Lite humor bland all idioti

Jösses vilken diskussion det blev bland kommentarerna till mina inlägg. Det märks att de lite mer intelligenta och/eller välutbildade människorna och de som har egen erfarenhet reagerar på ett sätt och WT-folk + begåvningshandikappade reagerar på ett annat sätt :-) de senare skriver så totalt ointelligenta kommentarer så man blir mörkrädd över hur dålig läsförmågan och/eller läsförståelsen är! Läs ordentligt och innan du svarar; läs en gång till, tänk efter, vänta en stund, läs en gång till (använd tiden däremellan till något du aldrig gjort förr: analysera, tänk ett steg längre) och SEN kan du skriva en kommentar, och då gärna något som faktiskt har med mitt inlägg att göra.

Ett exempel; flera har skrivit liknande detta: "Jaaa men asså ba hallå eller? Då får du väl ta med dig matsäck eller??! Eller så är det väl bara att gå och äta?!"

IDIOT! ...rent ut sagt!

Bristen på mat var INTE problemet. Jag hade kunnat gå och äta när jag ville, finns massor av ställen att köpa mat på och i värsta fall går det säkert att rota fram en macka på akuten, det är trots allt ett sjukhus. PROBLEMET var att man inte FÅR äta om man ska göra UL och är på akuten och har magsmärtor av okänd anledning eftersom det kan bli akut operation. Man ska vara fastande.

"Eller så är det bara att gå och äta"

Öööh ...ja? Jag har för mig att det var det jag gjorde?!


Sen alla muppar som gnäller om att skylla på diagnoser. Himla roligt. Jag skulle vilja veta vilka sjukdomar/handikapp/funktionshinder man FÅR skylla på och vilka sjukdomar/handikapp/funktionshinder man INTE får skylla på? Finns det någon lista? Skulle vilja se en sådan lista så man vet vilka handikapp som är godtagbara.


-Nej tack, ingen fisk för mig, jag är fiskallergiker.
-aaaa VISST skyll på det! Bara för att du är fiskallergiker ska du inte tro att du ska specialbehandlas!

-Tyvärr men jag hoppar nog över det här momentet med bergsklättring eftersom jag är förlamad från midjan och neråt.
-Jahaaa ja, så du ska sitta här och lata dig bara? Du gör alltid så här så fort det är något fysiskt jobbigt! Kommer och skyller på att du är rullstolsburen!

-Alltså, ni får ursäkta men jag MÅSTE verkligen gå på toaletten, NU, annars händer en olycka.
-aaa VISST! Ställ dig i kön och vänta en timme som oss andra för fan! Bara för att du har en kronisk tarmsjukdom med akut diarré ska du inte slippa stå i kö!

-Om jag ska kunna följa med måste vi ta tåget. Jag är fruktansvärt flygrädd och får djup ångest av bara tanken. Jag var med i en flygplanskrasch när jag var 5 år och jag var den enda i hela planet som överlevde, jag förlorade mina föräldrar.
-Men sök hjälp då! Ska vi andra drabbas av att du har issues? Nope! Flyg blir det.

-Jag måste tyvärr gå nu för jag måste äta något då jag har diabetes.
-Hahaha troligt. Du försöker bara slippa det här tråkiga mötet som gått över tiden i 2 timmar. Vi andra skulle också vilja gå, tror du att du ska slippa och inte vi? GLÖM!

-Hade gärna hjälpt till med att rensa ogräs men eftersom jag saknar händer blir det lite svårt.
-Men din lata jävel. Då får du väl se till att skaffa proteser! Eller ska alla andra bara serva dig hela livet har du tänkt?

-Skulle jag kunna få göra det här provet muntligt eller iallafall få längre tid på mig? Jag har svår dyslexi.
-mmmm visst, den kan du ju försöka med :-D du försöker bara fuska. Glöm det hörre du.

-Hej, jo jag undrar om det går att höja ljudet eller om det finns hörselslinga? Jag har en grav hörselnedsättning.
-Haha nej här har vi ingen hörselslinga. Sitt ner och håll tyst som alla andra så hör du nog ska du se.

-Tack, det var snällt men tyvärr så får jag tacka nej för jag är nykter alkoholist.
-Sååå otroligt otacksamt. Jag köper en öl åt dig och du tar inte ens emot den!


Vilka av dessa är okej och vilka är det inte? Berätta gärna för mig för i min värld är alla dessa självklart godtagbara men tydligen inte i vissa andras värld.


MEN det absolut svåraste handikappet av dem alla måste verkligen vara: DUMHET

Det måste vara oerhört handikappande att inte förstå att olika människor har olika förutsättningar. Att inte förstå att det finns sjukdomar som inte syns. Det måste vara otroligt handikappande att inte ha förmåga att sätta sig in i andras situation, inte kunna känna förståelse, empati, medkänsla.

Jag tycker oerhört synd om alla dessa stackars dumskallar. Vilket fruktansvärt jobbigt liv ni måste leva.





Det är ganska pinsamt och korkat att alltid tänka "Kan jag så kan du" om sina medmänniskor...


Kommentarer
Postat av: Anonym

HAHAHAHA underbart! I love you! Du är fan bäst!

2011-03-26 @ 13:23:47
Postat av: thile

Du treffer mitt i blink <3



Hihi, er det du i denne fine T trøya?



2011-03-26 @ 13:30:15
Postat av: Sara

KLOCKRENT! TACK! =)

2011-03-26 @ 13:34:32
Postat av: S M

hahahahahaha :-))

2011-03-26 @ 13:38:13
Postat av: Camilla

Jag brukar inte kommentera, men det här var verkligen en tiopoängare. Skrattar ihjäl mig :)

2011-03-26 @ 13:54:26
Postat av: Mia

Helt rätt!!:-)

Hoppas fler kan få lite mer förståelse! Fick nyligen dra en liknande förklaring för min tandläkare.

¨

2011-03-26 @ 14:01:16
Postat av: Sandra Michelle

Haha! Du är fan bäst =)

2011-03-26 @ 14:15:14
Postat av: Anonym

Smart o köra med sjukdomsvinst när det passar en. Är det så illa blir man mörkrädd att du vill bli ssk. Varför är du så fixerad vid sjukdomar? Har det med din bakgrund att göra?

2011-03-26 @ 14:28:29
Postat av: Jessica Jönsson

så e det med öppen blogg. Då kommer även dessa korkade kommentarer, de flesta helt anonymt också för vem vågar stå för sin dumhet? :) . Visst kan man väl ibland tänka gnäll mindre då för bubblan. Men skillnaden är att du bloggar om det medans jag gnäller och inte skriver om att jag gnällde :) . haha. Alla har åsikter om allt, så är det bara. Visste faktiskt inte att du hade dessa diagnoser, måste vara lite smått jobbigt ibland. Själv har jag inga diagnoser men är jag hungrig och trött så ska man hålla sig många mil ifrån mig :)

2011-03-26 @ 14:32:23
URL: http://jessicavarld.blogg.se/
Postat av: Camilla

Jaaa du Beckah.



Man undrar väl egentligen vem som är idioten???

Den största av oss alla är väl ändå DU?

ler

2011-03-26 @ 16:13:01
Postat av: Anonym

Jag tycker synd om DIG för du är så korkad att gå från en UL när du FÅTT hjälp och KUNDE kolla vad som är felet men NÄÄÄÄ du gick. Kalla mig korkad om du vill, jag bryr mig inte. Jag går iaf inte från sjukhuset när jag KAN få hjälp. Fjant!

2011-03-26 @ 16:44:08
Postat av: Tina

Jag har vid ett flertal tillfällen läst att du brukar förnedra de läsare som skrivit någon kommentar du inte gillar.

Jag menar inte de gånger du kallar dom för t ex ärthjärna och WT-folk.



Nej jag menar de gånger då du skriver t ex:

"Se nu till att äta din medicin som du säker glömt bort att äta."

Eller som i detta inlägg:

"Det märks att de lite mer intelligenta och/eller välutbildade människorna och de som har egen erfarenhet reagerar på ett sätt och WT-folk + begåvningshandikappade reagerar på ett annat sätt :-)"



Jag blir mörkrädd när jag tänker på att du tänker utbilda dig till SSK.

Du passar inte alls att arbeta med något som innebär att du kommer att ha kontakt med människor som är i beroendeställning till dig. Det bevisar du ju gång på gång med dina kommentarer. Hur du utmålar folk som inte håller med dig i allt du skriver som att de då är begåvningshandikappade eller psykiskt sjuka som glömt ta sin medicin.



Det kan ju faktiskt vara så att de som inte håller med dig till 100% i allt du skriver också är välutbildade. De kan också vara väldigt intelligenta människor. Jag är övertygade om att de faktiskt är just det, alltså välutbildade samt intelligenta.



Nej som sagt, jag tycker du ska satsa på något annat arbete än SSK eller barnmorska. Stackars förståndshandikappade kvinna som kommer för att föda sitt barn och det är du som jobbar som barnmorska just då. Fattas bara att du är "arghungrig" också.



/Tina

2011-03-26 @ 17:00:25
Postat av: Kia

Klockrent!!!Du har så rätt.En idiot kärring sa till mej förra året i badhuset att nu har det gått 2 år sedan ni förlorade er Simon icancer.Nu måste du väl ha glömt det tråkiga och gå vidare!!!Jag svarade inte utan gav henne mobilnumren till min man och Simons äldre bröder.Därefter sa jag ---Ring och säg samma sak till dom så får vi diskutera deras svar till dej senare.En journalist sa till mej vid ett tillfälle att "En dåres tal besvaras tigande"Väldigt effektivt och frustrerande för dom med IQ Badboll!!Kramar Kia

2011-03-26 @ 17:59:26
Postat av: :*¨¨*:♥ Camilla ♥:*¨¨*:

Bra att du ryter ifrån, det bör man göra med jämna mellanrum



Solig lördagskram från Kungsbacka

2011-03-26 @ 18:08:47
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Petra

OM man nu tycker att det är fel som Beckah skriver och gör förstår jag fortfarande inte vad det har med eventuell yrkesutövning att göra?



Sjukdomsbilder och ärkenötter finns väl inom alla yrken - du kan vara en alldeles superb läkare, lärare, advokat eller vad som helst och ha en sjukdomsbild - eller för den delen vara idiot. Vem ska du fråga innan du anlitar någon av dem? Och jo - vissa sjukdomar och annat förhindrar en från att göra vissa saker... och vem är bäst att avgöra det? Nån som läst på en blogg - eller arbetsgivaren?

2011-03-26 @ 18:25:45
URL: http://bloggen.willvin.se/
Postat av: Emma

Gissar att dom intelligenta och/eller välutbildade människorna är dom som håller med dig och WT-folk + begåvningshandikappade är dom som inte håller med dig?

2011-03-26 @ 19:31:14
Postat av: fisk!

Men herregud är man fiskallergisk så DÖR MAN om man äter fisk. Du dör fan inte av att skärpa dig en smula!

2011-03-26 @ 19:35:09
Postat av: Camilla

haha som sagt mitt i prick



Satt på begravningskaffe för dryga veckan sedan, mitt emot mig satt en man som förlorat sin högerarm i en arbetsplatsolycka.

När servitrisen kom med tårtan så stod hon på hans vänstra sida med fatet, varpå han försökte skära med sin enda arm dvs vänster armen...

Servitrisen säger då , jaha ska du ta med den armen ??

Då kände jag bara GUD så pinsamt...

Mannen i fråga fann sig skitbra, vevar till med högerstumpen framför henne och svara, lite svårt med denna samtidigt som han la på ett stort leende!

Hon höll på att gå under kan jag säga, men den va i allafall godtagbar tyckte jag :-)

2011-03-26 @ 19:35:20
URL: http://cacemillas.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kära beckah! Om en liten stund släcker jag ner all elektricitet i mitt hem: det är Earth hour.

Jag har läst din blogg länge. Ibland när du haft ont om pengar har jag varit på väg att skicka en peng i anonymt kuvert men väntat: det är aldrig några nödrop. Den dagen det ÄR ett nödrop gör jag det.

Men jag är bekymrad över att du tar så lätt på ditt hälsotillstånd. Gör inte det!

Du är fin i din magerhet men äter du- vad och när?

När vilar du och när går du en promenad bara med dig själv?



När - med andra ord - tar du hand om Dig själv?

2011-03-26 @ 20:28:14
Postat av: Michaela

HAHAHAHAHAHAHAHA jag dööööööööööööör :-D Du är så jävla rolig!! Du gjorde ju precis min lördagskväll här!!

2011-03-26 @ 20:31:37
URL: http://adventureseeker.blogg.se/
Postat av: Lina

Tack, du förgyllde precis hela min kväll. Du är så jäkla underbar och klockren!

2011-03-26 @ 20:35:55
URL: http://yiyah.blogg.e
Postat av: saramedm

I grunden kan man säga att de funktionshinder som syns är ok, alla andra är det inte

Det är i vart fall min erfarenhet, syns det inte så finns det nog inte egentligen...



Du vet att jag itne menade illa vännen min?



Kram

SaramedM

2011-03-26 @ 20:55:31
Postat av: Anonym

på tal om något annat jätte fin bild du har överst på er alla :)

å en sak till hur mår DU nu? med magen å så?

2011-03-26 @ 20:57:18
Postat av: mudhoney

Såhär har det ju blivit för att folk faktiskt skyller sin lathet på diagnoser som inte är sanna. Tyvärr. Alla som skriver illa har faktiskt inte dyslexi och det gör att man blir skeptisk mot alla som säger att de har det. Det är väldigt synd. Du låter ju mest som en lat, obstinat fjortis så som du håller på men ligger det diagnoser bakom så är det lite annorlunda. Men hur vet vi det...

2011-03-26 @ 21:30:54
Postat av: Annika

Haha, jag kan tycka att det skulle vara ganska skönt att vara lite av en idiot. Att inte ha förstånd nog att få dåligt samvete om man t ex slänger godispappret på gatan 10 cm från papperskorgen, eller att inte bry sig om vem man sårar med sina kommentarer. Helt enkelt vara så korkad att man är glad jämt! skulle vara så jäkla skönt! :-)

2011-03-27 @ 01:12:31
Postat av: Sara, mamma till pseudotvillingar

Tina: Men snälla du hur Beckah är som person i bloggen påverkar väl inte henne som ssk/bm, jag jobbar inom vården men när folk skriver så sjuka saker till mig på min blogg som vissa skriver här så är det klart jag ryter ifrån. Både när jag var yngre och så även nu så slinker det någon gång ibland ut som ett skällsord att någon annan är handikappad mm trots att jag jobbat med personer som varit handikappade både psykiskt och fysiskt. Detta skulle däremot aldrig falla mig in att säga till en av mina vårdtagare, det skulle aldrig falla mig in att vara otrevlig på något sätt mot någon jag jobbar med.



Jag kan med gott samvete säga att jag är mycket omtyckt på mitt jobb, mycket mer än många andra faktiskt. Detta trots att jag hade varit mycket otrevligare än vad Beckah är här på bloggen, när idioter klankar ner på henne dagligen. Visst Beckah har en öppen blogg och får därför ta att fokk kommenterar men hur mycket skit som helst ska man inte behöva ta och så är det.



Jag kan tala om att hade jag fått Beckah som bm eller ssk så hade jag gråtit av lycka!

2011-03-27 @ 09:00:31
URL: http://neccin.blogg.se/
Postat av: Lova

Jag håller heeelt med dig i sak... meeen...

Jag förstår inte varför du vill sänka dig till den nivån att du kallar folk för WT eller lågbegåvade osv... Din åsikt skulle komma fram sååå mycket bättre om du bara var saklig. Ditt budskap att du faktiskt själv får avgöra om vad som är primärt viktigast för dig i stunden (äta för att du försvinner av hunger eller UL fast det du sökte för gått över tex.) liksom försvinner i "dumma,dumma di-ig" "du är ful och fe-et" respons...



Jag VET att du verkligen kämpar med alla dina diagnoser! Och att det inte är en lätt situation du har med diagnoser, vara ensamstående mamma till 3 fina killar, Elmers sjukdomar, din uppväxt osv... Du klarar det verkligen bättre än många andra skulle ha gjort!!



Frågan är bara vad som är viktigast att få fram i diskutionen: Att du faktiskt gjorde det rätta för dig eller att du kan slå tillbaka dubbelt så hårt...



Stor respekt till dig som kämpar så bra och som kommit så långt!

All värme och många kramar Lova

2011-03-27 @ 09:42:14
Postat av: Nina

Beckah, det blir lite ironi när du slänger dig med wt då du själv nog hör dit enligt många.

Ensamstående mamma med flera barn, blev mamma som väldigt ung, inte samma pappa till alla barnen, lågutbildad och sedan ett språk med mycket svordomar. Dessutom åkte du på en lob för några veckor sen.



När många säger wt så syftar de på exakt sådana saker som jag rabblat här och som du faktiskt lever upp till själv.

2011-03-27 @ 14:02:11
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Jag är i allra högsta grad tillhörande WT :-) det är ingen hemlighet. Men som du ser var intelligenta undantaget den gruppen ;-)

2011-03-27 @ 16:09:30
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback