Alvins fina ordförråd

Jag sitter med Elmer på golvet och har honom på pottan för att han ska bajsa. Alvin kommer in i badrummet och tycker det är jättespännande och sätter sig för att titta på.

-Elmer bajsar! Säger Alvin och tittar glatt på mig för att få bekräftelse.
-Ja, Elmer bajsar i pottan. svarar jag.
-Får jag se?! säger Alvin med nyfikna glittrande ögon.
-Ja, titta du. Säger jag och lyfter bort Elmer.
-Men FIII FAN! säger Alvin och rynkar pannan och håller för näsan.
-Fiii faaan, vad det luktar! ropar han och springer iväg för att berätta om det hela för pappa.

Så kan det gå när man är nyfiken i en strut :-)

Kommentarer
Postat av: Linda

Åh gulliga Alvin... hihihi :)

2010-02-08 @ 15:14:31
Postat av: donna

hahahahaha

2010-02-08 @ 16:39:30
Postat av: thile

Herlige charmige Alvin <3

2010-02-08 @ 17:07:29
Postat av: Johanna

Hahaha. =p

2010-02-08 @ 19:26:03
URL: http://theomylove.blogg.se/
Postat av: Helena med Eskil

Haha :-D

2010-02-08 @ 19:29:51
Postat av: Emo

Har du lärt din 2åring att svära? :/

2010-02-08 @ 21:27:26
URL: http://Linnemo.bloggplatsen.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Det har han lärt sig själv, det är ju inte så att vi suttit och tränat svordomar ;-) men javisst, det blir en hel del svordomar här hemma och dem suger han upp som en liten svamp. Gör det dig något? :-)

2010-02-08 @ 21:33:16
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Anonym

Det gör mig något. Det är ju sådana som ni som är anledningen till att andras barn kommer hem från dagis och svär. "Alla gör ju det, det går inte att undvika" - nä precis, för att sånna som ni gör det... Och du som tycker att EC är en så bra idé, borde veta hur otroligt korkat det är att lära barn att bajs är äckligt (eller inte förklara att det inte är det när ANDRAS barn har sagt att det är det...).

2010-02-08 @ 22:03:29
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Men snälla du. Mitt barn lär ditt barn att svära? jaha, då får väl DU vara förälder till DITT barn och be barnet låta bli. Jag ser inte det farliga i att svära heller för den delen.



Andra ungar lär mitt barn att pojkar inte får ha rosa och att det är fel när tjejer är kär i tjejer för att de barnen lärt sig det av sina föräldrar. Vad gör jag åt saken? Jo jag får förklara för mitt barn att det inte stämmer.



Jag kan inte begärna att andra föräldrar ska ge SINA barn MINA värderingar, eller hur? Mina värderingar får jag plandera i mina barn på egen hand.



Om DU har problem med att folk svär så får DU väl lära DINA barn att inte svära. Du kan ju inte begära att JAG ska ge MINA barn dina värderingar för att de inte ska lära ut fel till dina barn! :-)



Svära är väl inget, herregud, helvete - en plats beskriven i kristendomen. jag skiter fullständigt i sånt. jag är INTE kristen. Fan - en figur som också han kommer ifrån tron ch jag tror inte alltså är det bara ett tomt ord. Vem bryr sig?



**



vad gäller bajs fattar jag inte vad du menar? jag lär mina barn att det är naturligt med bajs, alla bajsar och det är inget konstigt med det, inget man ska hymla med eller skämmas för men nog FAn är bajs äckligt för det! och visst FAN luktar det illa! Varför ska jagh försöka tuta i dem att det luktar gott och är mysigt med bajs? Bajs ÄR äckligt och bajs luktar äckligt.



Tror du blandar ihop en del grejer...

2010-02-08 @ 22:32:06
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Victoria

Men jösses vilken löjlig människa! Lär barnen sig inte svära på dagis så lär det ju komma i skolan. Det är nåt som är oundvikligt. Kan ju lika gärna vara nån på Ica som svär högt så hennes ungar hör. Undra om den människan får sig en omgång då :p

Nä osm du säger Becka så får ju var och en lära sina barn själva vad dom tycker är ok och inte ok.



Jag tyckte det var charmigt sagt av Alvin, hela konversationen.

2010-02-08 @ 23:41:29
Postat av: Anonym

Precis, de kommer att lära sig någongång - för att andra gör det. Du och dina white trash-anhängare. Det är inte förbjudet att svära men det låter smutsigt och oallmänbildat och i synnerhet när barn gör det. Inte ett dugg gulligt och det är bara tragiskt att ni tycker att det är gulligt. Nä bajs är inte mysigt och det luktar inte gott men det är, ur ett barnpsykologiskt perspektiv, inte speciellt pedagogiskt att säga att något som barnet gör är äckligt. Det kanske har undgått dig att vissa barn blir hämmade av sådant och inte vågar bajsa för att de tror att de är äckliga då. Det är inte mitt påhitt. Du har bara så svårt att se att andra kan ha rätt och inte du att du måste dumförklara andra till ditt försvar. Det är tragiskt. Lär dig lyssna på andra istället för att vända taggarna utåt så fort du blir ifrågasatt.

2010-02-09 @ 11:23:14
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Men du, vart vill du komma?



Varför har du fått för dig att jag lär barnen att det är äckligt att bajsa? Läser du upp och ner eller hur bär du dig åt för att få till något så långt ifrån vad som står?



det är inte äckligt att bajsa och jag har aldrig någosin sagt så till Alvin ELLER skriver så här. Tvärt om så märker du om du LÄSER att jag är rätt så pedagogisk genom att helt neutralt låta Alvin titta på Elmers bajs, UTAn att säga varken det ena eller andra. han var nyfiken, han fick utforska. Var fick du det till att jag sa att det var äckligt? jag sa ingenting. ALVIn sa att det LUKTADE äckligt. Inte att Elmer var äcklig eller att det är äckligt att bajsa.



Var fasen fick du detta ifrån? Ööööööh??!!

2010-02-09 @ 11:29:06
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Lena

tycker att man ska lära sina barn att inte titta på andras bajs, lära dem att det är äckligt! Om du påstår att det är naturligt är min fråga är det naturligt för dig att titta på andras bajs, antar inte och varför ska man då göra skillnad på barn och vuxna. Angående svärord så handlar det väll inte bara om kristendomen om du nu är så trångsint, det handlat om att man ska ha ett vårdad språk till andra, att man ska lära sina barn att ha respekt för andra helt enkelt men du kanske inte tycker så. Men det är samma sak som jäkla, skit osv det är inte heller fina ord och ska helst inte heller användas men klart att barn gör så ändå precis som oss vuxna!

2010-02-09 @ 18:48:24
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

jag tycker att barnens nyfikenhet och vilja att upptäcka världen är något som ska uppmuntras och underlättas.



Vill Alvin titta på Elmers bajs så beror det på att han är en fullt normal unge och då får han titta. Det är rent idiotiskt att försöka smussla med bajset, säga att han inte får titta osv. Finns ingen anledning.

2010-02-09 @ 18:54:06
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Ewa-Marie

Då är jag en jättedum mamma som håller upp blöjan för min son och säger TITTA BAJS. För jag vill att han ska förstå vad som händer nu när pott-träningen snart kommer.



Jag tycker det är helt normalt att barn svär. Inte okej...men det är heller inget konstigt ATT de gör det. De svär ju på tv, familjeunderhållning till och med. De säger Kn*lla och ännu värre på radio titt som tätt så man får stänga av. Här om dagen hade de barnradio där man skrek "håll käften annars ska jag sparka in tänderna på dig din jävel". Det är DÄR barn lär sig också



Skriv gärna in till radio/tv vad ni tycker om ni hör språkbruk som ni reagerar mot. Det gör jag.



2010-02-10 @ 16:32:27
URL: http://ewamarie.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback