Ringde barnavdelningen

Aktiv LCH är svårt att se i blodprover. Man har kunnat se att man ibland kan se en stegring i sänkan (SR), låga albuminnivåer och höga trombocytantal. Inget tillförlitligt, men just de här tre håller man därför koll på och det är därför vi är så noga med att få till venösa prover för att tex få en riktig sänka.

Hur som helst...

Elmer hade fortfarande 38,4 graders feber en timme efter Alvedon så jag ringde barnavdelningen och frågade. Sköterskan tyckte vi skulle åka in men jag var inte direkt sugen på det när jag bor 3 mil från sjukhuset och sitter med 2 sovande barn så jag bad henne be läkaren kolla och ringa istället.

Sköterskan ringde upp och sa att det var lugnt om febern går neråt med Alvedon och han inte är väldigt dålig (allmäntillståndet). Så allt är lugnt och jag gör inget mer idag som läget är nu.

Men, såklart, så försökte jag få henne att berätta provsvar. Det tycktes omöjligt. Först såg hon minsann inga avvikelser alls. "Märkligt, *** på dagvården sa att det fanns avvikelser och att det var därför jag skulle prata med *** på barncancercentrum om provsvaren." Då såg hon plötsligt avvikelser ;-) men tänkte inte berätta om dem. Jag fick DRA ur henne ett trombocytantal på 512, men hon la snabbt till att han ju hade 308 i april. Va? Jaha? Nu har jag inte stenkoll men vad jag minns är 308 inte ens utanför referensintervallet, väl? *får kolla upp det*

Frågade om mikrosänkan men näe det fanns ingen. Frågade om osmolalitetsproverna och de fanns inte heller först och sen kollade hon om det fanns någon anteckning men sen var hon tyst ett ögonblick och fortsatte med att jag får ta det med Göteborg.

Jaaa jaaa ge mig inget då! Utom trombocyter på 512, vilket är för högt och dessutom är en av de tre grejerna man ska ha mest koll på i blodproverna vad gäller sjukdomsaktivitet.

Gjorde det mig orolig? Nej, inte speciellt. Dels för att det inte är några crazy höga siffror, dels för att det inte säger så jättemycket när man inte får veta resten av provsvaren och kanske framförallt; jag vet hellre om en för hög siffra än att oroa mig för hur siffran ser ut och inte veta. Men, nej, det är ju inte bra att han har höga Trombocyter, nej.






**

Uppdatering kl 22:45:

Tjoho! Tempen nere på 36,4 :-D

Kommentarer
Postat av: Lilla H - tokig i barnkläder!

Oj oj hoppas att han blir bättre snart!

2011-09-21 @ 13:20:21
URL: http://haleyborg.blogg.se/


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback