Den sanna midsommaren

Jahapps, midsommar då ja. Vad gör ni alla? Äter jordgubbar och färskpotatis och dricker för mycket av alkoholhaltiga drycker?

Midsommarafton är rätt tragisk egentligen, Sveriges största supardag. Imorgon ligger halva befolkningen utslagna med jordens baksmälla och över landet kommer det ligga som en osande dimma av gammal fylla och djup ångest i luften.

Ute kommer det ligga ölburkar utspritt lite varstans, på rangliga plastbord kommer det ligga gamla matrester som flugorna festar till det på. Utspilld öl, fimpar och skräp. Någon trasig midsommarkrans som någon pillat ihop innan hen blev allt för packad.

I parkernas buskage kan man imorgon hitta borttappade skor, flaskor, burkar, några par trosor, en och annan spya här och var och det kommer lukta piss i varje vrå.

Mängder av barn kommer att dansa kring en midsommarstång och tro att det här är en underbar dag, bara för att någon timme senare upptäcka att varenda vuxen, plötsligt, utan att man märkt det, är dyngrak och inte finns där för fem öre.

Barn kommer yra omkring i grupper sent ikväll och leka tills det börjar ljusna igen. De kommer finnas i bostadsområden och i idylliska svenska paradis vid havet där man samlats flera familjer för att fira tillsammans. Ingen kommer se barnen eller bry sig varför de är ute och ränner långt efter att de borde lagt sig.

...nu pratar jag om de barn som ändå har det ganska bra. Många barn kommer att ha en betydligt mer tragisk midsommar men det är för tungt för att ta upp här.

Ikväll och i natt kommer en mängd människor köra bil på fyllan och det kommer få sorgliga konsekvenser, tro mig. Minst lika många kommer att ge sig ut i båt på fyllan och ännu fler kommer aspackade trilla ner i vattnet från bryggor och liknande. Fyllecellerna kommer vara lika packade som folket i dem.

Många knogar kommer bli blodiga, många ansikten kommer slås sönder. Det kommer bråkas, gapas och skrikas. Mängder av kärlekspar kommer att göra slut och miljarder tårar kommer att fällas ikväll. Miljarder.

Många tjejer kommer att våldtas ikväll och i natt. De flesta av dem kommer inte förstå det själva. Att de först var "på" men sedan sa nej eller ångrade sig, men på något sätt blev det där samlaget av ändå, det är väl inte våldtäkt? Eller? Eller förresten, vad hände egentligen igår? Hade vi verkligen sex, vem var det med och ville jag verkligen det? Finfint, de kommer inte förstå själva vad som hände.

"Vad hände" ja, den stora frågan imorgon. Vad fan hände?

Nej men så negativt jag skriver. Klart det finns vackra Pripps Blå-mysiga firanden vid havet också och nyktra familjetillställningar med midsommarstång och små grodorna. Självklart. Allas bild av midsommar, att det är så vackert och fint. Blommor, mys och lyckliga familjer. Den svenska sommaren med glädje och kärlek förpackat i en jordgubbstårta.


Nej men GLAD MIDSOMMAR på er då, nu vänder det, snart kommer hösten :-)




Kommentarer
Postat av: Pella

Här görs inget som inte görs någon annan fredag. Jo iofs en del av den jobbande familjen är ledig. Annars är det som vilken dag som helst! Vi är så tråkiga så vi firar inga högtider alls utan vi firar när vi tycker att livet är värt att firas, mest hela tiden m.a.o ;-)



Trevlig midsommar till dig och de dina <3

2011-06-24 @ 11:13:35
Postat av: eedaaa

Där slog du verkligen huvudet på spiken!

Det kommer vara så jävla synd om vissa människor ikväll som både blir våldtagna och slagna..

Det är sjukt att något som visas så "fint" på film o skit ska vara så hemskt IRL..

MEN sen finns de ju dom som firar i goda vänners lag på balkongen och faktiskt sköter sig oxå :)

2011-06-24 @ 14:12:06
URL: http://eedaaa.blogg.se/
Postat av: Lillrik

SÅ sant!! Midsommaren är tragisk för många. :-(

2011-06-24 @ 15:22:29
URL: http://www.lillrika.se
Postat av: mia

En lugn kväll med god mat kommer att bl vår midsommar tillsammans med vår lille grabb på 15 månader. Usch man mår dåligt av tanken på alla stackars barn där ute.......Har haft inblick i skiten förr

2011-06-24 @ 16:26:10
Postat av: MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma <3

Vi firar inte midsommar faktiskt. Vi är hemma & äter godis. Barnen är inte nära nån som är full. :)

2011-06-24 @ 18:10:19
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: maria

Så tragiskt men så sant. Nu tänker jag på Mina småpojkar och minns hur midsommar med deras papp var. Själva så är vi hma hos min mamma äter gott och här blir det lax 2 glas vin om ens det. Hoppas du får en underbar dag <3

2011-06-24 @ 18:30:26
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Emma

Här dricks det ingenting, umgås och har det trevligt ihop. Så här är det lugnt för mina två barn :)

2011-06-24 @ 22:30:07
Postat av: Sara, mamma till pseudotvillingar & pyret i magen

Det är därför jag är otroligt lycklig över att barnen och mannen ligger hemma och sover sen många timmar tillbaka och jag sitter på jobbet hela natten, det känns säkert och bra. Sen är vi inga "drickare" i familjen heller, Mannen dricker kanske en gång per år och jag lyckas ju vara gravid varje år så här dricks det inte en droppe just nu. Skönt att slippa oroa sig idag :) Glad midsommar på dig <3

2011-06-25 @ 01:26:28
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: Carro

Här firades inte midsommar något speciellt. Vi åt lite godare mat än vanligt och till maten serverades Coca cola till samtliga inblandade :) Förstår egentligen inte varför midsommar är så himla hypat(?)

2011-06-25 @ 15:28:12
URL: http://emmasandracaroline.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback