Vårdkontakter hit och dit...

Vissa läkare... *LOL*

En del läkare har så extremt svårt att acceptera att man är mer kunnig på något än dem själva :-)

Nu gällde det mitt eget läkarbesök alltså. Var där nu nyss för att kolla lite egna grejer och jag fick rätta henne heeela tiden. Hon blev ganska irriterad över att jag kunde mer och pratade ner henne. Hallå? Är det mitt fel att jag råkat läsa på om de problem JAG har. Hon är allmänläkare och kan ju knappast vara expert på ALLT. Anyway; blev lite prover tagna iallafall så får vi se.

Mitt i besöket ringer läkaren på Barncancercentrum! Haleluja! Han har inte varit i tjänst den här veckan så det var ju inte så konstigt att jag inget hört :-) Han har pratat med en endokrinolog om Elmers osmolalitetstester och det lät inte som någon Diabetes Insipidus som behöver behandlas iallafall. Jag berättade det Ken McClain sagt och jag tyckte det lät på honom, när jag berättade, som att tanken på vanlig Diabetes inte ens slagit honom.

Han tyckte att mikrosänka var helt ointressant så det spelade ingen roll att det missades förra veckan och att det är bra att det ska tas om idag med riktig sänka. Han hade full koll på att sänka och trombocyter var "viktigast" när det gäller att upptäcka aktiv sjukdom i blodprover.

Elmer hade lite tvetydliga provsvar på njurproverna (ett normalt ett dåligt), så det ville han skulle tas om nu när vi ändå ska till barndagvården. Sen även vanliga urinprover som inte togs förra veckan men togs i april och ja, att blodsocker också ska kollas.

Sen får vi höras utifrån vad de nya proverna säger. Det känns jättebra. Jag är trygg med den här läkaren, han har förtjänat min tillit nu, så jag vågar slappna av och inte behöver känna att jag måste kunna ALLT själv och hålla koll på ALLT själv :-) *pheew*. 

Så nu är det bara att åka till barndagvården här om en stund och ställa lite krav ;-) och be till gudarna att Elmers små blodkärl vill samarbeta! Håll tummarna!

Kommentarer
Postat av: Nina

Jag har själv stött på ett antal läkare som ofta inte vet riktigt vad de pratar om. Jag känner många gånger igen mig i din situation. Mitt barn är långt ifrån lika sjuk som ditt men frustrationen över okunniga och "överlägsna" läkare är oerhört irriterande. Jag tror de blir stressade av att träffa patienter som vet mer än dom. Jag har känt mig ifrågasatt sååå många gånger men ofta har jag sedan haft rätt...men ingen ursäkt då inte, nä usch och fy! Det finns guldkorn inom sjukvården, det gäller bara att hitta dem. STÅ PÅ DIG!!! Jag hejjar på dig!

2011-09-23 @ 12:31:03
Postat av: stina

Vi håller tummarna! känns bra att läkaren på barncancercentrum verkar veta vad som bör hållas koll på, även om inte tanken på DM slagit honom!



Ibland tycker jag sjukvården prioriterar så jävla fel!



Kram Stina

2011-09-23 @ 13:16:46
URL: http://fladdor.se
Postat av: thile

Så glad du er fornøyd med legen, så viktig, kommunikasjonen, mellom dere, stemmer :-)

Ha en fin helg!



Klem <3<3<3<3

2011-09-23 @ 15:30:07
Postat av: Linda

Kanske inte har att göra med att du skulle vara mer kunnig. Kanske har och göra med på vilket du sätt du lägger fram det kanske. Du verkar ha ett "argt" betende så fort ngn går emot dig. O nåde den som vet mer än dig! Bemötande är inte din starka sida tydligen.

2011-09-23 @ 16:25:57
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Detta vet du för att ...? Du träffat mig så många gånger?



Hur du uppfattar mig när jag skriver och hur jag är när jag samtalar med tex en läkare i verkliga livet är kanske inte RIKTIGT samma sak, eller vad tror du själv?



Du har ingen aning om hur jag pratar, lägger fram saker, bemöter folk.

2011-09-23 @ 20:50:36
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Moa

vissa allmänläkare alltså... när jag gick hos min husläkare för att få ut mina antidepp+sömnmeds så fick jag sitta och berätta för honom hur antideppen funkade och biverkningar och sånt. han visste bara generella grejor men var rätt öppen med att han inte var psykiater.

2011-09-24 @ 00:20:28


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback