Jag älskar mjuka paket!

Mjuka paket får alldeles för mycket skit här i världen :-P jag förstår inte alls var denna negativa inställning till mjuka paket kommer ifrån? jag ÄLSKAR DEM!

Den här veckan har de trillat in tätt tätt i följd kan jag säga! Så mycket underbart att jag inte ens hunnit lägga upp det i bloggen och visa er. Bland annat en del Tradera, ett stort paket från Nelly och ett helt underbart mjukt och ekologiskt paket från Imse Vimse!

Ja jag bestämde mig för att faktiskt ge det här med blöjfritt ett försök under sommaren och då vill man ju ha lite trainingpants! Så jag har införskaffat några begagnade från sjalbarn.se och två helt supergosiga ekologiska från Imse Vimse. De är nästan lika tunna som vanliga underbyxor och tanken är att det ska kännas som det för barnet men de tål en liten kisskvätt utan att blöta ner byxorna på direkten. Ett kanonbra mellanläge mellan blöja och blöjfritt med andra ord.



Elmer är ju inte så gammal och trainingpants brukar man ha när de är lite äldre så minsta storleken är ju 11-14 kg men Elmer väger ju iallafall 9,5 och jag har provat och de sitter klockrent fast de är lite stora. Fördelen är ju att när än han nu blir torr så hinner han ha nytta av dessa som håller ända till 14 kg.

Förrutom blöjorna fanns det en del annat kul med i paketet! Bland annat Imse Vimses bindor i olika storlekar! Jag ska få testa dessa och det ser jag fram emot. Det är ju verkligen min grej. Jag har redan menskopp som jag kompletterar med hemmasydda (inte av mig) tyg-trosskydd av flanell och PUL så det känns väldigt välkommet med dessa ekologiska i olika storlekar från Imse Vimse.

Men inte nog med detta! Jag fick även med några produkter av deras ekologiska hygienartiklar av märket Earth Friendly Baby. Mjuka våtservetter och ett härligt badskum med en mild doft av mandarin. Lite lätt beroendeframkallande. Väldigt speciell och god lukt för jag var tvungen att öppna flera gånger och sniffa på bubblet *s*

Ja, jag gillar ImseVimse :-) har köpt en allt-i-ett-blöja av samma märke från tradera nu också och när Alvin hade tygblöjor så hade jag ett gäng formsydda från ImseVimse. Precis som med Babybjörn och Willvin så gillar jag ju att ImseVimse är svenskt :-)



Mitt försök med blöjfritt hemma för Elmer kommer ni få läsa en del om under sommaren kan jag lova ;-)






****


Det dök upp några frågor som jag tyckte var så bra att jag måste lägga till dem här i inlägget.

Vad kostar trainingpantsen?
Det är gjorda av ekologisk bomull och de finns i flera olika mönster och även två stycken med velour på utsidan. de kostar mellan 122 och 139 kr styck.

Tvättråd på trainingpantsen?
60° C, använd inte sköljmedel, kan torktumlas på låg temperatur.
Byxan bör tvättas före användning.

Tygblöja på natten?
Trainingpants ska inte användas när barnet sover, de håller bara för ca en dl kiss och ska bytas direkt när det blitt en "miss". Men tygblöjor däremot är hur bra som helst på natten, det hade jag till Alvin. Fördelen med tygblöjor är ju att man kan göra dem hur tjocka eller tunna man vill. Har man ett barn som kissar massvis är det ju bara att stoppa mer material i blöjan. det finns flera olika varianter på blöjor:

Vikblöjor
Stora tygstycken som man viker. Lite krångligare men billigast. Används med en ytterbyxa i tex PUL eller ull. ImseVimse har ekologiska vikblöjor och både vanliga ytterbyxor och ullbyxor!

Formsydda
Används med en ytterbyxa precis som vikblöjorna. man kan även lägga till extra inlägg. ImseVimse har jättebra formsydda i flanell eller frotté och det finns även extra inlägg att köpa.

Allt-i-ett
Funkar precis som vanliga pappersblöjor fast tvättas och återanvänds. De är väldigt smidiga! Man kan även lägga i extra inlägg om det behövs. ImseVimse har jättesöta allt-i-ett-blöjor. De har fått fint betyg som nattblöja. 

Pocket
Ser ut som en Allt-i-ett ungefär men saknar inlägg och har istället en ficka där man själv stoppar in ett inlägg. Då kan man välja vilket inlägg man vill eller till och med en ihopvikt frottéhandduk.

Så här skriver ImseVimse om sina trainingpants:
ImseVimse Training pants är designade för att hjälpa barn med potträningen.
Byxorna används under dagtid (ej middagssömn) och hjälper barnet att förstå sambandet mellan att vara kissnödig och en blöt byxa.

Ett skönt lager av 100% ekologisk bomull på utsidan, mjuk midjeresår, två lager tjock absorberande frotté på insidan och ett lager av polyuretanlaminerat polyestertyg håller kläderna torra samtidigt som den låter huden andas.

Kommentarer
Postat av: Sophie

Jag har aldrig testat tygblöjor, men har funderat ganska länge på att testa dom, nu när man försöker få ett blöjbarn att bli blöjfritt. ^^ Hur funkar de på nätterna? Håller de tätt om barnet kissar osv? Jag är ju inte såå sugen på att hålla på om barnet bajsar osv i en tygblöja, men kiss är ju ingen "fara" så att säga, kan säkert vara värt det! Har du nå tips? :) Funderar nämligen på att beställa en eller 2.

2010-04-15 @ 23:03:48
URL: http://flerbarnsmamma.se
Postat av: Annelie

Vad kostade träningspantsen? Tvättråd? specialtvättmedel?

2010-04-15 @ 23:07:18
Postat av: Geshiia - mamma till två pojkar

Imsevimse måste jag spana in!



Tanken är ju att jag ska försöka få Liam blöjfri, måste ta tag i det, han håller sig iofs redan ganska bra, men när det är dags att "gå" så säger han till efter att han har kissat på sig. :( Han är nästan alltid torr när han vaknar på morgonen så en bit på väg är vi jue. ;)



Hur många kg håller de till? var det 14kg som du nämnde eller var det bara en viss modell?

2010-04-15 @ 23:08:37
URL: http://geshiia.blogg.se/
Postat av: Mamma Mia

Jag älskar oxå mjuka paket = barnkläder!!!

Tänkte fråga om du har varit på "klädparty?" (Lingon&Blåbär, Me&I, Rabdidio m.fl.)

Och vad du isåfall tyckte om deras kläder och kvalité. Är det värt pengarna för dessa (enligt mig) DYRA kläder?

Hoppas du har åsikter om detta... Kram Mia

2010-04-15 @ 23:26:31
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag fick så bra frågor att jag uppdaterat inlägget nu med era frågor och mina svar :-)



Vad gäller barnkläder från klädpartyn så... nja. Jag gillar MeandI men jag köper nästan uteslutande från på Tradera när jag vill ha MeandI.



Dock gillar jag iden med partyn så man får träffas och fika och kika på kläder samtidigt :-)

2010-04-15 @ 23:29:45
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Geshiia; låter ju som att Trainingpants skulle vara perfekt för Liam! de som Elmer har är 11-14 kilo men det är minsta storleken sen finns det flera stycken i ännu större storlekar :-)

2010-04-15 @ 23:39:38
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Sara 20år & tvåbarns mamma

Asså dom här bindorna låter som nått för mig, måste verkligen testa för det börjar bli lite dyrt med ''vanliga'' bindor nu om man får säga så. Hade ingen aning att det fanns tvättbara förrens jag läste det här. Har funderat länge på tyg blöjor med, stora tösen är ett helt år nu och jag har tänkt köpa det ända sen hon föddes men det har aldrig blivit av, måste ta mig i kragen och köpa några snart. Finns det några du rekomenderar som är smidiga? har liksom aldrig provat tygblöjor förr.

2010-04-16 @ 00:40:16
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

jag rekommenderar absolut allt-i-ett-blöjor om man ska ha smidiga och fina blöjor :-)



Vad gäller tygbindor kan jag verkligen varmt rekommendera dem, inte bara för att de är miljövänliga och spar pengar utan för att de LIGGER DÄR DE SKA! Jag hatar pappersvarianterna som ska korva ihop sig, rulla sig osv gaaah Tygbindor och trosskydd ligger stilla. Helt stilla!

2010-04-16 @ 00:43:46
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Sara 20år & tvåbarns mamma

Tack då ska jag titta om jag hittar några allt-i-ett-blöjor på tradera :)

Håller verkligen med lite pinsamt att försöka rätta till bindan lite så där diskret (som verkligen inte går) på stan, ska bli riktisgt spännande att testa måste beställa så fort f-penningen har kommit :D

2010-04-16 @ 01:06:37
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: mamma till Loke

Jag måste bara säga att jag avundas dej du e så helt underbar på allt inte för att vara en så kallad lick ass människa lr för att vi har varit vänner en gång i tiden.. men som du e lr okej jag vet inte men du värkar ge allt i din blogg så e du en helt underbar mamma se bara att du Lyckas få Elmer att sluta med napp (kommer inte ihåg men tror de var runt 4-5 månader)å att du redan nu tänker på att han ska vara blöjfri i sommar själv klart vill jag med de men jag ger de inte denna försprång som du har gett din son ja de var två av dom sakerna som jag just nu tänker på sen visst listan kan göras lång..jag gillar ditt sätt att vara som mamma o de med en självklarthet vad du har åstadkommit med dom två andra med men de e nu under Elmers tid som jag har följt dej efter som vi har små killarna i ungefär samma ålder..

Kramar Jannike

2010-04-16 @ 23:11:57
URL: http://dorna.blogg.se/
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jannike; Gud va gullig du är! Blir helt rörd ju :-) <3

2010-04-16 @ 23:17:46
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Mamma till Loke

Hihii skoj att höra...

o allt jag skrev e får djupet av mitt hjärta=)



Mvh Jannike

2010-04-17 @ 00:24:32
URL: http://dorna.blogg.se/
Postat av: Emma

Vad tusan?! Är han blöjfri också?? Du ger en annan ångest alltså...

2010-04-17 @ 12:22:43
URL: http://vitaeinnuce.blogg.se/
Postat av: Jenny med Emiliten

Kul att du skriver om tygblöjor! Jag har använt det länge till mina barn men tygbindor har jag bara använt ett par månader och måste erkänna att jag känner mig lite lurad som använt varma, fuktiga, skrynkliga engångsbindor alla år när det är så här smidigt med tygbindor.



Fin, din nya header förresten :-)

2010-04-20 @ 22:04:08
Postat av: Billa!

Tack för tipset och inspirationen! Vi började med potta åt våran 8,5 månaders tjej i måndags och jag har funderat på hur jag ska gå vidare och få henne att förstå att det är trevligare att kissa i pottan. Då snubblade jag över din blogg och nu har jag jag beställt trainingpants från Imse Vimse! Återigen, tack!

2010-04-30 @ 12:42:05
URL: http://thehouseofking.blogspot.com


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback