Borås idag då

IDAG idag idag är det dags för besöket på hudmottagningen i Borås. Finns det något utslag att visa upp då? O yes! Sjuk grej att vara nöjd med eeh.... men ja, när vi nu ändå ska dit hade det ju varit ganska surt om det NU försvunnit efter att ha varit där så länge (18 dagar idag).

Jahopps, så det blir biopsi idag då. Väldigt dubbla känslor inför det. Lite ångest för jag vill inte ha svar. Jag vill absolut inte ha bekräftat att det är LCH men just nu känns det minst lika illa att få svar att det inte är LCH. Vad sjutton är det då?

Massor av LCH-barn har haft diverse knepiga utslag (de flesta med hud-engagemang) som vid biopsi inte kunnat bekräfta LCH. Jag tror det är ganska mycket mer till den här sjukdomen än vad vi idag förstår. Jag tror absolut att LCH kan ligga bakom även andra utslag utan att det för den sakens skull är en massa Langerhans celler i provet. Alltså att dessa celler påverkar andra celler och orsakar en massa problem i huden. Sen har ju Elmer även Mastocytos som jag misstänker kan göra samma sak och tillsammans? Ja, det känns mer konstigt om han inte hade hudbesvär nästan.

Enda fördelen om det här provet inte visar LCH är väl att det i såfall bör vara ofarligt. Är det LCH är det inte heller farligt i huden men kan bli om det sprider sig. En ev. spridning bör dock ha en chans att stoppas med behandling. Professor McClain rekommenderar cellgiftsbehandling (mild cytostatika i tablettform, sådan man kan äta mot tex svår Psoriasis - Methotrexate) om Elmers utslag är LCH men Elmers läkare är tveksam till det (skillnaden mellan USA och Sverige).

Nåja, vi får väl se vad hudläkaren säger idag först och främst, han kanske kan ge något förslag på vad utslaget är redan innan prov. Han ska tydligen vara väldigt bra på Mastocytos iallafall, varför Elmers läkare fixade läkartiden hos just honom.

I eftermiddag blir det av och jag ska KÖRA till Borås för första gången ;-)


Kommentarer
Postat av: Jema

Håller tummarna att det blir ett bra besök. Det är skönt att veta oavsett vad resultatet är. Men jag tror som du att det har med LCH:n att göra, såklart!

Kram!

2011-02-14 @ 08:59:38
URL: http://jemamedlivet.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Lycka till!

2011-02-14 @ 09:22:15
Postat av: Anonym

<3 Håller tummar&tår för Bellen idag! <3



BAMSEKRAMAR&MASSA KÄRLEK till min lilla Beckah oxå!

2011-02-14 @ 15:10:30


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback