Våldtagen i halsen

Jag har fortfarande ONT i halsen efter gastroskopin! Ont i själen också, känns som ett övergrepp. Jag fick inte ens lugnande, bara lite bedövningsspray, det var allt.

För att ni verkligen ska förstå ska jag beskriva upplevelsen lite mer ingående:

Tänk dig att du ligger ner på sidan med ansiktet i en pöl av tårar och dreggel. Du har nyss blivit sprayad i halsen med något som smakar sprit blandat med rävgift och öronvax (verkligen inte bananlikör som sköterskan påstod innan). Du har en sköterska som håller nere huvudet och en sköterska som håller fast händerna. Du gråter och har panik och en gubbe kör ner en svart, tjock, hård slang i halsen så du får kraftiga kväljningar varannan sekund och varannan sekund försöker du andas och han säger bara "svälj, svälj". Du känner hur slangen vänder och vrider i magen (tunntarmen) och du "spyr" upp luft vid varje kväljning. Du vill skrika "Sluta! Stopp! Jag vill inte mer!" men har halsen och munnen full av prylar och kan inte säga ett ord. Du kan bara gråta och räkna minutrarna som känns som timmar. Sugen att testa?

Jag känner mig våldtagen i halsen...


Här är en bild (stulen på nätet) som visar ungefär hur trevligt det är:



Lägg märke till den sadistiska sköterskan... (de jag hade var dock vänliga)

Kommentarer
Postat av: Camilla

Fyyyy satan..... Kan ju säga att ja ALDRIG hade gått med på det i vaket tillstånd....

2011-08-18 @ 20:40:32
Postat av: Camilla

Fyyyy satan..... Kan ju säga att ja ALDRIG hade gått med på det i vaket tillstånd....

2011-08-18 @ 20:41:02
Postat av: Sandra Eliasson

Kram på dig vännen. låter otroligt otrevligt. Hoppas att det ger svar på allt som de behöver veta!

2011-08-18 @ 20:57:37
URL: http://syttochgjort.blogspot.com
Postat av: Sandra

Usch din stackare! Jag har själv bara gjort en koloskopi, och jag blev som tur var sövd. Förstår inte hur de kan göra en sådan där undersökning utan att söva och utan lugnande!? Det är barbariskt.

2011-08-18 @ 21:14:51
Postat av: Em

Usch!



ja jag tänkte just det du skrev: vad fasicken står sköterskan på bilden o flinar åt?

Har själv assisterat under dessa undersökningar och man lider verkligen med patienten!

dödsångest vet jag många patienter som upplevt under en gastroskopiundersökning, hemskt!



2011-08-18 @ 21:19:06
Postat av: Carro

Jag blir fan upprörd över svensk sjukvård ibland? Varför vill de så gärna att man ska ha ont? Självklart ska man inte göra detta utan lugnande!

2011-08-18 @ 21:50:22
Postat av: Sandra

Stackare! Fast du måste ju verkligen ha råkat ut för vårdens stolpskott. När jag skulle göra gastroskopi så fick jag panik o började gråta bara av bedövningssprayen. Jag sa att jag struntar i allt och går hem. Då sövde dom mig istället...

2011-08-18 @ 22:07:38
URL: http://sandrakoden.blogspot.com
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Efteråt sa ena sköterskan:



"-Åh, jag vet, det är väldigt otrevligt"

"-Otrevligt??!" Svarade jag "har du testat själv??!"



...det hade hon inte.

2011-08-18 @ 22:09:42
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: Therese

Ja usch, det var verkligen hemskt!! Jag fick massor med röda utslag i ansiktet för att jag stretade emot så mycket - precis såna prickar som vid sonens förlossning!



Jag fick fruktansvärda kräk-smaker i munnen och hade det hela tiden efteråt - och så fick man inte skölja munnen heller... vidrigt!

2011-08-18 @ 22:18:35
URL: http://thereselilla.blogg.se/
Postat av: Ariella

2011-08-19 @ 06:43:06
Postat av: Ariella

Hej!

Va! Fick du inte ens lugnande!?!? Det trodde jag man fick, huu!!

Jag tycker alla läkare som utför en viss undersökning ska ha testat hur det känns för patienten.



Kram

2011-08-19 @ 06:46:41
URL: http://ariellasvardag.blogspot.com
Postat av: Lova

Fy din stackare!!!

under mina IVF undersökningar gjorde jag en hydroskopi i livmodern, jag känner mycket igen mig i din beskrivning!

Fastspända ben i en gyn-stol och så ska dom in med en kamera i livmodern!!! Genom den lilla-lilla öppningen i tappen =/ Fasen vad jag grät! Och gynläkaren var en riktig sur-kärring! Och dessutom kom det in 8 (!) barnmorske studenter för att lära sig hur det gick till!!! Faaan vad förnedrad jag kände mig!!!



Stor kram till dig!!!

2011-08-19 @ 08:45:36
Postat av: BeckaHBitcH.se - triss i gossar

Åh fy fan! det låter verkligen helt fruktansvärt :-(

2011-08-19 @ 08:54:20
URL: http://beckahbitch.se
Postat av: marie

hej.



jag har gjort 11 sådana men dom har bara testat en gång utan att söva mig, och eftersom bedövningssprayen inte tog på mig så blev den gången med sövd.så jag vet allt hur de är, för jag har vaknat upp med den i halsen,



lider med dig iaf.

2011-08-19 @ 09:04:38
Postat av: Sanna

Hon visade ju bara medkänsla för dig när hon sa att hon vet att det är jobbigt. Hon ser ju säkert 10 patienter om dagen som genomgår gastro och fattar att det är skitjobbigt. Hon ska väl inte behöva göra en gastro själv och veta exakt hur det känns för att få säga att hon vet att det inte är ngn trevlig undersökning.

2011-08-19 @ 09:09:59
Postat av: Lotta

Förra året gjorde jag en gastroskopi här i Frankrike. Jag var väldigt nervös då jag hört alla skräckberättelser om Gastroskopi....Jag kom till kliniken och blev överraskad när de sprutade bedövningssprayen i NÄSAN ?? Jodå här har de kommit på att det är "mindre obehagligt" att gå ner med slangen (som var mycket tunnare) via näsan :) Kan ju inte säga att det är något jag vill göra igen, men idéen att gå via näsan är nog inte så dum!

2011-08-19 @ 09:21:38
Postat av: Lauren

Fy farao, jag lider verkligen med dig. Jag har själv gjort ett hjärtultraljud via matstrupen (TEE) och det var helt fruktansvärt. Då stannade läkaren förvisso vid hjärtat och gick inte ned ända till tarmarna, men det var nog tillräckligt traumatiskt ändå. Jag var 18 år när det begav sig och något lugnande medel fick inte jag heller. Före jag gjorde ultraljudet via matstrupen hade jag dessutom gjort ett vanligt ultraljud från utsidan av bröstkorgen, så när det sedan var dags för att få den där tjocka slangen nedtryckt i halsen låg jag (kvinna) med naken överkropp med kletig kontaktgelé över halva bröstet. Verkligen mysigt att ligga där och klöka framför tre stycken bistra manliga läkare och två sköterskor som inte riktigt verkade veta vad de höll på med.(Den ena av sköterskorna sa något i stil med "Men nej, gör inte så!" när jag började få kväljningar första gången. Öh, man kan inte direkt göra så mycket åt sin kräkreflex heller...)

2011-08-19 @ 11:20:01
Postat av: Linda L

Det här är INTE för att skryta, även om jag tycker jag har rätt till det, utan för att visa hur olika man upplever saker och ting... I Maj 2010 gjorde jag en gastroskopi utan bedövning, av den enkla anledningen att jag inte vet om jag tål den... Det var inte kul för fem öre, allra helst inte för en emetofob som jag (man spyr ju verkligen luft hela tiden!) men jag överlevde, och kan nog tänka mig göra det igen om det skulle behövas..

2011-08-22 @ 22:54:29
Postat av: cc

yvärr är människor alldeles för lättpåverkade när det kommer till sånt här och fokuserar för mycket på dom obehagliga delarna som förstoras upp långt bortom vad som är rimligt...90% av det jag läst skulle jag klassa som mentala problem och inte undersökningsrelaterade.

På en del låter det som läkare och sköterskor torterar patienter i värsta is stilen..klart som fan det skrämmer upp människor som ska göra en gastroskopi.

2015-02-11 @ 14:23:16


Missa inga nya blogginlägg - prenumerera med Bloglovin!


bloglovin

Varför prenumerera? Läs ->



Läs detta innan du skriver:

Eventuella svar skriver jag här, inte i din blogg.
Försök undvika elakheter, det är så tröttsamt och onödigt.
Rena reklaminlägg/spam undanbedes.

Vill du tipsa om en tävling? Det får du gärna göra men gör det helst genom en kommentar HÄR

Tack för din kommentar :-)




Kommentera inlägget här:

Namn:
Spara uppgifter?

E-postadress: (Visas bara för Beckah)


URL/Bloggadress:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback