Midsommarafton - facit

Länk till Aftonbladet.

Nämen OJDÅ så förvånad jag är. Inte. Här skriver de ju dessutom bara om lite mer uppmärksammade saker. Alla barn som for illa, alla våldtäkter, alla bråk och slagsmål, alla kärlekspar som gjorde slut, alla fulla 12-13-åringar osv. Mycket hände igår. Mycket. Precis som jag skrev (länk till inlägget om den sanna midsommaren).

Missförstå mig rätt. Jag har inget emot midsommarafton eller firandet av den. Det jag har något emot är all skit som inträffar den dagen vartenda år. Normala, trevliga firanden med ansvarsfulla vuxna är naturligtvis något positivt.

Eftersom så många inte kommer orka klicka på länken till artikeln här ovanför så ska jag berätta lite av det som står:


"Mord, olyckor och bråk när Sverige firade midsommar
Fem döda, flera skadade – och en mängd fyllor.

Midsommarhelgen inleddes dystert.
Sent i natt kämpade en 18-årig man i Skara för sitt liv efter en svår olycka.
– Vi vet inte om han överlever, sa sjuksköterskan Barbro Sandbjörk i morse."´

**

"Fest och stora mängder alkohol orsakade flera olyckor i hela landet i går.
Poliser i samtliga län vittnade också om näst intill överfulla fylleceller – och en hel del larm om störande fester.
– Åh, herregud, sammanfattade länsvakthavande kommissarien Göran Lekander i Dalarna läget för TT tidigt på midsommardagens morgon och förtydligade:
– Folk blir dumma i huvudet."

**

"Oroligt på vägarna
Även i trafiken rådde kaos. Tidigt i går morse skördades det första midsommaroffret på Sveriges vägar."

**


Sen tar de upp specifika fall. Några av morden, de som dog i en brand, några av trafikolyckorna osv. Trevligt värre. PINSAMT att ett land har en dag som varje år ser ut så här. Som den intervjuade polisen sa: -Folk blir dumma i huvudet. Så sant, hur ser resten av världen på oss när vi har "Dum-i-huvud-dagen" varje år? Säger det igen: PINSAMT!


Vår midsommar här då?
Mina barn var inte hemma, de små var på Liseberg och sov sedan hos M. Jag traskade iväg till syster och grillade på gården med lite trevligt folk. FÖRBANNAT JÄVLA KALLT UTE! ...som synes på mina MMS igår ;-)

Jag hade tjock kofta, vinterjacka, vantar, jeans och knästrumpor under för att få lite värme på benen och så stövlarna jag använde i vintras. I den här utstyrseln var det precis lagom att jag inte frös men inte var speciellt varm heller. Frös om fötter och händer (tills jag tillslut tog på vantar).

Är det sommar verkligen???


Kommentarer
Postat av: Tania

Nääää förbaskade kyla.



Jag värmde mig vid grillen och sen satt vi inne resten av kvällen. Det hjälpte ju inte att jag hade planerat in en glassprovning heller.



Kallt kallt kallt!!!

2011-06-25 @ 14:33:03
URL: http://piccante.se
Postat av: MansonDust ~ blivande 4-barnsmamma <3

Här var det varmt till & från. Inte för att vi var ute.. men ändå. ^^,

2011-06-25 @ 16:52:03
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: Peka

I Kiruna var det varmt och skönt! :O för en gångs skull

2011-06-26 @ 01:53:22
URL: http://pekasrosa.blogg.se/
Postat av: Candy

Polisen i artikeln säger att folk blir dumma i huvudet. Sant, men jag tycker att om man blir så dum i huvudet av alkohol bör man inte dricka alls eller dricka med måtta, d.v.s. inte dricka sig berusad. Det är faktiskt ganska sorgligt att folk inte kan ha kul utan alkohol och att fest alltid måste innehålla berusning. Eller att helg måste det överhuvudtaget. Det känns som om många högtider numera bara är en ursäkt för folk att få supa skallen av sig och inte ens minnas allt som hände nästa dag.



Precis som du har jag heller inte något emot att man firar midsommar, tja, jag har inget emot att man dricker heller. Jag dricker själv ibland. Men jag gör det med måtta. Visst har jag också varit ansvarslös (inte så att jag blivit som de i artikeln dock) och druckit mig stupfull, men de dagarna är förbi. Jag fyller snart 24 och jag tycker väl någonstans att det där med att supa järnet hör till de yngre dagarna. Dock inte 13-14, det är alldeles för ung ålder att dricka alkohol i och det är väldigt tragiskt att så många yngre tonåringar pysslar med skiten. Föräldrarna gör ju heller inte mycket för att barnen ska få en sund inställning till alkohol- antingen vill de inte prata om det alls, säger att man aldrig ska dricka men sen tar de ett glas vin mitt framför ögonen på ungen, eller så köper de till och med ut. Inget av alternativen är särskilt bra som jag ser det. Varför inte bara vara ärlig? "Ja, jag dricker ibland, men du är för ung för det därför att..." och så förklarar man på ett sätt som är lämpligt för barnet. Eller så dricker man inte framför barnets ögon alls om man inte kan ta diskussionen.



Precis som du skriver är ansvarsfullt firande viktigt. Både för ens egen skull och de man rör sig med, må det vara barn eller vuxna. Alkoholbruk/missbruk förstör otroligt mycket i samhället, idioter med. En idiot på alkohol är dessutom en dubbel idiot. ><



Själv satt jag ensam hemma på midsommar för alla andra var ute och söp och det hade jag ingen lust med. Den kompisen jag skulle träffa under nyktra omständigheter var tyvärr tvungen att ställa in och pojkvännen var på båtresa. Men jag hade hyfsat trevligt ändå. :)

2011-06-26 @ 03:21:35
URL: http://www.eye-candy.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback