Recension - Babybjörn Comfort Carrier



Recension - Babybjörn Comfort Carrier


Jag har haft förmånen att få testa BabyBjörns senaste bärseleComfort Carrier och nu tänkte jag berätta om den.

Så här beskriver Babybjörn själva sin sele:
"Den ergonomiska bärselen BABYBJÖRN Comfort Carrier ger bästa möjliga stöd när du bär ett större och äldre barn under längre tid. Midjebältet och de vadderade justerbara axelremmarna fördelar vikten jämnt över både höfter och axlar. För extra komfort kan barnets benposition varieras och, liksom med alla BABYBJÖRN Bärselar kan barnet bäras antingen inåt- eller utåtvänt. BABYBJÖRN Comfort Carrier har en genomtänkt design för att du ska kunna bära ditt barn tryggt och nära dig, och dessutom ge dig händerna fria.

BABYBJÖRN Comfort Carrier är utvecklad i tätt samråd med barnläkare, föräldrar och barn. Läs mer om vad medicinsk expertis säger om våra bärselar.

För barn upp till ca 2 år, från 6 kg (och minst 55 cm) till 14 kg (12 kg i utåtvänt läge).

Specialanpassad haklapp ingår.

Ekologiskt och testat material
Bomullen i bärselen är 100 % ekologiskt odlad och godkänd enligt GOTS. Bärselen och haklappen är garanterat fria från hälsoskadliga ämnen och uppfyller kraven för Öko-Tex standard 100, klass 1 för babyprodukter. Maskintvätt 40˚C. Tvättas separat. Använd gärna skonsamt tvättmedel, utan blekmedel."



Men nu tänkte jag skriva om mina egna tankar kring selen.

Först och främst så vill jag berätta om min bär-bakgrund.
Det går inte att undvika att jämföra med tidigare testade produkter så därför vill jag säga att jag burit väldigt mycket innan, min nu 2,5-årige son bar jag i sjal, främst vävd långsjal, dagligen tills han var 1,5 år gammal. Yngste sonen, nu 7 månader gammal bars i början i trikåsjal men har annars mest varit selburen och då i en Beco Butterfly 2. Det faller sig ganska naturligt att jag alltså jämför med just Beco Butterfly 2, det tycker jag är viktigt att göra klart från början.

Första intryck:
Min första tanke när jag tog på mig Babybjörn Comfort Carrier var "wow" för den är något helt fantastiskt skön, jag tycker personligen också att den är riktigt snygg, iallafall den röda som jag har. Inte alls som på bild för det var en positiv överaskning att se den röda selen när jag fick hem den med posten.

Selen är väldigt lyxig och väldigt mycket "Babybjörn" i detaljerna. Allt är genomtänkt, smart och funktionellt. Betydligt mer än Beco-selen som mest känns som "vanliga remmar och spännen".

Smidighet:
Selen är mycket enkel att ta på, man sätter lätt ner barnet och justerar hur enkelt som helst. Jag har svårt att se att det skulle gå att göra en smidigare sele just eftersom den är så genomtänkt, till och med innertyget i sittdelen är av glansigt meterial för att det ska vara lättare för barnet att glida ner friktionsfritt med kläderna.

Att ta ur barnet och ta av sig selen är precis lika enkelt och smidigt.

Passform:
Selen passar mig utomordentligt bra och jag kan enkelt få i och ur både halvåringen och 2,5-åringen i selen. Sittdelen är nätt som på alla Babybjörns selar och går inte att öppna upp helt, själva sittdelen är fast. Kanske möjligtvis att det blir trångt med ett väldigt väldigt runt barn, men min halvåring är ingen smal sak och med honom är det inga besvär men jag vill ändå påpeka detta.

Det är enkelt att justera axelremmarna och höftbältet och spännet i ryggen går att röra fritt lodrätt för att kunna passa alla, ett stort plus där! Utformningen av spännet känns riktigt smart och unikt.

Komfort:
Ska man ha en skön sele för att bära på bröstet så ska man ha en Babybjörn Comfort Carrier! Jag kan inte tänka mig att någon annan sele kan kännas skönare, ärligt talat. Jag har ändå testat några stycken. Jag har provat att bära halvåringen både korta och långa stunder och har testat att bära 2,5-åringen korta stunder. Han väger precis på gränsen med ett par 100 gram men selen sitter ändå väldigt skönt även om det givetvis blir tungt ganska snart.

Bärpositioner:
Barnet kan sitta vänd inåt, antingen med benen hängande rakt ner (och då belasta de små höfterna och lixom "hänga i skrevet") eller så kan hen sitta i en korrekt grodposition med rumpan som lägsta punkt och benen brett i sär. Det är lätt att skifta mellan de två lägena genom att fälla upp en tygbit som fästs med dragkedja eller bara öppna dragkdedjan och fälla ner tygbiten.

Babybjörn kallar position 1 för "normal" och position 2 för "bred". Det här vill jag inte hålla med om. Jag skulle vilja säga "smal" och "normal" snarare eftersom grodpositionen är det normala för små barn.

Den breda sittdelen är väldigt bra utformad och lite lätt skålformad för barnet ska hamna i allra bästa sittposition. Detta vill jag ge ytterligare ett plus för.

Om man fäller ner "luckan" till smal sittställning kan man vända barnet utåt. Jag har testat detta korta stunder hemma med Elmer och det är så jag tycker man ska använda funktionen. För att underhålla det lilla barnet kortare stunder i en trygg och känd miljö.

Undvik utåtvänt bärande långa stunder eller i okända röriga miljöer som i köpcentrum, på stan och liknande. Det lilla barnet kan inte värja sig för alla intryck och kan inte heller sitta i grodposition i framåtvänt läge. Men som sagt, hemma under korta stunder är det alldeles förträffligt bra. Då kan man gå omkring och titta på blommorna i fönstret, studera tavlorna på väggen med mera när allt annat känns tråkigt för stunden enligt barnet.

Sen har vi Babybjörns stora handikapp. Selen får inte användas för ryggbärande. Det står stora varingstexter om ryggbärande och att selen absolut inte är till för det.

Varför då? Tänkte jag och var naturligtvis tvungen att testa. Men jag vill understryka att jag inte på något sätt uppmanar NÅGON att testa själva, jag råder självklart alla att använda selen enligt Babybjörns föreskrifter men jag vill ändå berätta att jag testat. Hur man gör tänker jag inte avslöja men har man en Beco Butterfly 2 loch vet hur man gör med den så förstår man även hur man gör med den här selen.

Hur gick det då? Inga som helst problem. Faktiskt så förstår jag inte alls varför man inte får bära på ryggen, det finns bara en skillnad mot Becon och det är att spännet i nacken/ryggen inte går att öppna.

Jag förväntar mig därför att Babybjörn i framtiden kommer att ge ut en ny modell där man möjliggjort ryggbärande och gör man det så kommer alla andra ergonomiska selar svepas bort i ett nafs. Gör man det så finns det ingen bättre sele. Vågar jag påstå.

Utseende:
Det ser fortfarande ut som en modern Babybjörnsele, vilket är positivt eftersom utseendet är välkänt, älskat och eftertraktat. Folk vill helt enkelt ha sådana selar. Jag tycker att den röda selen är jättefin men det får mer än gärna komma fler färger så att det finns lite att välja bland. I framtiden hoppas jag på både färger och mönster. Där ligger Babybjörn i lä jämte min beco sele som är underbart färgglad och läcker i ett sprakande mönster.



Trygg på mammas bröst


Sammanfattning:
En enkel, användarvänlig och smart sele. Stilren, snygg och med en otrolig komfort! Känns lyxig och genomtänkt och är dessutom sydd i ekologiskt tyg. Många olika sittpositioner för barnet vilket gör att det passar och faller fler personer i smaken.

Saknar möjlighet till ryggbärande vilket är selens stora handikapp, det går inte att komma ifrån.

I framtiden vill jag se samma sele men med möjlighet till ryggbärande och lite bredare utbud på val av tyg. Då blir Babybjörn Comfort carrier världens bästa sele.


Kommentarer
Postat av: Elin

ser ju onekligen bra ut.

vad ligger en sån på i pris ut i affärerna då?

Gött att du har en sele till att alternera med :-)

2010-04-05 @ 12:47:55
URL: http://paraflaxdrinken.blogg.se/
Postat av: Johanna

Vad spännande, vet du vad priset ligger på? Har en BB active, men det är ju alltid kul att testa nytt.

2010-04-05 @ 13:09:19
URL: http://livetihusmedbarn.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag tror den ligger runt samma som Beco eller precis under: 1500-1600 ungefär :-)

2010-04-05 @ 13:10:17
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Amaranth

Ger man någon anledning till varför man inte ska bära med selen på ryggen? Verkar ju mycket konstigt, då modellen ju ser "precis" ut som andra ergonomiska selar. Och som du säger, en stor nackdel, för när barnet blir runt 1 år så tycker iaf jag att det blir lite stort och klumpigt att bära på magen. Men en snygg röd färg var det definitivt, hoppas också på att de kommer i lite mer färgsprakande varianter att välja mellan. Hur bred är sittdelen jämfört med t.ex. Becon?

2010-04-05 @ 21:38:13
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Nej de uppger inget skäl till varför man inte får bära på ryggen :-/



Den är ca 28-29 cm i sittdelen och Beco är ca 32 cm men i gengäld är babybjörn skålformad och hjälper barnet att sitta bättre trots aningens smalare sittdel.

2010-04-05 @ 21:42:12
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Angelica

Du som är en aktiv och erfaren bärare.. ;)

Jag har ju burit minstingen här hemma mycket. Först trikå men vann en mei tai som jag nu använt mycket.

Har även en ringsjal.

Men jag får grymt ont i ryggen.

Jag vet att alla inte är bygda för att bära och jag är ju rätt mini, men jag vill gärna kunna ha alternativet att bära.

Vad rekomenderar du?

Jag har ju haft en sele, men jag tyckte inte den var så bra, (gillade inte dent hårda breda mag delen, då den var för stor för mig)

Gjorde ett försök med storekillen (3åring) på ryggen, men han somnade i mei tai och jag höll helt ärligt på att dö. (klenis)

2010-04-06 @ 08:07:01
URL: http://angelicaheltenkelt.blogspot.com
Postat av: Elinor-nossposs

Jag har en becco efter att läst din blogg =) Kostade ju endel, 1800 med frakt, men den e väldigt snygg och funkar kanon!! Lilltjejen gillar den och funkar finfint! Synd att inte baby björn funkar att bära på ryggen... jag kan inte tänka mig att jag skulle orka bära 12-14 kilo fram på magen... dessutom skulle jga nog försvinna helt då jag inte är lång och har ganska kort överkropp! Annars ser den väldigt bekväm ut! =)

2010-04-06 @ 09:02:58
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Angelica Jeka:



I Ditt fall skulle jag rekommendera att du helt lägger undan ringsjalen eftersom den snedbelastar och det är inte bra om man har ryggbesvär.



Sen skulle jag säga att du bör bära på ryggen och bära så tight och så avlastande som möjligt och då är det vävd långsjal som gäller främst (men mei tai kan för all del vara bra med beroende på om det är smala eller breda axelband tex).



Med vävd långsjal får man den bästa avlastningen om man övar sig på att knyta förstås. Omslutet kryss på ryggen.

2010-04-06 @ 11:37:50
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Daniela

Jag vill säga att jag har en Beco och jag bär fortfarande på magen och lillan väger nog närmare 12 kg. Jag är inte heller lång! Faktiskt så tar min rygg mer stryk av att bära henne på ryggen, jag vet inte om jag inte fått till rätt "inställningar" på selen bara. :-S Fast min rygg har sina svagheter och jag uppskattar inte att bära tunga ryggsäckar på ryggen heller. Men någon som har något tips kanske? Men att bära henne på magen är inga problem. Kan lätt göra det i 4-5 timmar om det behövs.



2010-04-06 @ 13:55:58
Postat av: Anna, od Andulky

Kul att de äntligen kommit med en ergonomisk, men jag måste säga att jag är superbesviken med ryggbärandet!! Bär min lilltjej i MT och diverse olika selar på ryggen och hon är 7 mån, har gjort det sen hon var ca 5 mån. Kan inte se mig köpa en sele bara för magbärande.. När man har flera barn är magen rätt opraktisk.

2011-06-06 @ 07:54:01
URL: http://odandulky.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Har en Comfort Carrier och funderar på hur jag ska göra för att bära på ryggen. Tog du bort ryggplattan eller flyttade den till ett ytterläge?

2015-07-02 @ 21:12:54
Postat av: Anonym

Hej
Läste på din blogg om att använda Comfort Carrier för ryggbärande. Tog du bort ryggplattan eller flyttade den till ett ytterläge? Jag har en här hemma tillsammans med andra bärdon.

2015-07-02 @ 21:17:07


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback