Bildjämförelse - LCH

Okej, vi struntar i de röda områdena och tittar på prickarna runt om ett slag. Jag har här lagt upp ett helt gäng bilder på Elmers prickar och längst ner en bild på LCH i huden (tinningen/hårbotten) på en 10-månaders pojke med konstaterad LCH. Det utslaget ni ser på den bilden ÄR LCH. Väldigt typiskt utseende på LCH dessutom.

Äh...jag vet inte...??? Jag kanske inbillar mig meeen jag tycker mig nog kunna se VISSA likheter...!






Eller? Är det jag som inbillar mig?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Finns bara en skillnad: det är hår på den sista bilden. I övrigt är det exakt.

2011-02-04 @ 23:47:13
Postat av: Sara

Nej du inbillar dig inte. Inte för att jag tror du frågar på allvar du var nog ironisk. Tror du vet att det är precis samma prickar.

2011-02-04 @ 23:49:51
Postat av: Mia

Tyvärr ser det väldigt lika ut =(

Kramar <3

2011-02-04 @ 23:54:54
Postat av: maria

Tyvärr måste jag säga att du inbillar dig inte.

det är för likt.

stackars lilla Elmer =(

2011-02-05 @ 07:49:09
URL: http://crazyminds.blogg.se/
Postat av: Fenomena

Det ser tyvärr lika ut. :( Jag har skrivit förutom om min son med allergier, eksem och prickar. Det Elmer har ser dock inte alls lika ut. Jag skulle vara lika orolig som du. Det där med feber hela tiden låter inte heller normalt för mig (men mina barn kanske är ovanligt friska?). Blöjeksemet ser dock exakt ut som min son hade förra veckan (fast längre gånget än hans). Det hävdes dock med Cortemyk. Hoppas verkligen att allt lugnar ned sig för E och A och dig. Ni förtjänar hälsa, lugn och ro. Att bara ha det vardagliga att ta hand om. kram

2011-02-05 @ 08:18:32
Postat av: Elin i Malmö

Usch, det är så svårt. Visst ser det lika ut men när det kommer till huden så kan samma sak se helt olika ut på olika personer, och olika saker kan se likadana ut. Det är ju helt omöjligt utan biopsi.



Nu till det förra inlägg:

Vad säger den andra experten? Hon som inte förordrar cytostatika i första hand? Har du helt lagt henne åt sidan och bara lyssnar på Mc.Cain?

OM man skulle konstatera aktiv LCH, vill du att E sätts in på cytostatika nu då? Och om han sätts in på cytostatika, försvinner LCH "för gott" då eller hur hög är återfallsrisken? HUr är prognosen vid återfall? Fungerar cytostatika lika bra första som andra gången, om man nu måste behandla ett återfall?

Man måste ju fundera på för- olch nackdelar med behandling (cytostatika) (och jag har absolut ingen aning vilket). Det är ju inte bara en panodil man får, utan en hel del tråkiga biverkningar. Är det nödvändigt betyder ju biverkningar ingenting, men är det inte nödvändigt så...ja du förstår säkert min tankegång.

Om det är inte är ett alternativ med cytostatika just nu, så kanske läkaren har rätt, kanske det inte är en fördel att ta en massa biopser så fort E har utslag, utan istället noga följa honom för att tidigt upptäcka OM (inte NÄR för det hoppas vi ju inte) han utvecklar spridning till organen - och då snabbt sätta in behandling.



Bara några funderingar, ibland fastnar man och behöver hjälp att tänka i andra baner. Jag vet du är väl insatt och funderar på alla möjligheter men oron kan göra att man bara ser det värsta.

Ge Elmer en stor Kram!

Kram till dig med!

2011-02-05 @ 09:09:22
Postat av: T

Det ser lika ut. :/

2011-02-05 @ 09:09:59
Postat av: Veronica - mamma till Theo och gravid med nummer 2

Tyvärr så ser de lika ut...

2011-02-05 @ 09:48:55
URL: http://www.virresblogg.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Elin i Malmö:



Jag lyssnar mest på McClain för att han helt enkelt är bäst på LCH och har mest erfarenhet. Det han föreslår om det enabrt sitter i huden är mild cytostatika i tablettform.



Ja, till skillnad mot cancer så fungerar samma behandling precis lika bra vid ett återfall. Effekten försämras alltså inte vid återfallsbehandling (jag är inte insatt i den här biten men det är så det står på alla informationssidor). Cytostatiska botar inte sjukdomen utan stoppar "skovet". Ibland kommer inget "skov" igen, ibland gör det det.



Jag vill inte göra en massa biopsier så fort han får ett utslag. Men han har haft problem med huden sen i augusti varför jag tycker det är rimligt. Det TYCKTE även hans läkare så sent som i november/december när hon lyssnade på McClans råd. DÅ bestämde HON att vi skulle göra en biopsi så fort det dök upp ett utslag värt att ta prov på. Nu är utslaget här och nu har hon ändrat sig.



Cytostatika skulle inte bara kontrollera hans LCH utan förmodligen även rätta till hans Mastocytos.



Cytostatiska skyddar till viss del mot spridning till andra organ och man har även sett ett skydd mot seneffekter som neurologiska besvär, följdsjukdomar som DI osv.

2011-02-05 @ 09:50:03
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: MansonDust

Jo visst ser det väldigt lika ut. :/

2011-02-05 @ 10:17:39
URL: http://mansondusts.blogg.se/
Postat av: maria

du bör kunna kräva att en biopsi tas

Postat av: Anonym

Ni har varit på onkologen och där fick du frågan om du ville att behandlings skulle inledas. Du var tveksam då? Men vad skulle ditt svar vara i dag?

2011-02-05 @ 17:11:24
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Idag skulle jag säga JA utifrån McClains rekommendation om mild cytostatika i tablettform. Jag tror helhjärtat på att det skulle ta bort Elmers hudproblem, kanske även hans problem med magen. Kanske även till viss del skydda mot spridning och följdsjukdomar, även om det är lite milda mediciner.

2011-02-05 @ 17:14:33
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: marie

tycker elmers ser ut att bukta utåt medans den sista bilden så går dom inåt?

2011-02-05 @ 18:19:45
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

De buktar utåt på sista bilden också.

2011-02-05 @ 18:22:50
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Elin i Malmö

Japp, jag håller med dig, eller jag har inget att invända. Tänkte mest agera bollplank :-)



Mild cytostatika i tablettform, är det typen som man kan få mot tex psoriasis? Isf känns det som det skulle vara ett bra alternativ om en biopsi visar LCH.

2011-02-05 @ 22:08:10
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Japp precis, det är lixom bara Methotrexate som han rekommenderar, inga tunga starka iv cellgifter :-)

2011-02-05 @ 22:16:27
URL: http://beckahbitch.se


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback