Sjuk liten Alvin - hela långa röran

Elmer sover och Alvin är med pappa sin och grejar i huset. Victor kom precis in och ska hoppa i duschen och själv ska jag göra mig och Elmer i ordning så vi kan åka till min syster på lite kalas om en stund. Hon fyller år om några dagar.

Ja, småbarnen är sjuka här men nu skiter vi i det och åker ändå! Vi har kommat så det är okej ;-) några kommer före och och några kommer efter oss så att ingen tvingas på en massa smitta. Vi kan ju inte sitta isolerade hemma i hundra år.

Elmer och Alvin är då alltså förkylda med snuva, feber och lite hosta och därtill har Alvin också en öroninflammation som han får. Penicillin för. Alvin är inte alls kry men det är kanske inte så konstigt med allt som varit.

För er som inte hängt med:

I några månader har Alvin haft väldiga problem med sin mage. Smärta och diarré nästan hela tiden, några ljusglimtar då och då när magen funkat men annars har han varit rätt kass i flera månader. Han klagar ofta på smärta i magen.

För 1,5 vecka sedan trillade Alvin på dagis och fick en hjärnskakning och låg inne en natt för detta. Några dagar senare åkte han på magsjuka samtidigt som han alltså har sina vanliga besvär med magen. Magsjukan gick över men pajken var trött och slö och mådde dåligt. Spydde ett par gånger under veckan också (en gång varannan dag typ) så detta hade inte med magsjukan att göra bedömde senaste läkaren vi träffade.

Sen åkte han (och Elmer) på en förkylning med feber och snyva men Alvin tog det ju extra hårt eftersom han varit dålig så länge och som sagt - magontet fortsatte och var riktigt illa i torsdags. Vi var till vårdcentralen/jouren två gånger på torsdagen och vid andra besöket hittade de en ilsken öroninflammation som han fick penicillin för.

Nu har det gått några dagar och Alvin är lika sjuk fortfarande :-/

Inatt vaknade han och låg och skrek och grät i 2,5 timmar om att han hade så ont i magen. Detta trots Ipren OCH Alvedon. Han har små "pigga" stunder då och då men den största delen tiden är han trött, slö, hängig, arg, ledsen, gnällig och har ont.

Det är skickat en remiss till Barnmottagningen angående hans mage och förhoppningsvis får han bli utredd snaaart. För så här kan han ju inte gå omkring. Om han inte blir frisk "allmänt" inom några dagar får jag ju höra av mig igen men jag hoppas det vänder snart.

Kommentarer
Postat av: linjes

Har ni provat att utesluta laktos och gluten?

2010-04-04 @ 14:25:53
Postat av: thile

Fine mamma <3, håper virkelig det vender med gode Alvin <3, så du FÅR mindre energi størende dager, nå når våre er her =) Styrkeklem fra meg.

2010-04-04 @ 14:25:55
Postat av: Anonym

Vad säger vc om vad det kan bero på med hans mage? Jag har hört att man inte ska ge smärtstillande när man har ont i magen.. Men jag kan ha fel. Men det är klart att man vill göra allt i sin makt när sina små har ont. Hoppas lillkillen blir bra snart med allt! Även Elmer såklart! Kram

2010-04-04 @ 15:49:16
Postat av: C

Usch, hoppas verkligen han får en tid för utredning snarast! När jag läser sånt här så känns det extra skönt att vi köpt vårdförsäkringar åt våra barn- så man slipper dessa j-vla vårdköer! Krya massa till barnen!

2010-04-04 @ 15:52:52
Postat av: linjes

Menade inte att låta kaxig alltså haha,men det var det rådet vi fick att köra uteslutningsmetoden,annars gör dom ju blodprov och kolla värdena

2010-04-04 @ 16:06:51
Postat av: Sanna

Uscha.. vi har en likadan mage här. Ett elände. Har provat att utesluta mjölk helt, och då går det bra, så förmodligen tål sonen inte mjölkproteinet.



Men vi får inte komma och ta ett prov... det ska uteslutas i evighet först. Funkar inte så bra på dagis, så magvärken kommer med jämna mellanrum tillbaka.



Träffade en barnläkare för nåt år sen, och då hade vi fått rådet att gå tillbaka till mjölk helt innan vi såg honom. Sonen reagerade inte så snabbt som man ska när man är allergisk.. och rådet vi fick var "Tillbaka med mjölk i kosten och hör av er om han får ont igen"



Och det fick han ju så småningom.. hörde av oss.. då ska vi utesluta igen i 2 månader suck gjorde så... pratade med en sköterska igen, som sa .. in med mjölk igen och se.. inget hände.. på några veckor, han åt som vanligt och mådde bra. (då är det inte mjölk säger dom)

Men så fick han ont igen.



Nu orkar jag inte släpa med mat till dagis längre utan nu får han äta så mjölkfritt det går där. Vatten till maten och så.



Häromdan åt dom glass på dagis (månadskalas för honom o ett par till).. och efter några dagar så börja magen krångla igen.. men inte vet jag om det var glassen, eller nåt annat han ätit.



HATAR ont i magen. Och att det ska vara så svårt att få det utrett. Han växer ju som han ska, och är pigg som en lärka när han inte har ont i magen.. men när han får ont så sitter han bara i soffan med svarta ringar under ögonen och klagar.



Hoppas ni får hjälp på barnkliniken.. så långt har vi aldrig kommit. Vi kommer inte förbi vårdcentralen :-)

2010-04-04 @ 16:48:55
Postat av: Johanna

stackars, stackars sjuklingar <3

2010-04-04 @ 17:09:16
URL: http://johannasalex.blogg.se/
Postat av: Kristine

Hej!

Jobbigt att Alvin inte mår bra. Hoppas att han återhämtar sig snart! Har själv ulcerös kolit (som crohns, fast i tjocktarmen) och har en släkt med många olika autoimmuna sjukdomar, sk. polyglandulärt syndrom. Vill du fråga om något, är det bara att skriva!

Skickar en kram!

2010-04-04 @ 17:15:11
URL: http://ulcerosa.wordpress.com/
Postat av: mia

Se till att få ett glutenprov taget, det kan man mäta med blodprov. Laktos/mjölkprotein är svårare då barn oftast inte visar via blodprov utan det är i magslemhinnan som det sitter i. Enda sättet att kolla det är att köra helt mjölkproteinfritt i några veckor och sen provocera igen för att kunna mäta skillnaden, om det blir någon skillnad. Det är gången vi har varit med om. Först glutenprov och invänta svar och sen via barnkliniken fått hjälp med uteslutandet av mjölk. Hoppas det löser sig snart...

2010-04-04 @ 18:10:27
Postat av: Sofia

Har du kollat så det är ok att ta Ipren mot magen?

Ibland kan det göra det magproblemen värre.



mvh Sofia

2010-04-04 @ 18:55:33
Postat av: Mia

Måste tipsa om balanscykel. Hört talas om det? Jättebra för att träna upp balansen. Min 4,5åring lärde sig först med balanscykeln och sedan cyklade han direkt utan stödhjul förra sommaren!

2010-04-04 @ 19:07:45
Postat av: Jojo

Låter som glutenintolerans...

2010-04-04 @ 21:24:05
Postat av: Anna

Låter som laktos eller mjölkproteinallergi. Hoppas ni får tid på barnmottagningen snarast, ring och ligg på dem!

2010-04-04 @ 22:21:01
Postat av: Kaiza

Testa att utesluta mjölkprotein i några dagar. Det skadar inte och skulle det vara det som strular blir det ju bättre. Sånt visar sig sällan på allergiprov så det är bara att sätta igång. Har själv 2 mjölkallergiska barn.

2010-04-05 @ 09:53:47
Postat av: Ung pappa till Inez + bebbe

Hej



Jag vet ju inte hur mycket Ipren din son äter men detta preparat bör ej tas när man har något okänt problem med mag- och tarmkanalen. Alvedon är bättre att använda då. Är du nyfiken på mer information så bör du vänta dig till Fass.se. Där kan man lätt söka rätt på olika läkemedel och kolla upp information och vanliga biverkningar.



Hoppas att allt löser sig.

2010-04-06 @ 02:45:18
URL: http://ungaforaldrar.blogspot.com/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback