Sjuuuuk men nu har jag fått hjälp

*Vinkar* ja, jag lever :-)

Men fy så dålig jag varit nu. Imorgon är det en vecka sen jag blev riktigt sjuk med feber, frossa, värk, smärtor och ja, sån skit. Hostan har jag däremot haft i 7 veckor nu.

I måndags gick jag till vårdcentralen för att febern aldrig ville gå ner. Nu tänker ni förkylning, alltså snuva - ta en alvedon och sen är det inte så mycket mer med det. Men asså den här förkylningen kommer direkt från helvetet. Jag har mått sämre den här veckan än jag gjort när jag haft influensa.

Läkaren sa att det förmodligen är så att jag fått flera virus direkt efter varandra. Inget att göra åt eftersom det är virus. Hon tog blodtryck, lyssna på hjärta och lungor och kollade hals och öron. GLÖMDE kolla CRP (hon hade sagt innan att hon skulle det) och bedömde att det bara var att gå hem och vila och fortsätta hålla febern nere.

Jag frågade angående hostmedicin, för första åren jag bodde här nere hade jag lite svårt för den kalla fuktiga höstluften (vi har torr luft i norrland) så jag fick sån här hosta varje år och efter några veckors hostande slutade det alltid med lunginflammation - tills jag fick Cocillana-Etyfin, det funkade kalasbra och sen dess har jag sluppit lunginflammation och nu är det flera år sen jag hade den här hostan med.

Läkaren i måndags sa dock att jag inte skulle ha hostmedicin. Möjligtvis slemlösande (men tydligen receptfri sådan i såfall för hon tänkte inte skriva ut något) men inte Hostdämpande för då samlas bakterier i lungorna och blir lunginflammation (alltså tvärt emot hur det funkat för mig tidigare, men men).

Så det var helt bortkastat att gå dit.

Dagen efter, i tisdags stod jag inte ut med hostan längre och var redo att döda någon, eller mig själv eller vad som helst för att slippa hostan. Ringde vårdcentralen och pratade med en sköterska och förklarade läget. Hon skulle prata med läkaren och se till så hon skrev ut Cocillana. "Hur vet jag när det finns på Apoteket?" frågade jag och hon sa att om jag inget hört före 16:00 så finns det att hämta ut. Sen har jag varit för sjuk för att ta mig iväg. Jag har inte lyckats pallra mig dit.

Idag kom barnens farmor och hämtade mig och körde mig till Apoteket där en trevlig överraskning väntade: Inget recept!!!

Åkte till Vårdcentralen, redo att gapa och skälla men fick sansa mig i receptionen (inte hennes fel) och det var ju bra för hon satte mig på tid hos sjuksköterskan omgående helt gratis. Jag kom in till sköterskan och skulle skälla men det gick inte det heller. Jag slapp för hon var hur bra och proffsig som helst. Rak, snabb, förstående och ställde de nödvändiga frågorna bara. Hon blev uppriktigt bekymrad när hon hörde hur jag lät när jag hostade. Hon frågade om CRP från i måndags men som sagt ...det togs ju inget. Då släpade hon med mig direkt ut i provtagningsrummet och tog ett prov som visade på 71.

Då ville hon ha en läkare att titta på mig men jag sa att jag hade för bråttom och frågade om jag i såfall kunde få en senare tid. Hon gick istället in och pratade med en läkare, förklarade läget och kom tillbaka och sa att jag nu genast kunde hämta ut hostmedicin och Kåvepenin på Apoteket. Allt som allt tog det här besöket 20 minuter.

Vissa jobbar helt klart med rätt sak <3 Jag känner mig väldigt glad över att jag ska bli Sjuksköterska faktiskt, även om det inte är slutmålet så är det ju första delmålet och vem vet hur länge jag fastnar där innan jag läser vidare :-)

Ja så nu går jag på medicin ordentligt :-) dock fick jag inte Cocillana som är hostdämpande utan Mollipect som är slemlösande. Skillnaden känns redan! Mycket lättare att andas och hostan känns lättsammare.

Härligt! Snart kommer jag bli frisk! Så slipper jag bo i sängen hela dagarna, men pust så mycket skola att ta igen...

Kommentarer
Postat av: thile

Underbart, vennen min <3

ÅH, DET ER SÅ STOR FORSKJELL PÅ LEGER OG SYKEPLEIERE!

Hurra for barnens farmor =)=)=)



Styrke, varme og oppmuntringsklem fra meg <3

2010-09-23 @ 14:58:45
Postat av: Anonym

Hej Elmer! Nu är din födelsedagspresent äntligen postad. Det blev så dumt att jag inte hann åka in och handla den och tiden bara gick - så de rosa hade hunnit ta slut. Det blev en annan färg. För att du skulle ha något rosa i alla fall så finns det en sak med rosa i - om du stoppar din lilla söta näve i ryggsäcken så hittar du den.



Hälsa mamma! Tråkigt att hon är sjuk. Ja, hon har helt rätt: mot den där hostan hjälper bara cocillana etyfin fast man kan bli lite dåsig av den också.

2010-09-23 @ 15:15:51
Postat av: Lilith

Vad skönt att allt ordnade sig. Men tänk att man ska behöva bråka för att få hjälp.

2010-09-23 @ 15:45:13
URL: http://www.lilith.se
Postat av: Elin i Malmö

Härligt! :-)

Tyckte också det var kasst att de inte tog CRP med en gång!

Hoppas nu du kryar på dig snabbt!

Kram

2010-09-23 @ 17:37:20
Postat av: Fia

Mollipec är ju inget bra alls tycker jag , fy, funkar den för dig?

2010-09-23 @ 18:16:35
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Fia; jag har kvar en del hosta (tror det är meningen med slemlösande) men det blev en enorm skillnad att andas! Luftvägarna känns öppnade och den retsamma, irriterande, kliande, stickande, killande känslan som varit i hela övre luftvägarna mellan hostattackerna är nästan borta. I flera veckor har jag inte kunnat andas ordentligt utan fått andas små små ytliga andetag och samtidigt ha den här irriterande känslan. Det är den känslan som höll på göra mig galen. På riktigt jag fick helt sjuka tankar (ska inte gå in på det) tappade livsglädjen och JA jag inser absolut hur psycho det låter men tro mig, man måste uppleva det för att förstå-

2010-09-23 @ 19:44:00
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Fia

Oj ja då förstår jag hur kasst du måste ha mått :( Jag har astma och vet hur det, jag kan få "dödsångest" typ att inte kunna andas ordentligt, usch det är hemskt man kvävs liksom! Hade en lunginflammation för ganska länge sen nu men då hade jag en obehaglig kraftig rädsla, trodde jag skulle dö om jag somnade för det kändes som om jag kvävdes om jag låg plant utan tio kuddar!! Hoppas du blir bättre snart!!!

2010-09-23 @ 21:06:18
Postat av: Anonym

Du borde börja träna, stärker immunförsvaret och du kommer att bli starkare (om du har tid)

2010-09-24 @ 16:25:09


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback