mamman, att de ska dra ner umgänget istället för att bygga upp det osv är tvärt emot regelboken och det är självklart helt fel.



Om Kicki erbjudits hjälp tidigare eller inte är inte alls lika klart som det var förrut. Jag tvivlar på det med tanke på soc agerande nu den senaste tiden. Alltså kan jag mycket väl tänkas ha fel i den bild jag hade om Kickis fall. Vi har varandra på MSN och har pratat en hel del som inte ni andra ser, men det är ju inget som någon annan har att göra med, eller hur?



Jag har aldrig varit intresserad av att göra Kicki illa eller att hon ska utsättas för felbehandlingar. Aldrig. Framförallt har jag aldrig velat att hennes pojk ska utsättas för en onödig karusell.



Min grundsyn är och förblir att barn ska vara hos sina föräldrar så långt det över huvudtaget är möjligt men om en förälder behöver hjälp men vägrar finns kanske inget annat sätt men sålänge föräldern går med på hjälp så ska ju barnet vara kvar.



I de fall där barn omhändertas så ska tanken alltid vara att barnet ska kunna komma hem en dag och man ska jobba utifrån det. Att minska umgänget tex är ju allt annat än att jobba FÖR en hemflytt.



MEN den viktiga poängen är att jag förutsätter att soc gör ett bra jobb. Det är min syn alltid - tills motsatsen bevisats för faktiskt så är det så att de allra allra flesta socionymer faktiskt fattade något på utbildningen och jobbar FÖR barnen och FÖR en bra relation mellan barn och föräldrar och det är bara i undantagsfall som soc beter sig så vidrigt som i mitt fall och eventuellt i Kickis fall men det kan jag inte svara på efter som jag inte har alla fakta. Det tyder helt klart på att de jobbar på helt fel sätt om man ser till deras beslut senaste tiden.



På samma vis är min tanke att alla familjehem är bra tills motsatsen bevisats. jag har stött på både och. Jag har bott i några grisiga, min ena syster också. Två andra systrar har bott/bor i fantastiskt bra familjehem å andra sidan och jag känner till många fler familjer än dessa också. Så visst finns det hemska familjehem men jag tror ändå att det är undantagsfall, trots att jag tyvärr nästan bara råkade ut för dåliga själv.



Jag vill INTE bli jämförd med Kicki och jag är rätt övertygad om att hon INTE vill bli jämförd med mig heller.





Nej jag HATAR inte dig men jag HATAR att alla som ska skriva skit måste vara anonyma. Jag spyr verkligen på det. Pinsamt och fegt är det.

2009-03-17 @ 09:53:42
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Kicki (storasyster)

Nu MÅSTE jag få lägga mig i detta med... Det finns oxå gånger när soc väntar lite för länge med att göra sitt jobb!! Hade de brytt sig om våran situation hos vår mamma kanske allas vår förutsättning sett annorlunda ut... Nu väntade de tills jag var 18 och flyttade hemifrån och de andra två gick på mellanstadiet... OK, heeelt bortglömd var inte jag, jag hade stödfamilj varannan helg, men INTE pga mammas alkoholproblem utan pga att jag inte hade en pappa i närheten som mina andra systrar... Ibland önskar jag att de sett situationen tidigare... Nu gjorde de inte det och faktiskt så måste jag säga att vi blev helt normala medborgare allihop, trots allt, ingen av oss har alkohol eller drog-missbruk, vi är bra föräldrar och våra barn mår bra.

2009-03-17 @ 12:04:24
URL: http://ettermyreblaj.bloggagratis.se
Postat av: Oates

Ok att du blir arg på folk som läser din blogg och vill kommentera det du skrivit, men att skriva att någon är korkad osv är bara barnsligt och gör du det är du inte ett dugg bättre än K. Trodde ärligt att du var mer mogen.

2009-03-17 @ 20:24:32
Postat av: m i ösd :)

Kände bara för alla läsare ville nämna, att stället du bodde på inte alls funkar som det ska på nåt vis.. Och speciellt inte i ditt fall.. Jag själv var ju oxå fast i deras våld.. dock inte så länge som du, utan "bara" tre månader... Det ENDA som det klagades på, var att sonen inte fick ligga på en filt så att personalen kunde granska honom.! Så sjukt... Jag VÄGRADE låta min son ligga där för att bli GRANSKAD! Har helt förträngt denna jobbiga tid i mitt första barns första månader i livet.. SÅ jobbigt att tänka på! Jag tycker deras arbetssätt är så fel.. Så jävla jävla fel...





mama.nu/lasarbloggar (mamma77)



2009-03-18 @ 06:31:21
URL: http://mama.nu
Postat av: Anonym

Vad oväntat att du precis som alla andra tt-morsor som blir socutredda påstår dig blivit "felbehandlad".Grädden på moset är ju att dessutom kastar sten i glashus.Och du, brister har du uppenbarligen men du är för narcissistisk för att kunna se det.

2009-03-18 @ 15:59:43


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback